P.S.4
A jeśli będzie zdjęte ograniczenie Lev...
To będzie 5x więcej altów...
Dlaczego...
Ponieważ wystarczy dobić postać do 21 lev zrobić takich 20 kopi...
I jak pojawi się ktoś z 70 Lev to po prostu trzeba będzie zużyć większą ilość altów na jego zabicie...
Hmm, to ciekawe
. Zgodnie z tym rozumowaniem, obecnie zamiast jednej postaci na levelu 21 bardziej się opłaca 20 postaci na levelu 5? MANIAC-RULES właśnie zrewolucjonizowałeś PvP !!
A tak zupełnie na serio, to ludzie generalnie wolą grać jedną postacią, bo tak jest wygodniej i przyjemniej. Obecnie niestety cena takiej gry (rezygnacja z PvP) jest jednak za wysoka. Oczywiście, jak wszędzie, znajdą się osoby z zaburzeniami osobowości, tworzące 20 postaci tylko po to, żeby innych wk...wić, ale to już jest problem medyczny.
P.S.5
Powerbuildowi zawsze będzie brakowało SK nawet jeśli będzie ich miał ~1000 SK
Np.
-190% BG
-250% FA (mały cooldown) - Praktycznie co (50s) mamy full hp
-300% Doc (mały cooldown) - Masakra dla snajperów jak będzie można uleczyć sobie złamaną rękę czy rozwalone oko po 30 sek
-140% Out
300% doc?? Mój snajper ma 81% I prawie zawsze mi się udaje naprawić sobie rękę, nogę czy oko, a umiejętność ta przydaje się raczej rzadko, więc cooldown ma małe znaczenie.
A jeśli będzie jakaś ustalona ilość hp na początku rozgrywki to już widzę jak tony altów na 1 lev które maja po 250 hp biegają po polu bitwy tylko po to aby coś z lootować...
Na 1 levelu mógłbyś mieć max 180 hp, jakby było za dużo to możnaby obniżyć.
(NP.) 300% fa i 300 doc jest w stanie być w pełni sprawną postacią po 30-20 sekundach...
Przy 300% fa, cooldown to będzie ok minuty – nie manipuluj danymi
.
Sytuacja wygląda tak - Ci co mają alty i produkują nimi stuff dla głównej postaci łamią zasady. Rozwiązanie jest bardzo proste - nie zmiana mechaniki, żeby złodzieje z łaski swojej przestali kraść tylko zwyczajnie trzeba wyłapać i pożegnać złodziei.
(Głosujesz na PiS, prawda? ) Przypomina mi to myślenie socjalistów: zrobić ludziom problem i ścigać tych, którzy próbują go ominąć. Ja bym po prostu usunął problem
.
Żyjemy w tym samym świecie, ale trochę inaczej go widzimy.
I co za profesję zrobisz? 1 lvl? Na 3 potrzebne jest 90% science i 120% repair, czyli 188 skill pointow przy 6 inta, zakładając że te skille są nieotagowane. Jak je otagujesz to kosztem Doca lub FA, a co to za powerbuild skoro nie może się leczyć tak efektywnie jak ktoś z wszystkimi wolnymi punktami wladowanymi w skille medyczne? Wiadomo, grać tym jak najbardziej można ale już na starcie jesteś na gorszej pozycji, czyli ten powerbuild nie jest taki "power".
Omawianej, przykładowej postaci do uniwersalności faktycznie jeszcze kilku leveli brakuje. Ważne jest jednak, że byłoby to wtedy jedynie kwestią czasu, a miałbyś kraftera zdolnego do PvP.