E tam.
W ogóle to dyskusja w zasadzie przeniosła się tu.
//Edit: ok, ok. odblokowany:)
Nie chce mi się nawet na tamto odpisywać.
Hmm alty jako do kraftowania nie są złe - to te alty do bicia są buuuu - można przez to się nieźle wkoorfić - dzisiaj we 2 w lsw bilismy kolesi pk w kopalni bh i nagle patrzymy tu koles podobny nick i podlatuje na psycho nas miaszczy - (narkotyki som buue ale po to som żeby je używać).Wniosek: Narkotyki buueee alty bojowe buueee
Elmehdi, chodzi ci o to że nie rozumiem że chcesz żeby na 1 postaci dało się ogarnąć wszystko? Rozumiem. Problem w tym że tą samą postać da się wyspecjalizować tak żeby robiła jedną rzecz niesamowicie dobrze. I o ile nie zmienimy mechaniki gry w stopniu totalnie totalnym, to tak zostanie. Pytam tylko jeszcze raz - co w tym złego?
Zablokowanie przyrostu hp i jednoczesne odblokowanie level capacity w żaden sposób nie zmienia mechaniki gry (podejrzewam, że to kwestia wstawienia 2 klamr w odpowiednich miejscach kodu - ale mogę się mylić). Podwyższanie wartości jakiegokolwiek skilla bojowego powyżej 240% jest niepotrzebne, więc na pewnym levelu gracz będzie miał dużo nadwyżkowych skill points do wykorzystania - czy tego chce czy nie. Z braku innego wyboru będzie je ładował w umiejętności techniczne i w ten sposób stworzy hybrydę = jeden alt na serwerze mniej .
Jedno słowo: SPECIAL. Zn jasne, masz rację - ale taka postać będzie bardzo daleka od optymalnej. Ba! Opłaci się zrobić craftera od wszystkiego - i alta bojowego.
Co więcej, balans w buildach zostanie bezpardonowo rozpieprzony - bo wbrew pozorom niektóre są obecnie ograniczane tym, ile SP masz i ile pkt w INT wpakowałeś. I właśnie dlatego mi się ten cały pomysł nie podoba.
Jest dobrze - po co kombinować?
A ja potrzebuję jednego - BG. Resztę mi moje murzyńce zrobią.
Ale wyjaśnij mi czemu alty są złe. Bo wiesz, to taki trochę aksjomat na tym forum, a nie słyszałem jeszcze ani jednego racjonalnego argumentu "za".
Alty są złe, bo doprowadzają do omijania połowy zasad na serwerze w tym wszystkich cooldownow na crafting i gathering.
chyba że idziemy w stronę tworzenia postaci - supermanów zdolnych do craftu bez szkody na skillach bojowych.
przypisywanie IP/skomplikowaną rejestracje/płatne konta/GM'ów
Ty chyba pracujesz w urzędzie, co?