fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • December 23, 2024, 03:23:29 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 24

Author Topic: Mleko i ciastko.  (Read 43131 times)

Billy Carter

• Nie strzelać do księdza !
Re: Mleko i ciastko.
« Reply #225 on: August 11, 2012, 10:25:31 pm »

Ładny mam obrasek co nie? Będę mieć lepszy, taki z bajerami, jak mój dev team mi zrobi.
A co do popsutych itanzów - od czego to repair alt jest co? Lootujesz pare itanzów z 80% naprawiasz i wojla, prawie jak nowka z bazarku, wystarczy tu i tam dziure zalepić po m60.

Ale w 2238 to byłoby oszustwo! Nie no... Tomo, po co ja mam oszukiwać wszystko i wszędzie? Miałem nawet ubaw, serio.
Zawsze są jacyś żołnierze i poeci.

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #226 on: August 11, 2012, 10:41:28 pm »

Hahaha, gdzie jest ta druga część developerów
Nie obwieszczam tu prawd objawionych, tylko swoje mniej lub bardziej trafne domysły.

Grzegorz "Atom" Jagiella
Robi to, czego nie widać i o czym nikt nie wie, ale real life ma swoje prawa.

Markus "Ghosthack" Öberg 
Chyba robi coś innego.

Stefan "Lexx" Keßner 
Działa i ma się dobrze, choć pomysły tego pana przyprawiają mnie na zmianę o śmiech i niedowierzanie.

Slaven "Lisac2k" Ostojic 
Real life wygrało walkowerem, ostatnio widziany na blogasku 2238 w okolicach prewajpa.

"Samira" 
Boska działa, choć oczywiście nie ma tyle czasu na [DEV]iantowanie co przeciętny gimbus na pryszczaty rejdż internetowy.

Bartosz "scypior" Przygoda 
Okocił się, jeśli dobrze kojarzę. Posiadanie dzieci w Bolandzie to jakiś ponury żart i naprawdę Poważny Biznes, nic dziwnego że wygrywa z dowolną gierką.

Ben "SlimCharles" Jenkins
Nie wiem kto to jest, nigdy go nie widziałem.

Tom "Solar" Jones 
Nie działa już w prężnych strukturach 2238, mniej więcej od wiosny tego roku.
Nie biegaj za stadem.

Billy Carter

« Reply #227 on: August 11, 2012, 11:24:12 pm »

Aha. To Gratulacje. :D Ja się nie powielam, póki co.

I tego, co to ja miałem powiedzieć...Kurwa, ale to 2338 w pizdu rozpierdolone, ja jebie, pierdole, żadnego deva nie ma, Chuj, nie gram!!!!

Tomowolf

• Cute Kittens and stuff.
« Reply #228 on: August 11, 2012, 11:26:38 pm »

"A twój ojciyc to był kuminiorz z Sandomierza. -A kto to jest kuminiorz?"
Tu się nie ma co obrażać, tylko robić swoje, jak nie majo czasu, to mogliby to zamienić w stan taki jaki był na cbt, ludzik dawający expa i kabze, i byłoby po problemie, a nie jęki i krzyki nabzów na forumie, "BO ŹLE ROBICIE I KIEDY UPDATE".
h

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #229 on: August 11, 2012, 11:38:35 pm »

Przede wszystkim nie należy słuchać przypadkowych płaczków z gatunku jętka jednodniówka ani wiecznych chłopców, którzy NIE MOGĄ PRZEGRAĆ w grze komputerowej i żądają, żeby im znerfić to i tamto. Przyda się też jakaś spójna wizja tego, co właściwie robimy, bo losowe miotanie się w coraz ciaśniejszym odrutowanym kolczasto obozie "No fun allowed.jpg" na dobre nie wychodzi.
Nie biegaj za stadem.

Billy Carter

« Reply #230 on: August 12, 2012, 12:00:40 am »

Ale przyznajcie się, wy chcielibyście mieć lasery zaraz na początku gry? :) I CA? Tylko, że np. CA z hp 80-120 wygląda na takim graczu, mniej więcej tak:

Heh. W fantasy jest prościej. Po prostu dodają większy miecz. Mozliowści Fallouta bez robienia nowych pukaw szybko się kończą.

Tomowolf

« Reply #231 on: August 12, 2012, 12:16:21 am »

Ale przyznajcie się, wy chcielibyście mieć lasery zaraz na początku gry? :) I CA? Tylko, że np. CA z hp 80-120 wygląda na takim graczu, mniej więcej tak:
Heh. W fantasy jest prościej. Po prostu dodają większy miecz. Mozliowści Fallouta bez robienia nowych pukaw szybko się kończą.
Zawsze świeżaki chciały mieć takie itanzy , bo chcieli, ale potem nagle "ej skorpion mnie zabił i straciłem wombat szczelbe" "ej znowu mnie szczury ubily daj cos" "ej stalem w miescie i jestem pusty" "ej czemu jestem w kawalkach nie gram w to".

W Baldurze żeby mieć większe ego niektórzy używali shadow keepera do postaci i potem bylo bardziej pr0 nerdami hue hue.
h

Billy Carter

« Reply #232 on: August 12, 2012, 12:51:10 am »

To niech przeróżne świeżaczki uświadomią sobie, że taki skorpion, molerat czy BoS Initiate nigdy nie weźmie sobie perków, nie poduczy się strzelać, nie będzie miał więcej hp itd. itd. Po prostu wejdą tam, na jego mapę - zgraja Zajebistych graczy :P - zastrzeli, zabierze pancerz, spluwy, ammo i pójdzie zabijać innych, zajebistych graczy. Którzy też biorą swoje perki, uczą się strzelać, rośnie im hp itd. itd. :P
Na tych samych mapach, co i wy :)
NCR Army to NCR Army, koniec i kropka. A wy macie levelować, craftować i mordować się wzajem z innymi, nonNPC'ami. I...i już :)
« Last Edit: August 12, 2012, 01:05:00 am by Billy Carter »
« Reply #233 on: August 12, 2012, 01:56:39 am »

Billy Carter, bzdury tu pleciesz.
Jakie kurwa pomarzyć o zdechłym mucie mając CAWSa w ręku?

Sam nie zawsze uczestniczyłem ale przypominają mi się powipowe historie.
W ciągu godziny od wipe'a możesz być obładowany avkami i rakietami. Żadne działania devteamu nie przyniosły nigdy zamierzonego efektu tzn. graczy pozostających z dzidami i kamieniami dłużej niż przez 15min.

Kiedyś był pomysł że encountery będą się wyczerpywać. I co? I chujów sto, w godzinę po wipie śmigaliśmy sobie w NCR z avengerami w łapie a gracze wściekali się że BBS znowu czituje. Nikt z nas nie miał wyżej niż 6 levelu a przed zdobyciem avengera największa spluwa w naszym inventory to był pistol 10mm.

Później pograliśmy z ruskami w sojuszu, oni mieli znowu swoje sposoby na powipowe zbieractwo. Znowu tony stuffu zdobyte.
To bzdura, że dasz graczom max CAWS, zboostujesz jakoś mutanty i inne i że oni niby będą całymi dniami w skórkach z shotgunami biegać. Gracz to jest takie wredne zwierzę, że jak napotyka wielki opór z jednej strony, to szuka innej drogi do celu. Zamkniesz mu drzwi, wpierdoli się oknem, zabijesz dechami okno, a on i tak będzie zaraz w środku.

Zapomniałem w poprzednim poście opisać ewolucję patrolu enklawy na 2238, to jest też ciekawa historia. Sesja w sesję wchodziły nowe turbo-fixy, HPki wzrastały, crit chance wzrastał, byli coraz twardsi, oczywiście exp za ich zamordowanie stał w miejscu. W końcu przekroczono barierę normalnego farmienia a gracze stwierdzili że zamiast ryzykownie ładować w enklawę wagony z amunicją i liczyć na to że nie zabiją cię jednym krytykiem, łatwiej poszukać jakichś ninja-tricków.

Już w 3. sesji widziałem jak jeden typek farmi broń enklawy w turach, snajperem, chowając się za drzewem po każdym strzale. Zabierało mu to czasu trochę, ale ... nasze ulubione dywany tego co potrzebował, miał. Później były przeróżne ninja-tricki z dropem broni, a to dodali lootowanie, to gracze znowu obmyślili nowe triki.  Z tego co wiem, do dnia dzisiejszego trwa ta walka na linii devteam-gracze i obydwie strony są przegrane. Devteam, bo marnuje czas na boost enklawy i łatanie ninja-trików, a gracze na ich używanie i wymyślanie nowych.

Wskazówka: a nie łatwiej zrobić patrol enklawy z normalnymi statystykami? Nieee, kurwa, skończy się tym że enklawa nie będzie dropiła niczego, a poza tym nie będzie dało się ich zlootować. Albo dadzą wszystkim po plazma pistolu i farmcie sobie.

Jeśli jakiś przedmiot jest dostępny w grze, to jeśli gracze potrzebują mieć go dywan, to będą mieli. To pewne. Niepewne jest natomiast to, ilu wrzodów na dupie się przy tym nabawią.

Za dużo jest przedmiotów w grze (w realnym użyciu, a nie zakurzone w czyimś namiocie, bo nie logował się od miesiąca)? A widzisz, bo problem jest w tym, że skoro stuff bierze się z powietrza, to musi też równie żwawo znikać, aby była zachowana równowaga. To można osiągnąć na różne sposoby.

Tomowolf

« Reply #234 on: August 12, 2012, 02:33:21 am »

Smutne but prawda.
Teraz sobie siedziałem w bazie i pasłem krowe i wpadłem na idiotyczny pomysł, który pozwala mi zdobyć większość ape gearu , bez męczenia dupy o krafcenie, farmienie czy też zabijanie innych małp, i teraz niech mi ktoś powie żebym grał uczciwie bo tak jest fer i w ogóle, a nie że w 5 minut dywan.
Wniosek: jak coś jest za trudno/zabiera za dużo czasu, gracz znajdzie sposób aby coś dostać, ale deweloperzy albo po prostu tego nie kumają albo mają to głęboko w jelitach.
h

Billy Carter

« Reply #235 on: August 12, 2012, 02:38:55 am »

@Kilgore No widzisz, bo to jeszcze tak, że wy w 2238 musicie mieć avengery. A devy wam się podkładały przecież :P, bo może... bo coś tam, bo dzieciak będzie chciał się zmierzyć. Taa. A chuja tam. No jasne, że każdy chce mieć dywany na sposób...
To im zabierz. Komu?! A NPC-om...

A i same frakcje, te patrole to też jakieś takie wypuszczają, że aż w oczach ciemno. Stoją jak strachy na wróble. Może Enclave/NCR//BoS mają za dużo stuffu...
Big Gunner-burster,sniper-cripp, Rocket, grenade thrower, może Doc, superstimy, plasma, lasery... To jest PATROL npc.
Jeśli chcą i lubią  układać taktyki na takie coś, to ja mogę już tylko gwizdnąć z podziwem...
Ale nie wątpię, że spora część poszuka sobie, po prostu, craftera. Powie im passy, pójdzie do kina, a tamci nie zmarnują ni minuty...

Zabierz, zboostuj do ostatniej potęgi, zostawić im to craftowanie. Przynajmniej nikt nie powie, że się nie dorobili.

O. Ale widzę że zająłeś się problemem craftowania, nie zajmując sobie nim głowy. :) Czemu nie. Ale podejrzewam, że będziesz musiał wypełnić jakoś pustkę w ich sercach, po tym całym, nieco zafiksowanym systemie profesji i craftu. : D
« Last Edit: August 12, 2012, 04:22:10 am by Billy Carter »
« Reply #236 on: August 12, 2012, 10:50:14 am »

ale deweloperzy albo po prostu tego nie kumają albo mają to głęboko w jelitach.

Może ich gra nie nadaje się na online? Może 2238 to rasowy singleplayer?!

http://fodev.net/forum/index.php/topic,25254.0.html

hohohhohohohohoh

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #237 on: August 12, 2012, 12:41:11 pm »

Nie ma się co śmiać, zobacz jakie możliwości to niesie: epickie bitwy Bractwa Trzonkowego ze Szpadlarzami z Modoc, nowe crafterskie mieszanki na utwardzane szufle, specjalne energetyczne nity (rare item) zwiększające ładowność powierzchni roboczej +4. Skoro gra zaczęła obracać się wokół pardon my French nawozu, należałoby dostosować resztę, no nie?
Nie biegaj za stadem.

Florek

• Bang Bang Smash
« Reply #238 on: August 12, 2012, 12:48:29 pm »

Turn based to największy ból 2238. :)

Billy Carter

« Reply #239 on: August 12, 2012, 03:26:51 pm »

Ja się nie nudzę, tylko 2238 mi się znudziło. Tyle że zamiast jałowo stękać, wziąłem dupę w troki, a sprawy w swoje ręce i jestem ostatnio nieco zajęty.

Australia? Widziałem screena stamtąd, ktoś oberwał w oko za 1 HP i umrzył. Mała rzecz, a ile ubawu :>

No. Zajrzałem. Ja nie. rwaaa..
« Last Edit: August 12, 2012, 04:28:44 pm by Billy Carter »
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 24

Page created in 0.071 seconds with 22 queries.