Witam całą społeczność FOnline
Pragnę wyrazić swoje zdanie na temat gry FOnline jaka jest nadal w fazie beta.
Mam małe doświadczenie z grą, jako że staż mój gry, obejmuje właściwie 8 dni.
Z czego 5 dni było przed Vipe i 3 dni ostatnie czasu obecnego.
A więc wypowiadam się z punktu widzenia nowego właściwie gracza.
Zacznę od systemu wytwarzania itemów jaki jest wpleciony w grę i bardzo mi się spodobał.
Możliwości produkcji uzależnione od samego towaru jaki jest wymagany na stworzenie danego obiektu jak dla mnie jest strzałem w dziesiątkę, także podoba mi się że można produkować amunicje.
Co do sklepów, jak już koledzy wspominali na forum, zdania są dość podzielone co do ilości i jakości towarów, jakie powinny być w nich zawarte.
Osobiście ja bym widział sklepy zapełnione towarami i amunicją i to tonami by był prosty system tak zwany Diaboliczny.
Wychodzę poluje, wracam sprzedaje i uzupełniam wszystkie braki w sklepach z nabojami i bonią, jeśli oczywiście jest na to stać finansowo moją postać.
Także nie robił bym naprawdę żadnych ograniczeń sklepowych.
Nie wiem czy to dobre rozwiązanie ale osobiście by mi odpowiadało.
Następna sprawa
Czyli pustkowia i spotkania i walki z innymi graczami jak i z przeciwnikiem komputerowym.
O śmierć tu łatwo i to bardzo, gra wręcz ocieka smrodem ciał i stęchlizny.
Ten świat jest brutalny na pustkowiach nie ma przebacz.
Także bardzo fajna jest ta nutka utraty życia, ekwipunku, dostania w ryjek za nic.
To wszystko robi odpowiedni klimat pustkowiom i bardzo mi się to podoba że trzeba naprawdę się pilnować.
Nie ma tu cenzury czy litości po prostu trzeba wiedzieć jak się w życiu ustawić jak to powiadają.
No a minusy to sprawy techniczne oraz błędy podczas gry jakie dają się we znaki, jak i lagi, czy też często padający dość serwer.
No i niewyżytych graczy walących non stop we wszystko co widzą, też można uznać za taki malutki minusik, ale kto by się nad tym rozczulał
Ale trzeba pamiętać gra ma status beta i naprawdę rozwija się to nie stoi w miejscu, co chwila są jakieś zmiany i aktualizacje, nad grą pracują ludzie jacy wkładają w to serce, co widać, to nie śmieć, tu czuć że ktoś tu oddaje swoją duszę by pustkowia zabłysły w swojej brudnej formie.
Jako fan Fallout 1 i 2 a teraz także FOnline na koniec swojej wypowiedzi pragnę podziękować wszystkim osobą jakie pracują i wspomagają FOnline, Robicie kawał dobrej roboty.