fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • December 23, 2024, 07:32:20 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 24

Author Topic: Mleko i ciastko.  (Read 43163 times)

Wichura

• High-Tech Troll
Re: Mleko i ciastko.
« Reply #150 on: August 08, 2012, 11:00:32 pm »

Niestety "anglojęzyczne" community, skupiające się wokół 2238, jest złożone w 99% z takich płaczliwych pizd, jak wy, którzy to sami nie potrafią totalnie niczego wytworzyć o własnych siłach, a tylko srają innym do gara.
Powiedział ten, co najwięcej robi i wcale nie płacze.
Swoją drogą jak wielkim musisz być optymistą, przyjacielu, by wierzyć, że ktoś posiadający na tym serwerze moc sprawczą czyta "sugestie" i raczy się nimi przejmować. No ale przynajmniej możesz z czystym sumieniem powiedzieć, że próbowałeś.
Nie biegaj za stadem.

Billy Carter

• Nie strzelać do księdza !
« Reply #151 on: August 08, 2012, 11:03:45 pm »

End mode? Ach te dziewczynki i ich kucyki

Kilgore, ja wiem swoje po cichu. Wiem, kto robi co, kto i po co tutaj był, przyszedł, poszedł itd. Życzę wam powodzenia, szczerze. A wieść o zdejmowaniu lvlcapa u was raduje moje serce niepomiernie.

Żeby* dokleić wąsy. Taki sport - dokleić coś, komuś. I wpierw musi być do tego jakaś babcia. Cała.
« Last Edit: August 08, 2012, 11:05:16 pm by Billy Carter »
Zawsze są jacyś żołnierze i poeci.
« Reply #152 on: August 08, 2012, 11:06:25 pm »

Powiedział ten, co najwięcej robi i wcale nie płacze.
Swoją drogą jak wielkim musisz być optymistą, przyjacielu, by wierzyć, że ktoś posiadający na tym serwerze moc sprawczą czyta "sugestie" i raczy się nimi przejmować. No ale przynajmniej możesz z czystym sumieniem powiedzieć, że próbowałeś.
Kiedyś dałem sugestię żeby dołożyli steal/sneak check przy lootowaniu na sneaku. Zaimplementowali. Zresztą to nie wyjątek.
Myślę, że to też poprawią.

Gdzie tam widzisz płacz? Potraktuj to jako bugfix, mistrzu "nie-gram".
Btw: nie, nie zrobiłem najwięcej, ale i tak więcej, niż ty zrobisz kiedykolwiek :>
« Last Edit: August 08, 2012, 11:10:15 pm by Kilgore »

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #153 on: August 08, 2012, 11:24:27 pm »

Gdzie tam widzisz płacz? Potraktuj to jako bugfix, mistrzu "nie-gram".
Jakże, nie byłabyż to klasyka "zabili mnie, znerfcie to"? Ja naprawdę nie gram na 2238, bo nie widzę powodu, dlatego też nie wiem jak działają te sławne 220 AC trolle. Brzmi elektrycznie, to 220 AC znaczy.

Btw: nie, nie zrobiłem najwięcej, ale i tak więcej, niż ty zrobisz kiedykolwiek :>
Skoro tak mówisz, to pewnie w jakiejś wersji rzeczywistości tak jest i będzie, amen.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #154 on: August 08, 2012, 11:28:55 pm »

Jakże, nie byłabyż to klasyka "zabili mnie, znerfcie to"? Ja naprawdę nie gram na 2238, bo nie widzę powodu, dlatego też nie wiem jak działają te sławne 220 AC trolle. Brzmi elektrycznie, to 220 AC znaczy.
Mylisz się, żaden AC troll nie zabił żadnej mojej postaci, za to ja i niejednego AC trolla ustrzeliłem. Jakbyś nie był głupkiem i przeczytał ten temat, to dowiedziałbyś się, dlaczego zdjęcie limitu AC to była czyjaś nieprzemyślana zmiana. Ale broń Boże, nie oczekuję tego :D

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #155 on: August 08, 2012, 11:41:42 pm »

Zaskoczę cię - przeczytałem pierwszy post, na resztę rzuciłem lewym okiem, zwyczajowe pierdolenie o Szopenie, które zsyła w otchłanie Junku większość tematów w tamtym dziale.

Nieprzemyślane zmiany od zawsze wydawały mi się być esencją sposobu, w jaki 2238 jest rozwijane: tu pierdolniemy szlaczek, tam jebniemy wzorek, a tu damy cekiny, żeby chujowo nie wyglądało. Nie mów, że jakieś losowe gmeraniny przy limicie AC cię zdziwiły?
Nie biegaj za stadem.

Billy Carter

« Reply #156 on: August 09, 2012, 02:36:40 am »

2008:
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=83a1eMamxfk" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=83a1eMamxfk</a>

Ta. I jestem stąd. Jak cała reszta. Cała Polska-Hulajnoga na Fonline wzięła się z tego wątku. Poza Atomem i L.Zabujcą. A wy, chłopoki to nie wiem czyje wy jesteście... :|

O_o

o_O

No nijak nie poznaję! Tommy'ego tylko.
« Last Edit: August 09, 2012, 04:08:54 am by Billy Carter »

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #157 on: August 09, 2012, 07:15:49 am »

Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie dobro czyni.
Nie biegaj za stadem.

Billy Carter

« Reply #158 on: August 09, 2012, 12:54:52 pm »

Tyś Wichura. Ja poznał.
No i każdym razie, był to jedyny czas na Fonline, kiedy żaden z Polaków nie kłócił się, wszyscy grali zgodnie, ramię w ramię, z jednym, radiowym kanałem - 44 (a i imię nasze, 40 i 4). A wrogami naszymi byli, rzecz jasna, głownie Rosjanie. (chociaż trudno nazywać wrogiem coś, co łazi w APAMKII, ma w ręku niezbalansowanego gatlinga i pincet hp) Wszystko, co miało nicki pisane łacińskim alfabetem (Americans! Ataz!! Suka! Suka Suka! xexexe) powodowało u nich poważne reakcję narodowościową. Ale, zagramańców, którzy wleźli do gry (byli nawet koreańczycy!!) było już zbyt dużo. Raz uruchomionej ciekawości nie dało się już stłumić.  Atom i Scyp zaczęli tworzyć oddzielny projekt, pojawili się modderzy z NMA, którzy też biegali tam w majtach, zaczęli pomagać... i tak powstało 2238 - serwer europejski i anglojęzyczny.
No, to tyle historii.
« Last Edit: August 09, 2012, 01:10:31 pm by Billy Carter »
« Reply #159 on: August 09, 2012, 01:28:03 pm »

Tyś Wichura. Ja poznał.
No i każdym razie, był to jedyny czas na Fonline, kiedy żaden z Polaków nie kłócił się, wszyscy grali zgodnie, ramię w ramię, z jednym, radiowym kanałem - 44 (a i imię nasze, 40 i 4). A wrogami naszymi byli, rzecz jasna, głownie Rosjanie. (chociaż trudno nazywać wrogiem coś, co łazi w APAMKII, ma w ręku niezbalansowanego gatlinga i pincet hp) Wszystko, co miało nicki pisane łacińskim alfabetem (Americans! Ataz!! Suka! Suka Suka! xexexe) powodowało u nich poważne reakcję narodowościową. Ale, zagramańców, którzy wleźli do gry (byli nawet koreańczycy!!) było już zbyt dużo. Raz uruchomionej ciekawości nie dało się już stłumić.  Atom i Scyp zaczęli tworzyć oddzielny projekt, pojawili się modderzy z NMA, którzy też biegali tam w majtach, zaczęli pomagać... i tak powstało 2238 - serwer europejski i anglojęzyczny.
No, to tyle historii.

Świetna historia, scenarzyści W11 mogliby się uczyć. Tylko jak to ma się do stanu obecnego, poza tym że każdy chciał dorwać się do suta?
Ilu jest teraz DEV? I co konkretnie robią, lub już zrobili?
Jedyną robotę którą doceniam w FO, to to, co robi Cvet.

Billy Carter

« Reply #160 on: August 09, 2012, 02:27:28 pm »

Heh, tylko te gałki, gałki, gałki . Tak, jak pisałem - na początku 2238 było świetne. Małe, swojskie, spokojne. Nikomu nie przeszkadzało, że coś tam nie zostało znerfione,a coś innego się sypie. Nie mi - przynajmniej. Ale, gdy otworzyli betatesty serwera 2338 zlazło się mnóstwo exploiterów. Ludzi, co tu dużo gadać - bez honoru. Dzieci neo. Małe gnoje, które niszczyły tę grę. I chuj z mechaniką, dała sie poprawić, ale oni nie mieli szacunku do Legendy jaką jest Fallout.!! :) I to było w nich najgorsze. Uważali, że należy tam wpierdolić cały ten swój gibusowo szczeniacki hardrcore -tibians-style (eheheheheheh... da style, Ai.). To było żałosne. I tego nie dało się znerwić. Trzeba było siłą.
No a potem były pomysły, pomysły, pomysły, bo świat był nieco ubogi i niewiele było do roboty. No i ... się troszkę przeładowało. :P Ale to wy chcieliście baz, TC, pvp, wojen gangów, itd. Sporo kodu poszło na to i mechanika ostro przechyliła się w tę stronę. A poza tym, jest kilka dziwnych pomysłów ostatnio, których nie trawię. Gra, tak jakby, khm, zdziecinniała...

manero

• FO:Reloaded
« Reply #161 on: August 09, 2012, 02:54:23 pm »

TC, pvp, wojen gangów, itd.

Wszyscy ogarnięci gracze zorientowali się najpóźniej w ciągu 3 miesięcy od swojego startu w grze, że to jedyne sensowe zajęcie w FO. Gdyby tego nie było, nie byłoby FO bo większość osób które zostały i swego czasu tworzyły społeczność to ludzie z tych gangów na które psioczysz.

Najwyraźniej brakuje Ci zmysłu orientacji albo jesteś podstarzałym 26 latkiem który zbyt wolno obsługuje mysz ;)
« Last Edit: August 09, 2012, 02:57:40 pm by manero »
« Reply #162 on: August 09, 2012, 02:55:19 pm »

Żyjesz we własnym świecie. Zanim zaczniesz odpowiadać, skup się na czytanym tekście. Trudno by było utrzymać klimat F2 ala LOLpley, gdzie co 2 tekst to
**nalewa epiwo**
Większość ludzi chce PvP, było wiele projektów lolpley, jak choćby ganianie na golasa za bydłem, lub chlanie w barze w hub, jednak upadły tak szybko, jak powstały.

Jak myślisz dlaczego? Bo wszyscy są takimi wielkimi fanami F2? Obudź się, albo przestań brać środki nasenne.
Poza tym nadal czekam na Twoją odpowiedź. Dlaczego nic nie zrobiłeś w tej kwestii.
« Reply #163 on: August 09, 2012, 02:58:17 pm »

Billy Carter

Poproś rosjan o serwer na starej wersji (TAKI JAK TEN).

http://fonline.ru/forum/showthread.php?t=21265
« Last Edit: August 09, 2012, 03:03:58 pm by White150 »

Billy Carter

« Reply #164 on: August 09, 2012, 03:21:33 pm »

@Manero, chodziło mi tylko to, że prosili o system na który teraz psioczą. :DDD Znerf mi to, znerf mi tamto!! Karabiny za mocne, lasery za słabe! A spierdalaj. :)

@Wredny, nie mów mi o epiwieniu itp. Dla was istnieje tylko - gracz rlp (e - piwek) albo ganker. I nic pośredniego. Taka jakaś wyobraźnia u was.... Ja też nie rolplejuje gdy nie trzeba, bo mi się nie chce. No bez przesady. Mam system pośredni, taki jak reszta community - czyli z przymrużeniem oka, ale z szacunkieim dla fanadomu. I o tym właśnie MÓWIŁEM. Czytaj ze zrozumieniem. Taki gracz nie zniży się do wykorzystania exploitów, nawet jesli je zna. Po co mu to? On przyszedł tutaj grać, nie chomikować i chomikować więcej stuffu.
Ja myślę, że ktoś te zwierzątka kiedyś bardzo zbił (nie mam nic przeciwko pvp, też zabijam, gdy widzę okazję, szanuje poważne walki w miastach) i oni teraz exploitują.
Nie o to chodzi. Jest różnica między klikaczem, a graczem - durnym dzieckiem, a w miarę dorosłą osobą, która odpowiada za swoje czyny.
Na które pytanie ci nie odpowiedziałem.. Ale może mi się po prostu nie chce. Zwróć na to swoją, niebywałą, uwagę.

@White nie wiem o co ci chodzi. Ale raczej sobie nie róbcie ze mnie wroga publicznego nr 1. Bo ktoś będzie się z tego bardzo śmiał.
No chyba, że już musicie... Ale hejtmode off. Po słabo wam tu idzie panowanie nad tym. Jak widzę... Polacy.

Chamstwo tu, kurwa, u was straszne jest, nie zwróciliście uwagi? ze aż trochę mnie zatkało jednak, gdy pierwszy raz odwiedziłem "Polskie Pustkowia" A do grzecznych osób nie należę.
I to ma być to nasze FonlinePL: Następne Pokolenie? Nasze dzieci, krwawica, i śmierć na ruskiej ziemi? Poczytajcie sobie trochę Shamo, jak oni tam się do siebie odnoszą. Szacunek dużo nie kosztuje, a bierze się, przede wszystkim, z okazywania go innym.
« Last Edit: August 09, 2012, 03:33:19 pm by Billy Carter »
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 24

Page created in 0.087 seconds with 22 queries.