ludzie altują główne dlatego iż:-na gathering/crafting jest cooldown, przelogowywują się więc na inną postać by kopać z niej, utrudnione jest to antyaltem, antyalta obejść można na wiele sposobów-przejebali starcie jedną postacią i chcą spróbować naprawić swój cipizm drugą, trzecią etc, utrudnione jest to antyaltem, co z nim zrobić wiemy
@NTR - generalnie im mniej sztucznych ograniczeń tym lepiej, ale z tym szybkim levelowaniem to może lepiej nie szaleć - 2238 to jest taka beta, która prawdopodobnie nigdy betą tak do końca być nie przestanie, a ludzie chcą se też pograć normalnie.
...Założyć system kont do których przypisana będzie więcej niż jedna postać. Cooldown na gathering byłby odgórnie przypisany do konta. Cooldown na crafting - kwestia dyskusyjna. W danym momencie tylko jedna z postaci ma możliwość strzelania. Przelogowywać można się bez żadnych ograniczeń, jednak przerzucenie "prawa strzału" z postaci na postać trwa 10 minut. W ten sposób:-chuj strzelił przelogowywanie się dla craftu-chuj strzelił walkę na 3 postaci, ostatnimi czasy pzdr dla gracza "root"-przelogowywanie się by wygodniej zarządzać bazami jest bezproblemowe-możliwość przesiadywania na tym ludku, na którym chcemy akurat przesiadywać jest nieograniczona, ograniczone są tylko jego możliwości - czasowo-w przypadku powstania dobrze zrobionej blokady zmiany konta - nawet przypisywania klient-konto (ściągasz taką wersję fonline, z której można zalogować się tylko na 1 konto) przy żmudnym procesie rejestracji - całość systemu powinna działać dobrze. A napaleńców mających 5 nazwisk pod fonline da się przecież banować, nie?
Temat poruszany setki razy, ale chyba ani razu nie widziałem takowego pomysłu.A co jeśliby zgodzić się na alty, ale po prostu postarać się o lepszą kontrolę nad nimi. Dla przykładu aby zagrać w FOnline trzeba założyć konto, a na tym koncie można będzie robić postaci. Tak więc mamy konto o nazwie Johnny a na nim parę postaci 1. Zenon 2. Brunhilda itp. Jeżeli ktoś w wesoły sposób będzie przeskakiwać z postaci na postać, będzie to bardzo łatwo rejestrowane. Tymczasem przeskoki z konta na konto będą niemożliwe lub bardzo ograniczone.To tylko taka wolna myśl. Opieprzajcie mnie do woli :] jeżeli już było to spacyfikujcie. Proponuję tutaj, ponieważ głupio mi pisać na ogólnym z taką bzdurą ^^.
Racja Vilaz, ty pierwszy coś takiego zaproponowałeś. Taka ilość off topu jaki tu jest może każdego zmylić. Więc ten system, który i Vilaz i Impre zaproponowali wydaje mi się najrozsądniejszy.
Nawet jeśli to nie rozwiązuje problemu altów, to jednak system konto-gracze byłby wygodny z racji możliwości rezerwowania nazwy gracza (nazwy gangu), co uniemożliwiło by cwaniakom podkradanie nazw po wipe.Dlatego takowy system jest w planach (bliższych czy dalszych to się okaże:) ).
Snackish: pks pks pks. Kilgore: BBS is here, town is safe
Ja sie tylko zastanawiam w jakich Wy czasach zyjecie, gdzie na co 5 rodzine przypada jeden komputer a dynamiczne IP i proxy to jeszcze sience fiction? Sam system kont jest dobrym rozwiazaniem ale niczego nie zmieni poza wygodniejszym zyciem dla tak zwanych "uczciwych" graczy. Rownie dobrze mozna by wylaczyc cooldown na relog umozliwiajac wszystkim rowne szanse w altowaniu. Konto przypisane do clienta, co to da? - odpowiadam nic, sciagam drugiego clienta odpalam na n-tym kompie. Wyjasnijmy sobie jedno - nie ma mozliwosci technicznego nakazania uzytkownikowi grania na jednym koncie/postaci, mozna go tylko zniechecic - a to sie nie opiera juz tylko na samym zniechecajaco dlugim procesie rejestracji... Zrozumcie do kurwy nedzy ze puki nie zostanie przewartosciowany system gry to zadne fiku-miku konta z jednym slotem na powebuilda nic nie zmienia... @vilaz nie lapie tylko po co sie jarasz ze ktos podal zblizony do Ciebie pomysl, polowy krolestwa i reki ksiezniczki za to nie dostaniesz...
Zrozumcie do kurwy nedzy
Sam system kont jest dobrym rozwiazaniem ale niczego nie zmieni poza wygodniejszym zyciem dla tak zwanych "uczciwych" graczy.
Wg mnie, jeżeli zasady ludziom nie odpowiadają - nie powinni grać. Z drugiej strony dla maniaków zabijania wszystkiego co się rusza, możnaby otworzyć drugi serwer, kompletnie bez ograniczeń. Pewny jestem, że ci, którym zasady przeszkadzają, po tygodniu bycia gnojonym na serwerze bez limitów wróciliby na ten.