fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 01, 2024, 12:23:42 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 60

Author Topic: Pytania i odpowiedzi  (Read 157451 times)

Wichura

• High-Tech Troll
Re: Pytania i odpowiedzi
« Reply #195 on: February 12, 2012, 11:07:47 pm »

jak wam sie w tym sezonie napierdala?
Fąfastycznie, jak ujmuje to puenta pewnego sprośnego dowcipu. Najlepszy sezon jak do tej pory, nie licząc drugiego, z którego pamiętam tylko końcówkę i w którym wszystko było dla mnie nowe i świeże, tak jak wiele rzeczy teraz.

Nareszcie nie trzeba napierdalać bazyliona altów o wdzięcznych nickach "koparka1", "koparka2" i tak dalej, bo można iść jednym drwalem i kopać, aż się porzyga. Można zrobić uber-craftera (brak limitu profek), odpadają więc alty-kible o zjebanym SPECIALu, które nigdy nie wychodziły poza bazę. Dobry sprzęt jest dość trudny do zdobycia, masa ludzi biega pięściarzami, walcząc na zęby i pazury, jak po prawdziwej apokalipsie - oczywiście znakomita większość ma wyjebane na klimat, bo trait Heavy Handed pozwala uzyskać przewagę właściwie nad wszystkim, wystarczy podbiec odpowiednio blisko.
Detale są do dogrania, ale póki co podoba mi się jak cholera.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #196 on: February 12, 2012, 11:57:09 pm »

Idiotów tutaj nie brakuje, uwierz mi.
właśnie starałem się dostosować, więc może powinieneś się cieszyć, że nie załapałeś?
(...)gubisz walizkę to idziesz i mówisz im, spada ci rep ale nie jakoś tam drastycznie, oni bla bla bla coś tak kurwią, a potem bierzesz ten quest jeszcze raz i tyle
do idiotów niewątpliwie nie należy Jack ale czy jest pewien tych informacji z forum? gdy spróbowałem ponownie pgadać z Marshallem (to ten, który daje quest z walizką) spytał mnie się (retorycznie) czy żartuję i dał do zrozumienia, że nie potrzebują tutaj takich jak ja. zresztą gdyby było inaczej.. czy nie byłoby to wtedy cudowne źródełko wszelkich (zaimplementowanych) blueprintsów??? chyba, że szansa znalezienia ich w walizce jest <1/100

@zubrowka: biegam takim kolesiem w skórzanej kurtce z HH na 9lvl i wreszcie jakoś mi wychodzi pvp. gorzej z pve.

Kombajn

• Ciśnij pompki, paziu.
« Reply #197 on: February 13, 2012, 12:41:35 am »

właśnie starałem się dostosować, więc może powinieneś się cieszyć, że nie załapałeś?do idiotów niewątpliwie nie należy Jack ale czy jest pewien tych informacji z forum? gdy spróbowałem ponownie pgadać z Marshallem (to ten, który daje quest z walizką) spytał mnie się (retorycznie) czy żartuję i dał do zrozumienia, że nie potrzebują tutaj takich jak ja.

1. Jak zgubisz walizkę to możesz wziąć ten quest inną postacią i przekazać tej, która questu nie może ukończyć.

2. Odczekać kilka dni (realnych). Przynajmniej ja tak miałem. Ale nie powiem ile to dokładnie było, wydaje mi się, że ok. 5-6. Wtedy można wziąć quest ponownie. EDIT. Miałem wtedy 0 rep.
« Last Edit: February 13, 2012, 01:32:18 am by Kombajn »
Currently retired.
« Reply #198 on: February 13, 2012, 01:03:30 am »

do idiotów niewątpliwie nie należy Jack ale czy jest pewien tych informacji z forum? gdy spróbowałem ponownie pgadać z Marshallem (to ten, który daje quest z walizką) spytał mnie się (retorycznie) czy żartuję i dał do zrozumienia, że nie potrzebują tutaj takich jak ja.
Hmmm... wydaje mi się że ja po prostu pociągnąłem dialog dalej z tekstem w rodzaju "Come one, give me another chance, it won't happen' again" czy jakoś tak i powiedział po prostu żeby przyjść za parę dni i że jest ok. Z drugiej strony dobrze pamiętam że miałem wtedy kilkaset punktów rep u nich, chyba "accepted" więc miałem z czego spadać. Możliwe że jak się ma niski rep to nie dają drugiej szansy, tego wariantu nie sprawdzałem. Na 100% u mnie to zadziało, ale rep wysoki i tylko raz tak miałem. Sorry, jeśli wprowadziłem Cię w błąd ;)
« Reply #199 on: February 13, 2012, 10:22:22 am »

to i tak cenna informacja Panie Torrance, bo pochodzi z pierwszej ręki. tak, najpewniej rep u GunRunnersów ma znaczenie, bo ja pytałem kolesiem, który wcześniej otworzył 5 walizeczek przez co miał -350 coś repy u nich i to po ponad 10 dniach (realnych) od ostatniej takiej akcji. to oznacza, że i tu devteam zadbał o to by cenne źródełko szybko wyschło, a ponieważ jakiś tam quest na blueprinty nie jest jeszcze ukończony pozostają nam skrzynki na encounterach.

i tu mogę się pochwalić, że na ok. 40 otwartych znalazlem w nich 4xbp, co już daje jakieś podstawy, by twierdzić, że szansa ich znalezienie to ok. 10%. mój char ma 6 Luck i ~200% lockpick. do tej statystyki nie wliczam skrzynek, które tylko widziałem ale z różnych powodów nie dane było mi ich otworzyć, więc nie wiem co w nich było. ale to zaledwie kilka sztuk.

10% to naprawdę całkiem sporo jak na FOnline 2238. mnie najbardziej interesują armory ale wydaje mi się, że bp na różne itemy nie są losowane do skrzynek równomiernie, tzn. że np. LSW znajduje się częściej niż np. Metal Armor Mk2.
« Reply #200 on: February 13, 2012, 11:23:03 am »

imo lsw to najczęściej spotykany bp w skrzynkach.

moim 1szym bp które straciłem lamerską śmiercią było na metala mk2 :>

headshot

• Killian
« Reply #201 on: February 13, 2012, 11:28:25 am »

jak wam sie w tym sezonie napierdala? mnie jako melee-loner calkiem zajebiscie, wlasnie robie pozytek z wakizashi blade, niezle ostrze.

Świetnie. Nareszcie sezon, który mi odpowiada tj. który jest bardziej zdrowo logiczny tj. choćby wspomniany limit profesji, który teraz jest zdjęty ot przykład z zeszłego sezonu: Robisz karabiny plazmowe, ale nie potrafisz zrobić lunety i dołączyć jej do karabinu myśliwskiego. Świetnie mi się gra jako wędrowny rusznikarz i Small Gunner + melee do obrony przed zmutowanymi mrówami. Nie ma exploitów na nieskończoność kapsli, a nowy system merców powoduje, że kupowanie ich na pałę po prostu nie będzie się opłacać (25% wartości wypłaty). Dalej. Tree Control zostało znerfione tak, że można jako tako chodzić po północnych miastach, które wbrew opinii małp nie służą wyłącznie do PvP (bo niby po kiego grzyba umieszczone są w nich punkty skupu śmiecia zwane dalej sklepami, questy, RPC czy kopalnie). Większość ludzi gania w jakiś rozpadających się pancerzach, bez posiadania ton Combat Armorów.
Co mnie wkurza w tym sezonie? Najbardziej chyba blueprinty, bo żeby je zdobywać trzeba mieć alta o jednym przeznaczeniu. Przydałoby się dodać kilka frakcji NPC jak Junktown Scouts, Crimson Caravan czy NCR Rangers, gdzie gracze wykonywaliby questy za różne granty jak reputacja, itanzy czy schematy broni oraz oczywiście skończyć system reputacji we frakcjach NPC już istniejących przez dodanie np. końcowego questa, który byłby powtarzalny.

Podsumowując (bo pewnie tylko to większość przeczyta) jak na razie zapowiada się najlepszy sezon, w którym bliżej FOnline'owi do Fallouta niż kiedykolwiek. ;-)
« Reply #202 on: February 13, 2012, 02:18:59 pm »

tak spytam, znacie jakis sposob na znikajacy z wm cave?

wiem ze wystarczy wylogowac sie w srodku bazy (dokladniej w samej jaskini) po wyjsciu na zewnetrzna czesc gra jakby zalicza ze znasz lokacje bazy. wychodzac odrazu z zewnetrznej czesci tez znika z wm. (uciazliwe, ciezko za kazdym razem wylogowywac sie w bazie).

to prawda ze w takiej sytuacji gm moze zwrocic capsy?
« Reply #203 on: February 13, 2012, 07:02:25 pm »

Głupie pytanie może ale jakie obrażenia ma plasma riflem, bo laser rifle ma sporo większe niż jest na wiki, pytam bo chce sobie obliczyć obrażenia jakie można by zadać.
Rat can survive a month, eating only cable insulation.

"Zaczyńszczyk, czyli ten kto zaczyna zawsze musi zostać zlikwidowany, każdy kto w czymkolwiek jest pierwszy może być niebezpieczny"
Bykowski - tow. komisarz
« Reply #204 on: February 13, 2012, 07:41:57 pm »

30-65 rng 30

headshot

• Killian
« Reply #205 on: February 13, 2012, 07:44:39 pm »

No to jest na wiki. Przed chwilą sprawdziłem w grze. Niecelowane wychodzą od ~50 do ~70 przeciwko Leather Armorom.
« Reply #206 on: February 13, 2012, 08:11:52 pm »

Teraz podobno plasma rifle jest slabszy, ale ile w tym prawdy to nie wiem bo nie uzywam.

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #207 on: February 13, 2012, 09:40:03 pm »

tak spytam, znacie jakis sposob na znikajacy z wm cave?

wiem ze wystarczy wylogowac sie w srodku bazy (dokladniej w samej jaskini) po wyjsciu na zewnetrzna czesc gra jakby zalicza ze znasz lokacje bazy. wychodzac odrazu z zewnetrznej czesci tez znika z wm. (uciazliwe, ciezko za kazdym razem wylogowywac sie w bazie).

to prawda ze w takiej sytuacji gm moze zwrocic capsy?
Sprawdź ustawienia "Hideout clearance" w terminalu bazy, przestaw tam wszystko na "allow" i sprawdź, czy zadziała.
Nie biegaj za stadem.

Kombajn

• Ciśnij pompki, paziu.
« Reply #208 on: February 13, 2012, 11:23:46 pm »

Teraz podobno plasma rifle jest slabszy, ale ile w tym prawdy to nie wiem bo nie uzywam.

W leather armor wchodzi 30-50, wiec jest gorsze. W ca mk2 wchodzi bardzo podobnie, w APA plazma bije 20-30, laser za ok. 10. Wiec jest spora roznica.
Currently retired.
« Reply #209 on: February 14, 2012, 11:52:39 am »

Co do mojego pytania z Cave'ami to są one zbugowane. Pytałem GM'a. Najlepiej wylogować się w bazie, za każdym razem otrzymujemy wiadomość:
"You now know location of your gang hideout."

Ale jeszcze jedno... User rikimaru miał na swoim screenie z cave postawione tenty. Jak to zrobić? On sam powiedział mi tylko "Sorry tylko dla dev". Wątpię żeby on był developerem...
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 60

Page created in 0.039 seconds with 18 queries.