Other > Zaginione holotaśmy

Inicjatywa kreatywna

<< < (17/57) > >>

Chyzwar:

--- Quote from: Vordarod on January 31, 2010, 11:49:34 am ---Macie racje rakietnica zawsze wydawała mi się dziwna, moglibyście zamiast oryginalnego modelu, użyć jako wzoru wyrzutni LAW(przemilczę ze jest jednorazowego użytku) albo klasycznego RPG(to takie coś co taliby lubią wykorzystywać xD). Ale to tylko taka moja propozycja bo ja sam się na 3D grafice nie znam.

--- End quote ---

"Rakietnica" w Falloucie jest desajnem wzorowana na M20 Super Bazooka

--- Quote from: Dark Angel on January 31, 2010, 11:52:59 am ---Rakietnica RPG 7 ? Bardzo Popularna :)

--- End quote ---

RPG-7 to granatnik a nie rakietnica (skrót od ręczny granatnik przeciwpancerny). W języku polskim termin rakietnica oznacza pistolet sygnałowy.

Dark Angel:
Nie sądzisz ,że brakuje to Granatników , jakiś min i np. granatów dymnych ? :)

baaelSiljan:
ehm hmm a my łapiemy świat fallouta czy bardziej realny? bo jak realny to fallout 3 chyba w tym się mieści... mi brakuje kusz :P

wrednypiwosz:

--- Quote from: scypior on January 31, 2010, 12:24:57 pm ---Chyba za dużo poly... Ile dokładnie??

--- End quote ---

Dużo ;) Ale jakie to ma znaczenie? Aż tak bardzo w temacie nie jestem. Chodzi o teksturowanie? Dobry "grafik" sobie z tym na pewno poradzi.

SmartCheetah:
Myślę że chodzi raczej o późniejsze wykorzystanie modelu w grze. No chyba że polegałoby to na robieniu animacji w 2d z użyciem modeli 3d, wtedy polygony nie będą miały jakiegokolwiek wpływu na dzialanie samego FOnline.

No bo ja to widzę na dwa sposoby.
a) Użycie modeli 3d, animacji + broni w samej grze, co może drastycznie zmniejszyć jej wydajność zważywszy na ilości polygonów
b) Użycie animacji owych modeli+broni i zwyczajne przerobienie ich na 2d. Więcej roboty ale znacznie większa wydajność (I nie musieli by pracować nad obsługą modeli 3d :P)

Z tym że patrzę z perspektywy czysto teoretycznej. Nie wiem jak to tak naprawdę miałoby wyglądać.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version