fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 17, 2024, 04:49:27 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 60

Author Topic: Pytania i odpowiedzi  (Read 158296 times)

Re: Pytania i odpowiedzi
« Reply #795 on: March 03, 2013, 12:32:01 pm »

Znowu ja... Za 8 skor braminów i mając 100 skilla w outdoorahttp://fo2238.fodev.net/wiki/Ranger budujesz ulepszony namiot, z warsztatem i paroma skrzynkami, dodatkowe pojemniki tworzysz sobie prawie za darmo z drewna http://fo2238.fodev.net/wiki/Safe_house. Cieżko zdobyć 10000 caps nowemu graczowi, ale ulepszony namiot powinien spełnić wymagania nowego gracza - brakuje mu tylko pierdół takich jak bimbrownik albo zagroda z braminami (raczej nie mają kluczowego znaczenia w rozgrywce, bimbrownik jest np. w każdy mieście, jeszcze nikt mnie nie zabił jak pędziłem trunek, a sporo tego się produkowało)

Mi i mojej ekipie wystarczy w zupełności jedna postać z repairem do craftingu, a pozostałe 6 postaci to raczej bojówki (przy czym każda postać ma jednego skilla potrzebnego grupie na wyprawach: np. first aid, outdoorsman, science).
Przecież zdobyć metal armora może każdy i nie trzeba zbierać planów ani materiałów, wystarczy sprzedać bursta kobiecie z dzidą ::)
Nie wiem komu są potrzebne te wszystkie dodatkowe postaci, chyba osobie która ma zamiar nazbierać miliony kapsli i sprzętu tylko po to żeby trzymać to w bazie i raz na czas zabić bluesuita. Komu by się chciało?

Metal armory, laser rifle, ciężkie karabiny, miniguny, bazooki i inne lepsze spluwy można znaleźć na encounterach z NPC, zamiast tworzyć je godzinami przysypiając znudów grając na postaci do zbierania śmieci.
« Last Edit: March 03, 2013, 12:47:14 pm by Dozer »

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #796 on: March 03, 2013, 05:15:30 pm »

Nie mówiłem, że potrzebne, tylko że przydatne. Podobno do namiotu/domku można już dodawać kolejne postacie, wtedy fakt, baza staje się zbędna jako parking na alty.

Wspomnij jeszcze, że zbieranie fantów z poległych NPCów wymaga pewnego refleksu, bo walą bez litości jak sprzątniesz im coś sprzed nosa. No i alt-naprawiacz staje się mocno pożądany, bo wiele dobra ledwo trzyma się kupy.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #797 on: March 03, 2013, 09:04:27 pm »

Można tworzyć mapę do safe house, a więc osoba która ją użyje dostaje lokalizację tenta na zawsze i nie trzeba jej samemu prowadzić. Nie muszę wspominać z jakim ryzykiem jednak wiąże się chodzenie z taką mapą w ekwipunku.

Jeśli biorę udział w walce to strzelam tak, aby strony wykańczały się miedzy sobą tak samo długo i zabijam ostatnich żywych. Zawsze zbieram cały loot, a jeśli strony są bardzo nierówne i nie mam wystarczającej siły ognia do zniszczenia mocniejszych sam, muszę się ewakuować.
Alt naprawiacz nie jest potrzebny gdy zabierasz zawsze ze sobą dwie sztuki broni. Korzystam z broni aż całkiem się zniszczy i wtedy najmniej tracę jej wytrzymałości.
« Last Edit: March 03, 2013, 09:06:20 pm by Dozer »
« Reply #798 on: March 04, 2013, 11:45:11 am »

cenne rady ;] dzieki !

To jeszcze podpowie mi ktos jak to jest z tymi towarzyszami ( compannions ) ?  - Zrobilem sobie jedna postac do zabawy solo w pvm na sporej charyzmie i speechu, zeby brac ludkow i mi pomagali. Mam charyzme i speecha spore co za tym idzie odpowiednia liczbe party points ale w zadnym barze nie moge znalezc nikogo kto by chial ze mna isc (podpowiedz byla pare postow wyzej zebym w barach szukal ) Jakies dokladniejsze wskazowki ? Sa jakies wymagania lvlowe albo co ? Jakies konkretne bary ?
« Reply #799 on: March 04, 2013, 11:54:57 am »

Ja widziałem pana z metal armorem 200hp i granatami w barze w den, wyszedł z baru po rozmowie ze mną.

Zawsze ewentualnie możesz zostać slaverem, ale nie będziesz mógł handlować w wielu miejscach oraz przez jakiś czas będą Cie ścigać neutralne dotychczas patrole (patrz tabela z reputacjami). http://fo2238.fodev.net/wiki/Slavery
Niewolników łapie się łatwo i potrzebna do tego jest tylko lina oraz stimpak albo uleczenie first aidem.
« Reply #800 on: March 04, 2013, 12:40:30 pm »

a jak taki sojusznik kogos zabije to dostajemy xpeki czy tylko on dostaje ?

Sa jakies miejscowki gdzie warto lazic na xpeki na niskich lvl ? Bo te encountery losowe zwykle koncza sie smiercia... za duzo przeciwnikow na raz.
« Last Edit: March 04, 2013, 12:53:14 pm by Lone Ranger »
« Reply #801 on: March 04, 2013, 01:17:43 pm »

Skorpiony małe 1 strzał 15hp - 60 exp
Skorpiony duże 1-2 strzały 25hp - 120 exp
moleraty słabe 30hp - 120exp
moleraty mocniejsze 50hp -160 exp
manitisy 15-25hp - 70 exp
Najlepiej expić z magnumem, albo strzelbą. Łatwo zrobisz 100 nabojów, a policz sobie ile miałbyś exp, jakby co drugi strzał był zabójczy w któregos z critterów wyżej. Znajdziesz je obok hub, koło modoc i klamath.
« Reply #802 on: March 04, 2013, 02:53:42 pm »

1. Czy outdoorsman i luck maja wplyw na special encountery tak jak w zwyklym falloucie ? Jak to tutaj dziala ?

2. Na czym expic na wyzszych poziomach ? bo powiedzmy nabije 15 lvl na moleratach i co dalej ? (troche nudne takie lazenie i strzelanie do tego samego w kolko)
« Last Edit: March 04, 2013, 03:01:21 pm by Lone Ranger »
« Reply #803 on: March 04, 2013, 03:49:55 pm »

1. Czy outdoorsman i luck maja wplyw na special encountery tak jak w zwyklym falloucie ? Jak to tutaj dziala ?

Niby tak, ale tu akurat masz bardzo niski procent na spotkanie special enco.

2. Na czym expic na wyzszych poziomach ? bo powiedzmy nabije 15 lvl na moleratach i co dalej ? (troche nudne takie lazenie i strzelanie do tego samego w kolko)

Hmm, przy dobrym wyposażeniu polecam baby deathclawy.
« Last Edit: March 04, 2013, 03:57:13 pm by Mtax »

Grimmi

• Nobody Do that Safe and Fast Trades
« Reply #804 on: March 04, 2013, 04:12:26 pm »

jezu ludzie płaczecie
expcie gatlingiem od 3 lvla
3-4 h expa i postac gotowa
i wystarczy jakieś 100 EW
żeby tylko na hex trafiać w te centaury,deathclawy,floatery,fire gecko,alieny, etc
dobrze sie farmi na unity patrol sniperem 2 x eye
właściwie to masz muta na 2 strzały z laserka
a wracając do expa masz jeszce moleratki 125 hp co daja 300 expa
lajtowo czesto instant hity wchodzą ;d
Masters Of The World
SaBaToN For Ever Guys !!!!

Tomowolf

• Cute Kittens and stuff.
« Reply #805 on: March 04, 2013, 04:22:34 pm »

jezu ludzie płaczecie
expcie gatlingiem od 3 lvla
3-4 h expa i postac gotowa
i wystarczy jakieś 100 EW
żeby tylko na hex trafiać w te centaury,deathclawy,floatery,fire gecko,alieny, etc
dobrze sie farmi na unity patrol sniperem 2 x eye
właściwie to masz muta na 2 strzały z laserka
a wracając do expa masz jeszce moleratki 125 hp co daja 300 expa
lajtowo czesto instant hity wchodzą ;d
Ty chyba dalej w gimbazie siedzisz - koleś zaczyna gre, skąd ma mieć gatlinga, i mfc do niego.

Jeżeli expisz BG- flamer i paliwko w zupełności wystarczą, jeżeli masz profke to robisz lepsze paliwko - ot cała filozofia
Wybierasz się gdzie walczą alieny/centaury/floatery między sobą, strzelasz do tych które lecą na Ciebie i spokojnie sobie expisz.
Jeżeli snajper - lepiej iść na mutated moleraty, krytyki siadają im w hełmy jak pojebane(wystarczy majzel albo jakis digl).
Jeszeli EW, to to samo co z BG.
h
« Reply #806 on: March 04, 2013, 08:11:04 pm »

Gimmi to gimnazjalista i to specjalnej troski, jego posty trzeba pomijać.

Grimmi

• Nobody Do that Safe and Fast Trades
« Reply #807 on: March 04, 2013, 09:45:17 pm »

Gimmi to gimnazjalista i to specjalnej troski, jego posty trzeba pomijać.
[/quote
nie stać cie na gatlinga Dozer dlatego mówisz ze z gimbazy jestem może ty jesteś i chcesz to ukryć jak tkai kozak to powiedz m ijedną rzecz
ziiom
jak taki obeznany jesteś w Fo2238
czy na ew tanka daje sie BRD?
Masters Of The World
SaBaToN For Ever Guys !!!!
« Reply #808 on: March 04, 2013, 10:10:57 pm »

Wystarczy to, że potrafię pisać poprawnie posty...  ::)
« Last Edit: March 04, 2013, 10:26:02 pm by Dozer »
« Reply #809 on: March 05, 2013, 10:08:52 am »

Na wiki wyczytalem ze stealth boy dziala 20 minut, jednak nigdzie nie jest napisane czy to czasu in-game czy rzeczywistego. Jak z tym jest ?

Lepiej zrobic nieco mniej sneaka i dac troche pkt. w repaira lapiac suport perka stealth girl = 2x czas trwania stealth boya czy sobie darowac i wszystko w sneaka wpakowac ? Jakies rady ?

Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 60

Page created in 0.038 seconds with 18 queries.