fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • December 23, 2024, 06:07:52 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 24

Author Topic: Mleko i ciastko.  (Read 43151 times)

Billy Carter

• Nie strzelać do księdza !
Re: Mleko i ciastko.
« Reply #210 on: August 11, 2012, 07:39:20 pm »

No jak zawsze. Ale to wszystko działa, gdy grasz jak normalna, funkcjonująca istota. Teraz są dywany, bo łatwo coś ogrindować. (no bo musi być łatwo, skoro masz tylko 24 lvl na zabawę). Ekipa, która wbije się na enco z mutantami to bodaj 5 max. Zgadza się? Podnieś damage resistance mutom, a drużyna uzbrojona w cawsy (no bo skąd wezmą lepszą broń?) nigdy nie zobaczy martwego muta na oczy. Zginą tam :DDD
A ty - nie zobaczysz nigdy nadpsutych minigunów w sklepie. ;D
Cóż, trzeba będzie poczekać - jak Pan Bóg przykazał - aż crafter zrobi je, sprzeda, albo uzbroi bazę w te cuda. I wtedy mozna spróbowac. Tylko po co? Skoro crafter dorobił się już do odpowiedniego levelu. I robi nowe, jeszcze lśniące. A tak - 24 levelowa zupa.

I tak - nadpsute minguny powinny być tanie. Albo inaczej - to skuteczne zbicie mutów - kosztować nieprzyzwoite wręcz ilości ammo, stimów i ludzkiego zasobu. I masz święty spokój z balansem. A raidery to niech sobie grindują do woli. :P

Muty, ncr army, enklawa, BoS - to są, po prostu, zbyt mocni przeciwnicy, musi być w grze coś silniejszego, bądź równego tobie. A tacy goście to raczej powinni być twardziele. I strach w oczach. Po to mają takie ciężki firepower. A jak nie, to odebrać...
A potem, gdy jakiś noob zapyta się - a co ze sposobem na muty. bedą odpowiadać - Aaa wiesz, my tam nie chodzimy. Dobij se do levela, kurcze, i masz ten... minigańca :PPP
« Last Edit: August 11, 2012, 11:42:07 pm by Billy Carter »
Zawsze są jacyś żołnierze i poeci.
« Reply #211 on: August 11, 2012, 07:54:59 pm »

Tylko że widzisz w tym tylko jedną stronę medalu.
« Reply #212 on: August 11, 2012, 08:05:22 pm »

Proszę mnie w to nie mieszać, ja nic nie wiem!  :-\

Ten avatar to z Gorky 17?

Billy Carter

« Reply #213 on: August 11, 2012, 08:16:15 pm »

Tylko że widzisz w tym tylko jedną stronę medalu.

Ja wiem o czym ty myślisz - że ja coś sztucznie ograniczam, żeby nie było farmienia. Nie. To nie tak. 20 - 30 lvl nie masz szans z mutem, albo armią w CA. No rany boskie : D.  30 i wyżej - prosze bardzo, ale oni są tak samo dobrzy jak WY. Gracze. Czaisz? O to mi chodzi. Skoro w ciebie, na 40 lvl trzeba władować 50 kilo amunicji, w grze muszą być NPC, którzy także przyjmują na siebie 50 kilo twojego ołowiu. To nie są jakieś sprite'owe rysunki, a przedstawiciele najpotężniejszych frakcji na pustkowiu... Trzeba też pomyśleć w taki sposób, albo zepsujesz desing całego tego świata.

Edit:

Już nie wspominając, że obecnie, stosunek ich hp, do broni, którą dzierżą (absolutny pułap firepower, jaki możesz mieć w grze) ma się jak wróbel do hulajnogi... Nie powinno być w ogóle takich critterów na encach, jesli nie potrafią ich zbalansować.

Edit 2

W tej grze masz dwa "kominy" - maksymalna możliwość rozbudowania swojej postaci i maksymalny sprzęt, w jaki możesz ją uzbroić. Jeśli nie będziesz między nimi balansował, któraś z tych rzeczy uderzy w końcu o własne dno. I zapuka od spodu. Więc panowie devy - ostrożnie. Bo będziecie to poprawiać w nieskończonośc.
« Last Edit: August 11, 2012, 09:32:45 pm by Billy Carter »

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #214 on: August 11, 2012, 08:44:38 pm »

Ja wiem o czym ty myślisz - że ja coś sztucznie ograniczam, żeby nie było farmienia. Nie. To nie tak. 20 - 30 lvl nie masz szans z mutem, albo armią w CA. No rany boskie : D.  30 i wyżej - prosze bardzo, ale oni są tak samo dobrzy jak WY. Gracze. Czaisz? O to mi chodzi. Skoro w ciebie, na 40 lvl trzeba władować 50 kilo amunicji, w grze muszą być NPC, którzy także przyjmują na siebie 50 kilo twojego ołowiu. To nie są jakieś sprite'owe rysunki, a przedstawiciele najpotężniejszych frakcji na pustkowiu... Trzeba też pomyśleć w taki sposób, albo zepsujesz desing całego tego świata.
Ale o ile pamiętam próby spuszczenia tap wpierdlu patrolowi Anklavy, tak to właśnie działało - musiałeś wyprztykać w takiego blaszanego sukinsyna wagon pestek, żeby wreszcie padł, a i tak jak miałeś pecha, a jemu weszły zacne kryty, którymi miotał jak szatan, to oglądałeś swoje flaki na piachu po jego jednej serii. Oczywiście w nagrodę można było liczyć na coś około 600 XP, czyli cztery i pół molerata, tego zwykłego, a także popsuty (bo taki nówka sztuka zniszczy ekonomię, to jasne) minigun. Żeby go naprawić, musiałeś zdobyć drugiego, czyli ten sam pieprznik a piać od nowa.
O kraftowaniu top-tier szajsu nawet nie chce mi się pisać, Kilgore napisał już w tym temacie wszystko.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #215 on: August 11, 2012, 08:50:37 pm »

Ten avatar to z Gorky 17?
Commandos 3/4

Tomowolf

• Cute Kittens and stuff.
« Reply #216 on: August 11, 2012, 09:24:54 pm »

Billy, czasami się zastanawiam czyś nabzem czy to normalne że tak piszesz, ale dobra:
Niewiem czy masz problemy z rozwalaniem unity czy innego enco, wszystko da sie sfarmić samemu, (no niektórych enco sie po prostu nie opłaca i szuka się innych dróg, tzw obejścia.) a jak coś ci nie idzie to zmień postać i postaw na TB.
Zabijać takich ludków się nie opłaca, bo ani ekspa, ani to łatwe nie jest, więc szukają sposobów aby zabrać im zabawki. A deweloperzy zamiast jakoś to zbalansować, to po prostu utrudniają.
Sam zbulwersowany tym znalazłem exploit na wyciągnięcie nielimitowanej ilości stuffu, i niech mnie ktoś przekona abym go zareportował, słucham propozycji ;-).
h

Billy Carter

« Reply #217 on: August 11, 2012, 09:29:52 pm »

Ale o ile pamiętam próby spuszczenia tap wpierdlu patrolowi Anklavy, tak to właśnie działało - musiałeś wyprztykać w takiego blaszanego sukinsyna wagon pestek, żeby wreszcie padł, a i tak jak miałeś pecha, a jemu weszły zacne kryty, którymi miotał jak szatan, to oglądałeś swoje flaki na piachu po jego jednej serii. Oczywiście w nagrodę można było liczyć na coś około 600 XP, czyli cztery i pół molerata, tego zwykłego, a także popsuty (bo taki nówka sztuka zniszczy ekonomię, to jasne) minigun. Żeby go naprawić, musiałeś zdobyć drugiego, czyli ten sam pieprznik a piać od nowa.
O kraftowaniu top-tier szajsu nawet nie chce mi się pisać, Kilgore napisał już w tym temacie wszystko.

No ja np. miałem małe zaskoczenie pierwszy raz na otwartych już betatestach 2238 (a grałem u Scypa. heee e na tych zamkniętych też) Wchodzę więc na Ridery, a one nie dość, że wyjmują swoją broń, biegają za mną, to, w jakiś sposób, mają wyraźną przewagę nad moim 10 mm pistoletem! I to w RT w dodatku. Coś tu jest nie tak... Kiedyś podstawiałem dynamit, szedłem na drugi koniec mapy, a gdy wpadły xp - wiedziałem, że ich pokonałem i wszyscy są już martwi. A teraz muszę do nich strzelać :\
Ale giną, więc myślę, że nie jest tak źle. Co by to było, gdyby kiedyś Riderzy okazali się dla mnie za mocni... :) No cóż, Wichura, ja też się nudzę. Tam sobie zerknij na Australię. Nowy, nieśmigany i całkowicie źle zbalansowany serwer. ;D
« Reply #218 on: August 11, 2012, 09:39:17 pm »

Commandos 3/4
Dokładnie Commandos 3 Destination Berlin, 4 jest do kitu :/
TBH - The Black Hearts...
Future of wasteland

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #219 on: August 11, 2012, 09:42:30 pm »

No cóż, Wichura, ja też się nudzę. Tam sobie zerknij na Australię. Nowy, nieśmigany i całkowicie źle zbalansowany serwer. ;D
Ja się nie nudzę, tylko 2238 mi się znudziło. Tyle że zamiast jałowo stękać, wziąłem dupę w troki, a sprawy w swoje ręce i jestem ostatnio nieco zajęty.

Australia? Widziałem screena stamtąd, ktoś oberwał w oko za 1 HP i umrzył. Mała rzecz, a ile ubawu :>
Nie biegaj za stadem.

« Reply #220 on: August 11, 2012, 09:47:46 pm »

Australia? Widziałem screena stamtąd, ktoś oberwał w oko za 1 HP i umrzył. Mała rzecz, a ile ubawu :>

Hahahahahahaha, realizm mode powiadasz? Zalinkuj skrina, prosze.

Billy Carter

« Reply #221 on: August 11, 2012, 09:57:54 pm »

Billy, czasami się zastanawiam czyś nabzem czy to normalne że tak piszesz, ale dobra:
Niewiem czy masz problemy z rozwalaniem unity czy innego enco, wszystko da sie sfarmić samemu, (no niektórych enco sie po prostu nie opłaca i szuka się innych dróg, tzw obejścia.) a jak coś ci nie idzie to zmień postać i postaw na TB.
Zabijać takich ludków się nie opłaca, bo ani ekspa, ani to łatwe nie jest, więc szukają sposobów aby zabrać im zabawki. A deweloperzy zamiast jakoś to zbalansować, to po prostu utrudniają.
Sam zbulwersowany tym znalazłem exploit na wyciągnięcie nielimitowanej ilości stuffu, i niech mnie ktoś przekona abym go zareportował, słucham propozycji ;-).

No jak są kominy, to i ty, nasz biedny kominiarzu, niczego już teraz nie podasz. A te CA z trudnych enców, co nie mogę sam zbić, tanie...
No i co do tego nabzowa - Twój nowy avatar to Wash Stampede, tyle mam ci do powiedzenia : )
« Last Edit: August 12, 2012, 06:50:21 pm by Billy Carter »

Tomowolf

« Reply #222 on: August 11, 2012, 10:03:21 pm »

Ładny mam obrasek co nie? Będę mieć lepszy, taki z bajerami, jak mój dev team mi zrobi.
A co do popsutych itanzów - od czego to repair alt jest co? Lootujesz pare itanzów z 80% naprawiasz i wojla, prawie jak nowka z bazarku, wystarczy tu i tam dziure zalepić po m60.

Temat tak troche nudny się zrobił więc proponuje nowy wątek : czy powinniśmy reportować abusy, albo dlaczego, jeżeli inni też mają i dalej będą mieć?
« Last Edit: August 11, 2012, 10:05:01 pm by Tomowolf »
h
« Reply #223 on: August 11, 2012, 10:15:02 pm »

Hahaha, gdzie jest ta druga część developerów

Grzegorz "Atom" Jagiella

Markus "Ghosthack" Öberg 

Stefan "Lexx" Keßner 

Slaven "Lisac2k" Ostojic 

"Samira" 

Bartosz "scypior" Przygoda 

Ben "SlimCharles" Jenkins

Tom "Solar" Jones 

Tomowolf

« Reply #224 on: August 11, 2012, 10:20:19 pm »

Która część?
h
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 24

Page created in 0.14 seconds with 22 queries.