pewnie ze jest cienki, wiekszosc krzykaczy tutaj to albo PK bez zadnego wkreta poza zabijaniem lub początkujący z 10 altami, którzy chcą narzucic swoj wiejski system gry i taka jest prawda. nie popieram nowego craftingu, wiem ze developerzy przesadzają z niektorymi rzeczami, ale zalezy z jakiej pozycji na to patrzysz. przed wipem o wiele wiecej razy tracilem wszystko, jednak najbardziej odciągała mnie od grania sytuacja gdy tracilem wszystko przez czyjes kanty. wszystko było, od groma sprzetu, kasa na zawolanie, multum trupow i przekretow - nie chcialo sie grac tak na serio, nie bylo po prostu o co walczyc. zdaje sie ze chcą po prostu nadac wiekszy sens tej rozgrywce i mozna to dostrzec. poza tym po to masz forum zeby wyrazic własne zdanie, wiadome jest ze craft jest zbyt dlugi, bo wiekszosc osob tak sądzi. z drugiej strony takie pieprzenie głupot, że było lepiej to jakas tragedia, co z was za fani skoro nie widzicie postepow wzgledem wczesniejszych poprawek. zrobcie sobie jakis punkt odniesienia, nie wiem skumajcie, że F3 ma inny sens niż rpg mmo czy cokolwiek innego.
co do karawan ok, mozna jezeli mialyby takie opcje o ktorych wspomniano powyzej, tylko wyjasnij mi JAKI JEST CEL takich karawan i co to takiego zmieni w tej grze. moze lepiej pomyslec nad nowymi questami, rozbudową miast, map ogolnie, poprawą karmy, poprawą widoku przed wejsciem do miasta, bo kuleje(na ruskim sprawdza sie kozacko). wiadomo, ze najlepiej by bylo gdyby kazdy znalazl cos dla siebie, ale taką małostkowoscią i przeciąganiem wszystkiego(tj. swoich subiektywnych indywidualnych racji) wyłączne na swoją stronę tylko pogłębiacie problem i nie ma sensu.