fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 10:19:23 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 19

Author Topic: Inicjatywa kreatywna  (Read 43118 times)

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
Re: Inicjatywa kreatywna
« Reply #165 on: February 03, 2010, 06:25:38 pm »

A wlasnie, jest ktos kto zajmuje sie ta strona na wiki? Bo dopoki nie zostane confirmed userem to nie moge jej edytowac i dodawac swoich obrazków. No a wlasnie, jesli maja to byc tylko modele do stricte animacji postaci z tej odleglosci to pokojnie cylindry mozna robic 8 scienne i odpuscic sobie takie detale jak chociaz ta poprzeczka w super sledgu.

nawet i 6-5 cio scienne ;]
"Moo-OooooOO! MoMoo.. MmmmoOoo.. Moo!", translate from brahmin to English: "Two things are infinite - brahmin shit and human stupidity! - Brahminstein"
« Reply #166 on: February 03, 2010, 07:06:49 pm »

Z racji tego że mam sporawe problemy z teksturowaniem wszystkiego poza 10mm myślę że będę musiał nieco przerobić modele. W sobotę zajmę się G-11, bozara odłożę na później. Nie wiem jak w blenderze, ale w Wingsie niewielki niezauważony błąd przy przykładowymusuwaniu kończy się błędami przy nakładaniu teksturki ;/
Ale czas i tak nie był stracony bo poznałem parę świetnych opcji których wcześniej nie rozumiałem. W razie czego myślę że teraźniejsze modele mogą nadawać się do testów (Teksturowanie ich mija się z celem, przynajmniej w wingsie. Niektórych elementów po prostu się nie da z powodu jakiegoś błędu >.>) więc jak coś - piszcie to wrzucę.

Na weekendzie zajmę się wersją wolną od błędów i oteksturuje 10mm (a raczej spróbuję:P)
« Last Edit: February 03, 2010, 07:10:01 pm by SmartCheetah »
Don't call me your brother
'cause I ain't your fucking brother.
We fell from different cunts,
and your skins an ugly color!
« Reply #167 on: February 03, 2010, 07:09:26 pm »

No prosze, jeszcze troche i nawet będę umiał zrobić coś co wygląda w porządku. O to chodziło?
« Reply #168 on: February 03, 2010, 08:27:38 pm »

No cóż... Tworzenie przedmiotów o małej ilości poly na razie wychodzi mi średnio ale cóż...

Jakieś uwagi? Rady?

Wrzucać to na tę stronkę wiki?

Edyta:

Hmm... Od razu po wrzuceniu tego, zwrocilem uwage na zla odleglosc miedzy magazynkiem i raczka. Przy okazji udalo mi sie wywalic pare poly. Różnica żadna (oprócz tej porządanej) a poly zawsze trochę mniej :)

« Last Edit: February 03, 2010, 08:51:00 pm by TommyTheGun »
« Reply #169 on: February 03, 2010, 09:07:10 pm »

Myślę, że naprawdę wystarczy tylko zachowanie kształtu. Resztę załatwią tekstury. M.in dlatego mój model tommyguna był taki prymitywny. Sprawdziłem, że na dużym zoomout wygląda ok. Wyzwaniem będzie stworzyć modele postaci..:)
« Reply #170 on: February 03, 2010, 09:44:58 pm »

No cóż... Tworzenie przedmiotów o małej ilości poly na razie wychodzi mi średnio ale cóż...

Jakieś uwagi? Rady?

Wrzucać to na tę stronkę wiki?

Edyta:

Hmm... Od razu po wrzuceniu tego, zwrocilem uwage na zla odleglosc miedzy magazynkiem i raczka. Przy okazji udalo mi sie wywalic pare poly. Różnica żadna (oprócz tej porządanej) a poly zawsze trochę mniej :)

i własnie o to chodzi, o zachowanie kształtu i cech broni, czasem nawet niektóre trzeba uwidocznić bo w perspektywie i odległości się zleją, co innego broń do dużego szczegółowego renderu, a co innego do małej postaci. wg. mnie to jest całkiem w deche. dopracuj tekstury :)
no Wez no fun...
http://rudo-brody.pl/uploads/2011-12-24_0012.png
everyday my english loose 1point :/
« Reply #171 on: February 03, 2010, 09:51:15 pm »

Aczkolwiek Thompson bez 2giego uchwytu to jakieś herezje. Nalegam, aby pojawił się on w Twoim modelu! :<

Tak czy inaczej, reju - myślę, że trzeba zachować złoty środek, uwzględniając możliwie dużo szczegółów. Ja baael napisał: "zachowanie kształtu i cech broni, czasem nawet niektóre trzeba uwidocznić bo w perspektywie i odległości się zleją"

Oczywiście nie jest to przytyk do Twojego thompsona. Oczywiście nie oznacza to również, że Ci odpuszczę brak uchwytu :<

Anyways. Pamiętajmy, że jednak cośtam widać z falloutowej perspektywy. A ok 100 polygonów na broń to chyba nie aż tak dużo(?)*.

*Jeżeli ktoś chce mnie zmieszać z błotem za ignorancję, to proszę bardzo. Szczerze mówiąc, nie wiem czy to dużo czy nie. I nawet nie to, że mam to gdzieś, bo mój komputer udźwignie wszystko. Jestem jedną z osób, którym zależy aby FOnline chodził również na słabszym sprzęcie - mój laptop to.. to tylko laptop!

E: Widzę, że ktoś wrzucił moją 14tkę na wiki. Uprzejmie bym prosił aby osoba ta zmieniła zdjęcie rendera na aktualnego. (W tym samym poście, niżej. Dodałem w edicie, może stąd ta pomyłka.)

« Last Edit: February 03, 2010, 09:55:14 pm by TommyTheGun »

Bartosz

• Rotator
  • There'd better be a killer reason...
« Reply #172 on: February 03, 2010, 09:58:45 pm »

Ciężko jest określić jakiś zakres ilościowy polygonów bez konkretnych testów na różnorodnych konfiguracjach. Poza tym, karty graficzne to dość specyficzne urządzenia, liczba polygonów nie jest wszakże jednym czynnikiem wpływającym na wydajność.
« Reply #173 on: February 03, 2010, 10:27:21 pm »

Drugi uchwyt oczywiście dorobię. Póki co zająłem się robieniem modelu szczegółowego, ale to juz raczej dla własnej przyjemnosci. Uważam, że poza tą drugą rączką to nie ma co już dodawać żadnych elementów. Jak się pomniejszy te przedmioty, to od racu wszelkie spusty/celowniki/muszki/drobne załamania na kolbie znikają.

To ten ładniejszy model nad którym pracuję:)

« Reply #174 on: February 03, 2010, 11:15:51 pm »

2-3minuty zabawy z teksturami. Powiem wam że z dobrym gościem od tekstur będzie się dało odwzorwać wszystko idealnie wręcz ;)
Don't call me your brother
'cause I ain't your fucking brother.
We fell from different cunts,
and your skins an ugly color!
« Reply #175 on: February 03, 2010, 11:56:28 pm »

2,3 minuty? Wez mnie nie oslabiaj XD Ja tu od godziny walcze. No ale raczej ciekawi mnie skad teksture podwedziles. Czy typowa technika google-fu?
« Reply #176 on: February 04, 2010, 12:56:41 am »

Jak sie wie jak nakleic dobrze teksture na siatke modelu (ktora trzeba wiedziec jak otrzymac najpierw) a potem jak to zrobic zeby to jakos wygladalo to juz latwo moze. Ja dopiero w powijakam jestem i nie daje rady prostego sledge'a tekstura oblozyc.
« Reply #177 on: February 04, 2010, 10:48:33 am »

SmartCheetah tylko co to jest? :D Nie bójcie się używać światła na renderach :D

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
« Reply #178 on: February 04, 2010, 12:05:20 pm »

10mm pistol? ;)
"Moo-OooooOO! MoMoo.. MmmmoOoo.. Moo!", translate from brahmin to English: "Two things are infinite - brahmin shit and human stupidity! - Brahminstein"

Bartosz

• Rotator
  • There'd better be a killer reason...
« Reply #179 on: February 04, 2010, 12:39:59 pm »

Nie bójcie się używać światła na renderach :D

Albo innego niż kolor tekstury tła ;)
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 19

Page created in 0.108 seconds with 22 queries.