3. co da zdjęcie lvl cap. ? według mnie jest to to samo co zwiększenie SP na lvl tylko zmusza ludzi do expienia - a podobno ma byc to gra prosta i miła ??
Proste i miłe to są Settlersy, które polecam. Byle nie z customowymi mapkami na poziomie very hard, gdzie komputer robi ci atak typu zerg rush jednostkami wyczarowanymi z kapelusza już po pięciu minutach.
4. jakiś ktoś tam coś tam powiedział że należało by wprowadzić nowe Perki na lvl 21+ pytam sie po co lepiej je wdrożyć je na 1-21 ? to samo jak z lvl cap
Nie skupiasz się przy czytaniu, a potem niepotrzebnie denerwujesz.
Wprowadzić nie tyle nowe perki (bo sporo jest obecnie nieużywanych/nie działających/bezsensownych), tylko możliwość rozwoju postaci po 21 levelu. Obecnie nie ma co z takim ludzikiem robić, o ile nie jest to bojowa małpa.
5. wprowadzenie większej ilości lvleli z wyborem perka nie urozmaici postaci tylko pomoże PWERBUILDOWI - z którym to podobno chcecie walczyć
OMFG POWAHBUILD OH NOES!!!11
Zrób swojego i wojuj, każdy może. Nawet podeślę ci kilka przepisów, ale uprzedzam - trzeba mieć dobrze zaopatrzoną aptekę żeby to cholerstwo ciągle tankować narkotykami.
6. ktoś mądrze zauważył że póki nie zmieni sie mentalność to alty będą panować - i tu sie absolutnie zgadzam
Tak, ale równie dobrze możesz próbować nakłonić Polaków, żeby przestali się kłócić i krzywo patrzeć na lepsze auto sąsiada.
7. ktos inny zauważył również ze alty same w sobei nie są złe jeśli polega to na TESTOWANIU gry a tym samym pomocy ROZWOJU niej samej , a nie jak to większość debili robi fast relog + multi log + jebut = 5 miast przejmowanych przez 1 gang w tym samym czasie
O ile wiem, obecnie testowane jest nowe rozwiązanie, które ma wyeliminować przejmowanie miasta zgrają nagusów. Bieglejszych w temacie należałoby o to spytać.
8. ok skoro FO ma bys bardziej PvP to rzeczywiste jak to mówi Red Dot dajecie równe szanse im niech sie chłopaki relaksują a nie patrzą jak przegrywają wygraną walke
Ktoś przegra, żeby wygrać mógł ktoś.
2. wszystkie poniższe zmiany mogą pomóc jeśli zmieni sie podejście samych graczy jeśli nie to - sami widzicie
Gracze się nie zmienią, ludzie są zawsze tacy sami. Co dalej?
3. lvl cap - nie pomoże a raczej przyczyni sie rozwojowi POWERBUILD'ów jeli dodatkowo zostanie dodane kilka(nascie , dzieśiąt) lvl z wyborem perka - a podobno tego nie chcecie ?
ZOMFG POWAH... stop, to już było.
Zdjęcie czapki levelowej oraz ograniczenia do 4 profesji na postać spowodowałoby tyle, że zamiast pięciu altów do craftu wiele osób wybrałoby jedną postać, którą można zrobić ubranko, pestki, stimpaka i jakąś pukawkę od czasu do czasu.
Oczywiście ci, którym wiecznie się spieszy i tak zrobią alta specjalnie pod pancerze czy coś tam, ale ten rodzaj ludzi i tak postąpi w ten sposób, nawet jak wprowadzisz skanowanie tęczówki oka jako uwiarygodnienie stworzonej postaci.
4. dodatkowe perki na lvl 1-21 tak absolutnie tak bo urozmaici to grę - z drugiej strony to znowu przyczyni sie do tworzenia altów - bo ludzie chomikują juz n'tą postac bojową z sentymentu !!!
Nie wiesz najwyraźniej czym jest sentyment.
5. wprowadzić wiecej SP na lvl 1-21 - a niech bedzie i 8 skili z wartoscia ponad 250+, co komu do tego na co wydaje SP
Ktoś tu wspominał o powerbuildach.
6. Wprowadzić przy tworzeniu postaci wybór na postac bojową, crafterska i tą bardziej zrównoważoną( w sumie to RPG) co to da ?
Da to trzy alty na twarz dla każdego gracza - bojowego, kraftmenscha i drugiego kraftmenscha, bo rolplejować można nawet jakimś totalnym kaleką.
Jestem podobno błaznem wiec sie nie znam - pozdrawiam Wichurę który zapewne zaraz mnie pojedzie od idoty z takimi pomysłami i tych jemu podobnych też - a niech tam błazen ma bawic to sie bawcie
Również pozdrawiam, przykro mi jeśli sprawiłem ci zawód :>
Zebrało się tu już nieco pomysłów. Czy jest ochotnik władający co najmniej dobrym angielskim, który wynotowałby najciekawsze i wrzucił do ogólnej sekcji forum, pod dyskusję w szerszym gronie? Niech chociaż raz polskie sejmikowanie na coś się przyda.
Jak nikt nie zechce, to ja mogę, ale uprzedzam - native speaker ze mnie żaden.