Other > Zaginione holotaśmy

Inicjatywa kreatywna

<< < (52/57) > >>

cerberix:

--- Quote from: SmartCheetah on March 06, 2010, 07:56:28 pm --- Chodziło mi raczej o to że wtedy pojawi się na pewno parę serverów (Bo z tego co wiem planowali wydać aplikację dzięki której można zrobić swój server, już w finalnej wersji) i pewnie za sprawą grzebania w bazie będzie można ustawić czy ma to obsługiwać 2d, czy 2,5d.
--- End quote ---

Tak, ponoć mają udostępnić pliki. No nic zobaczymy jak to będzie z tymi modelami 3D. Rozumiem, że tylko gracze będą w 3D, a NPC pozostaną bez zmian.

wrednypiwosz:

--- Quote from: SmartCheetah on March 06, 2010, 07:56:28 pm ---... Chodziło mi raczej o to że wtedy pojawi się na pewno parę serverów (Bo z tego co wiem planowali wydać aplikację dzięki której można zrobić swój server, już w finalnej wersji) ...

--- End quote ---

To wiele wyjaśnia :) tylko jak udostępnią coś takiego... to już widzę falę cziterów na serwerach.

Parano:

--- Quote from: wrednypiwosz on March 08, 2010, 12:45:46 pm ---To wiele wyjaśnia :) tylko jak udostępnią coś takiego... to już widzę falę cziterów na serwerach.

--- End quote ---

Mam nadzieję, że do tego jednak nie dojdzie... Jestem przeciwny mnożeniu światów i ogólnodostępnemu kodowi. Serwery powyrastają jak grzyby po bombardowaniu, a na każdym "tłumy" po 7 wytrawnych graczy (w tym pięciu z konsolą GM). Podobnie było choćby z Ogame, gdzie w pewnym momencie wielcy kreatorzy pomyśleli, że wiedzą lepiej od twórców jak uszczęśliwić innych komandorów. Grywalność 0%, zrównoważenie 0%, kolesiostwo 99%, populacja po tygodniu - na poziomie Nekropolis.

Mogą mi się nie podobać niektóre rzeczy ale zawsze będę za jedną wspólną piaskownicą, z wszystkimi psychopatami, pacyfistami, PK, zoofilami, przedszkolakami itd. Co to za przyjemność latać po pustych barach i pić e-piwo albo stać w Modoc i czekać z bronią na - nikogo.

Są po prostu dziedziny w których nie uznaję demokracji, tym bardziej władzy dla ludu. Ktoś musi trzymać to wszystko w kupie.

Mam nadzieję, że przed nami jeszcze długi czas betatestów na serwerze 2238.

Szef:
Wiecie, dlaczego EVE się trzyma? JEDEN serwer. FO jest podobne do EVE. I ten jeden, góra dwa (dla większości zachodnich graczy TLA jest zbyt egzotyczne) serwery to wszystko, czego potrzeba.. rozdrabnianie się jest drogą donikąd.

SmartCheetah:
Ja osobiście wolałbym żeby wydali tylko engine do robienia innych rzeczy, bardziej okrojony w skrypty itp. ;)
Bo co prawda to prawda - jak wydadzą soft z plikami "falloutowymi" to dość szybko powstanie masa kiepskich, szybko padających servów. Nie wpłynie to może jakoś super negatywnie na tutejszy online no ale zawsze coś.

Za to idea stworzenia czegoś innego od fallouta na tym Enginie jest bardzo zachęcająca(niekoniecznie mmo ;>)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version