Other > Zaginione holotaśmy

Inicjatywa kreatywna

<< < (18/57) > >>

baaelSiljan:
Ogólnie w kliencie jest możliwość używania czystego 3d w formacie directx *.x z animacjami i teksturami. Tak właśnie testuje mój model, zwyczajnie w grze.

Im mniej poligonów, tym większa wydajność.

wrednypiwosz:
baaelSiljan przynajmniej masz gdzie to testować. Jedną z większych wad tego moda jest właśnie directx, słabo jeśli idzie o wieloplatformowość. Zresztą nie uważam aby np. 30 minigunów w takiej postaci jak teraz, zwiększyłoby wymagania zbliżone do F3 ;) I zresztą nie o to chodzi. Chyba że sam silnik ma jakieś ograniczenia.

Broń mogłaby zostać jako 2d i tak w zasadzie nie będzie wyświetlana inaczej, postacie i tak będą się obracać w 8 kierunkach, a nie o 360 stopni, więc broń razem z nimi w 8 rzutach.

korzen83:
mysle ze lepiej bylo by wykorzystac te modele do zrobienia artow 2D poznieważ bedzie problem ze spojnoscia aktualnej zawartosci, chyba ze checie wszystkie aktualne postacie, przedmioty i inne rzeczy przerabiac na 3D, co mysle ze nie wyszlo by zbyt korzystnie i spowodowalo mase nowych bugow i problemow, pozatym w tym wypadku była ciągła walka z polygonami postaci i modeli zrobionych przez różnych ludzi.
zrobienie artow 2D z gotowych modeli 3D nie jest zadnym problemem a i zrobienie animacji ruchu postaci to 5 klatek + 1 klatka gdy stoi wiec tylko 6 roznych poz postaci trzeba przygotowac w 3D a pozniej tylko obracac kamere.

wrednypiwosz:
korzen83 znasz się na animacji 2d? Zrób jakiś przykład. Albo napisz co i jak dokładnie.

ps. dowiedźcie się jakie są plany związane z tym przerabianiem. Ktoś w końcu musi podjąć decyzję.

SmartCheetah:

http://i45.tinypic.com/2v2yz4j.jpg
HK G-11
130-150polygonów? Jakoś tak. Nie jestem zbytnio zadowolony ale zacząłem robić po ostatnim poście, także... Chwilka roboty.
Wzorowałem się zarówno na prawdziwej wersji jak i na tej falloutowej. Wbrew pozorom bardziej wymagający niż 10mm.

Fajnie się uczę do sesji, nie? ;]

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version