W ogólnym skamleniu na długie cooldowny craftu (25 minut na setkę pestek do strzelby! żarty się skończyły) wprawne oko wyłapie najistotniejszą rzecz - strach. Boją się nowi, bo giną jak jętka jedniodniówka - tak było, jest i będzie.
Raczej zaczynają się totalnie nudzić wszyscy. Strata gnata, to znowu kilka godzin jak nie dni dłubania. Najpierw alloys, czekasz, potem metal parts i inne - czekasz, potem gnat i czekasz, potem ammo i czekasz, potem kurtka i czekasz. Jeb dup... dwa dni minęły (w realu! w grze to ponad miesiąc chyba). Zniknie Ci krowa podczas DC, pylaj na nóżkach, nie złapiesz drugiej. Nie dziwię się, że boty się tak panoszą. Mój został złapany bo ordynarnie stał w centrum i robił tylko dwie rzeczy, żeby było śmieszniej zupełnie bez sensu, taki for fun. Ale te które biegają z krowami, wydobywają ogromne ilości rudy, wychodza z miasta by się wylogować i wchodzą po timeout żeby crafcić (piękne słowo), są niewykrywalne. I nie da rady nikomu zablokować IP czy zrobić czegokolwiek innego. Wydłużenie timeout logowania to świetny pomysł, ale ja się od rana nie mogę zalogować, czort wie czemu, bo nie byłem na żadnym alcie. Zresztą mam tylko jednego i zbanowanego
Ja rozumiem o co twórcą chodzi, tylko to nie to znowu... Chodzi o specjalizacje, uniknięcie masowej produkcji gnatów i postaci od wszystkiego. Ale to może inaczej, pozostawić zwykłym graczom tylko kilka pierdół do zrobienia, ktoś ma small guns wysokie, ok, niech może sobie naprawić, ale bez profesji nie zbuduje. BarterTown by się przydało, wtedy wytwórcy mogli by wystawiać na sprzedaż swoje produkty, na aukcje czy coś. A postacie do walki wiedziały by gdzie to znaleźć.
Weźmy np. amunicję... nie umiem pojąć jak postać z niczym tak naprawdę, może robić amunicję. Wymierzyć idealnie średnicę pocisku, dobrać siłę wybuchu i jeszcze machnąć to w 100 sztukach na dzień dobry. Ok, zrobi, ale co 4 pocisk mu wybuchnie w lufie, albo się zatnie, albo wogóle nie wypali.
To właśnie jest przykład tego, że postacie do kraftu powinny się bardziej specjalizować, a niektóre rzeczy powinny wymagać bardziej wymagających stanowisk pracy. To wszystko z podstawową sprawą - targiem, napędziło by trochę giere, i można by wtedy timeout craftu skrócić a timeout relogowania wydłużyć. Rejestracja osób które używają tego samego IP i sprawdzanie ich współczynnika "botowości" - tzn powtarzających się czynności. Wtedy test na inteligencje pt. "co widzisz na obrazku", przecież obrazek można wysłać przez neta.
No i ktoś by wreszcie zerknął na to dlaczego nie można się zalogować wogóle, gdy przed świętami się było na innej postaci - a podobno nie ma bana na adres.
hyhy ale napisałem
PS. no i popieram Cerberixa i Kostucha w 100%.