to i tak cenna informacja Panie Torrance, bo pochodzi z pierwszej ręki. tak, najpewniej rep u GunRunnersów ma znaczenie, bo ja pytałem kolesiem, który wcześniej otworzył 5 walizeczek przez co miał -350 coś repy u nich i to po ponad 10 dniach (realnych) od ostatniej takiej akcji. to oznacza, że i tu devteam zadbał o to by cenne źródełko szybko wyschło, a ponieważ jakiś tam quest na blueprinty nie jest jeszcze ukończony pozostają nam skrzynki na encounterach.
i tu mogę się pochwalić, że na ok. 40 otwartych znalazlem w nich 4xbp, co już daje jakieś podstawy, by twierdzić, że szansa ich znalezienie to ok. 10%. mój char ma 6 Luck i ~200% lockpick. do tej statystyki nie wliczam skrzynek, które tylko widziałem ale z różnych powodów nie dane było mi ich otworzyć, więc nie wiem co w nich było. ale to zaledwie kilka sztuk.
10% to naprawdę całkiem sporo jak na FOnline 2238. mnie najbardziej interesują armory ale wydaje mi się, że bp na różne itemy nie są losowane do skrzynek równomiernie, tzn. że np. LSW znajduje się częściej niż np. Metal Armor Mk2.