fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 11:41:13 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19

Author Topic: Inicjatywa kreatywna  (Read 43133 times)

Re: Inicjatywa kreatywna
« Reply #135 on: February 01, 2010, 06:13:02 pm »

Zabawa z krawędziami.

http://i49.tinypic.com/bjd6w5.jpg

EDIT:
Autowygładzanie:

http://i45.tinypic.com/1sz59e.jpg

Średnio rozumiem tą zabawę z krawędziami, przyznam :P Ale autowygładzanie chyba działa tak jak powinno.
« Last Edit: February 01, 2010, 06:26:12 pm by SmartCheetah »
Don't call me your brother
'cause I ain't your fucking brother.
We fell from different cunts,
and your skins an ugly color!

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
« Reply #136 on: February 01, 2010, 06:34:38 pm »

"Moo-OooooOO! MoMoo.. MmmmoOoo.. Moo!", translate from brahmin to English: "Two things are infinite - brahmin shit and human stupidity! - Brahminstein"
« Reply #137 on: February 01, 2010, 06:54:53 pm »

To jak z tą wymianą widoku broni w ekwipunku? Bo nie wiem czy kończyć tamtego miniguna czy zabrać się za budowanie modelu specjalnie dla postaci.

« Reply #138 on: February 01, 2010, 07:42:09 pm »

A to ikonki z inventory trzeba zmieniac? Mi tam sie podobaja strasznie te oryginalne.

Edit: Oto kolejny efekt cieżkiej nauki do Urządzeń i Systemów Fotonicznych. Tak wiem, że prostacki model, ale to i tak dla mnie na razie bardziej zabawa niż poważny udział w projekcie.

Edit2: 50 poly  oraz 120 absolutnie zbednych poly, jednak po prostu nie moglem nie dorobic zebow
« Last Edit: February 01, 2010, 09:47:31 pm by Giemz »

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
« Reply #139 on: February 01, 2010, 07:50:12 pm »

Zapraszam na kanal #2238mod jesli ktos wysiaduje na ircu.

Co do ikonek Scypior napisal, ze nie bedzie potrzeba ich zmiana :)
"Moo-OooooOO! MoMoo.. MmmmoOoo.. Moo!", translate from brahmin to English: "Two things are infinite - brahmin shit and human stupidity! - Brahminstein"

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
« Reply #140 on: February 02, 2010, 03:08:11 pm »

A teraz cos z zupelnie innej beczki! Jakis czas temu zrobilem pare pierdolek:

kupa brahmina
stopy (alloys ;))
odczynniki chemiczne
skora fire geckona
proch strzelniczy
kevlar (jakby takie wlokna, znaczy "fibry")
microchip
ore
ore
tyton

maszynka do robienia fajek
automat do fajek
maszynka do robienia nuka coli

Jak widac na zalaczonych obrazkach wyglada to do dupy. A ze nie chce mi sie juz tym zajmowac, wiec pada pytanie: czy jest ktos w stanie "podkrecic", zrobic nowe obrazki do tych itemow, by wygladaly one bardziej falloutowo? Jesli tak, to:

;)

/skejwen
« Reply #141 on: February 02, 2010, 03:15:08 pm »

Zrobilem jeszcze dwa dzisiaj. W sumie wygladaja okropnie. Natomiast im bardziej chce cos w nich poprawic, tym strasznie rosnie liczba poly. A skoro na ekranie to bedzie tylka kilka pikseli na bron to nie wiem czy warto to poprawiac i robic detale. I tak gro problemu bedzie z teksturami. Ogólniej rzecz ujmując. Przydałoby się znać ograniczenie na skomplikowanie modelu i czy będzie użyty gdzieś indziej niż w grze pod taką rozdzielczością, bo nie ma sensu robić detalu jeśli będzie miał jeden piksel albo wogóle jeszcze mniejszego. Dlatego te modele wygladają tak kwadratowo i paskudnie, a nie dlatego, że nie chce mi się ich poprawiać... poważnie... :D
Tak mnie natchnelo, na super sledgehammerze jest takie cos, przynajmniej na ikonce. Ale w grze nie ma szan zeby zobaczyc te poprzeczke. Bedzie mniejsza niz jeden piksel. Warto robic takie rzeczy?

60 poly

~140
« Last Edit: February 02, 2010, 03:37:28 pm by Giemz »
« Reply #142 on: February 02, 2010, 03:49:40 pm »

skejwen a jaki jest sens robienia tych rzeczy? Jeśli one będą wymienione, a broń nie, to zaleci straszną pikselozą. Na razie skupmy się na postaciach i broni którą trzymają w łapie.
« Reply #143 on: February 02, 2010, 05:40:42 pm »

Giemz - możesz zrobić i taki i taki. Zobaczymy czy jest sens inwestowania w ogóle w szczegóły. Jeśli okaże się że tekstury wszystko pokrywają a szczegóły modeli zanikają totalnie to zamiast skomplikowanych modeli uprości się je całkowicie. Na razie mamy przynajmniej trochę praktyki. Ja do soboty wstrzymuję się z pracą bo oblałem dość ważny egzamin i muszę się upewnić że całą resztę pozaliczam ;/

Sądzę że gdy będziemy mieć gotowy model ludzie będą mogli podsyłać bronie co by można było sprawdzić jak to to wygląda z tym a tym.

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
« Reply #144 on: February 02, 2010, 06:18:24 pm »

skejwen a jaki jest sens robienia tych rzeczy? Jeśli one będą wymienione, a broń nie, to zaleci straszną pikselozą. Na razie skupmy się na postaciach i broni którą trzymają w łapie.

Dodane a nie wymieniane ;)
« Reply #145 on: February 02, 2010, 06:22:28 pm »

Dodane a nie wymieniane ;)

Ale do czego Ty chcesz je dodać?

ps. dodaj ten link http://www.fo2238.fodev.net/wiki/3d_graphics_development_tracker do pierwszego postu w tym temacie.
« Last Edit: February 02, 2010, 06:25:35 pm by wrednypiwosz »

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
« Reply #146 on: February 02, 2010, 06:49:29 pm »

Ja do niczego... tylko pytam czy ktos jest w stanie zrobic, by wygladaly bardziej fallout'owo...

Co do renderow broni - mam taka skromna prosbe - robcie je +/- z takiej samej perspektywy jaka jest na sprajcie (tak gwoli trzymania porzadku na wiki)... ;)
« Reply #147 on: February 02, 2010, 06:58:21 pm »

W każdym modelu zrobiłem autosmooth, i w takiej wersji będę screenował. W dodatku usunąłem masę niepotrzebnych jak się okazuje polygonów. Po 20-30na model, więc... ;) Trochę później zamieszczę wszystkie screeny + polycount. No i jednak zedytuję bozara by wyglądał bardziej falloutowo (Inna wyżej ustawiona luneta, nieco dłuższa rączka/krótszy magazynek, grubsza obudowa nad dwójnogiem)

EDIT: Chyba już rozumiem co to znaczy oszczędność polygonów. Zero straty jakości a G-11 straciło jakoś 80polygonów :P
« Last Edit: February 02, 2010, 07:05:41 pm by SmartCheetah »
« Reply #148 on: February 02, 2010, 08:03:37 pm »

Wersja bardziej optymalna.
« Reply #149 on: February 02, 2010, 08:54:03 pm »

maszynka do robienia fajek
automat do fajek
maszynka do robienia nuka coli

bomba! mi się podoba i to bardzo
no Wez no fun...
http://rudo-brody.pl/uploads/2011-12-24_0012.png
everyday my english loose 1point :/
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19

Page created in 0.456 seconds with 21 queries.