Other > Zaginione holotaśmy
Inicjatywa kreatywna
skejwen:
Jak wiadomo projekt Fo:2238 jest rozwijany od kilku ładnych lat i deweloperzy mają wypracowaną wizję świata w jego "finalnej" wersji. Dam sobie obciąć lewą rękę, ze maja zapisane w głowach jak i twardych dyskach mnóstwo pomysłów, które powoli wprowadzają/będą wprowadzać w życie. Każdy z nas chciałby widzieć szybszy rozwój serwera i wśród nas (jak mi się zdaje) jest wielu ludzi, którzy na własną rękę "coś" tworzą.
Myślę, że obecnie pomoc jaka możemy zaoferować "tfurcom" jest robienie za czarnucha. To jest edycja/kreacja elementów, które nie wpływają na sam silnik, bądź wpływają w znikomym stopniu.
Stąd pomysł zęby spytać deweloperów w czym można pomóc i skonsolidować skromne siły, aby kilka osób nie robiło tego samego ;)
Tutaj pytanie czy są chętni na taka inicjatywę?
/skejwen
http://www.fo2238.fodev.net/wiki/3d_graphics_development_tracker
Red Dot:
http://www.youtube.com/watch?v=JzogWuOPXuE
A tak na poważnie to słuszna inicjatywa - tylko że to wciąż tylko inicjatywa, których jest dość sporo a realizacji brak.
Nice_Boat:
Ja z przyjemnością - dajcie mi nowego mappera i listę stuffu do zrobienia, a zabieram się do roboty, bo w niewielkich ilościach to całkiem przyjemne zajęcie. Miło by jednak było gdyby to developerzy zwrócili się do sceny, a nie odwrotnie. Bo to jednak trochę tak głupio, jak trzeba ich prosić żeby łaskawie powiedzieli nam czego potrzebują ;D
wrednypiwosz:
Jak wypuszczą wersje choćby mappera pod linux to czemu nie. Jednak na chwilę obecną, na to się nie zanosi i raczej są to bardzo dalekie plany (o ile w ogóle). Na kod źródłowy też nie ma co liczyć. Podejrzewam że z FO jest jak z serialem LOST, tam nawet scenarzyści nie wiedzą jak to się miało skończyć. A pomysłów będzie tyle samo ile ludzi. Aby to zorganizować, trzeba by było postawić jakiś sytem/portal ala trac czy launchpad. Inaczej się tego nie zorganizuje a pisanie na forum "ja zrobię to, a Ty to" będzie raczej śmieszniejsze niż "szukanie zaginionej krowy".
Nice_Boat:
--- Quote from: wrednypiwosz on January 14, 2010, 12:18:30 pm ---Inaczej się tego nie zorganizuje a pisanie na forum "ja zrobię to, a Ty to" będzie raczej śmieszniejsze niż "szukanie zaginionej krowy".
--- End quote ---
Można po prostu zrobić gdzieś listę brakujących/potrzebnych map, a potem wstawiać nicki osób które takowe przysłały i przebiły się przez kontrolę jakości ;D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version