Other > Zaginione holotaśmy

Inicjatywa kreatywna

<< < (51/57) > >>

Parano:
I o to chodziło 8)

Nie sądziłem, że tak szybko nastąpi zmiana od chwili ogłoszenia do momentu wprowadzenia... Beta-testerzy będą mieli wiele roboty, pewnie osiwiejemy po tym wipe. Ale projekt jest wart zachodu. Modele postaci oraz menu oparte na Falloucie Van Burenie dają możliwość wykreowania naprawdę niesamowitego Wastelandu. Pięknie to wygląda oczami wyobraźni.

Problemów do rozwiązania będą setki ale z optymizmem patrzę na tą rewolucję 3D.

Zwłaszcza, że według filmików i screenów w dużej mierze udało się zachować charakter czy klimat modeli, i całkiem nieźle komponują się one z dwuwymiarowym otoczeniem izometrycznym.

wrednypiwosz:
Tylko gdzie są jakieś konkrety, wytyczne? Na cholerę mi pokazowy filmik, wiem jak działa 3d w izometrii. 

Po obejrzeniu tych animacji. postaci i menu nie jestem przekonany co do tego że są to zmiany na lepsze. Moim zdaniem FO traci tym klimat i momentami mam wrażenie że mogli by zmienić tytuł na "The Sims: FOnline".

SmartCheetah:
Mi się wydaje że nie jest wcale tak źle. Ba, śmiem sądzić że wygląda to całkiem sympatycznie i szybko się oko przyzwyczai. Poza tym możliwe że zostawią też opcję sprite'ów 2d więc jak już skończy się okres "beta" -> Aplikacja serwerowa/servy będą obsługiwały albo 2,5d albo tylko 2d.

No a teraz powinniśmy czekać na jakieś wytyczne. W czym robić modele, jak robić, co robić i czego potrzeba. Myślę że ktoś to wszystko ogarnie.

wrednypiwosz:

--- Quote from: SmartCheetah on March 06, 2010, 07:40:40 pm ---Poza tym możliwe że zostawią też opcję sprite'ów 2d więc jak już skończy się okres "beta" -> Aplikacja serwerowa/servy będą obsługiwały albo 2,5d albo tylko 2d.

--- End quote ---

Wtedy byłoby to utrudnienie, skoro Ty widzisz obraz w starym 2d, a Twój przeciwnik w nowym 2.5d, więc w systemie RT (jak i w ogóle) o  nie widzisz jego drugiej zbroi na łbie, zapewne byłaby opcja przeczytania tego, ale kto w RT czyta cokolwiek w środku walki.

SmartCheetah:
Sorry że tak chaotycznie to napisałem, bo nie do końca to miałem na myśli. Chodziło mi raczej o to że wtedy pojawi się na pewno parę serverów (Bo z tego co wiem planowali wydać aplikację dzięki której można zrobić swój server, już w finalnej wersji) i pewnie za sprawą grzebania w bazie będzie można ustawić czy ma to obsługiwać 2d, czy 2,5d. Zresztą - nie wiadomo do końca co będzie z The Life After. Czas pokaże:) Póki co Cvet i Rotatorsi mówią o wprowadzaniu tego na 2238.

Bo jakby nie było - trudno nie podzielać Twojego zdania na opcję 2d + 2,5d w jednym :P Niektórzy mieli by po prostu przewagę nad innymi.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version