Other > Zaginione holotaśmy
Inicjatywa kreatywna
pirosan:
--- Quote ---"ok, tego nie będzie widać, usunę to"
niż:
"hmm, 250 polygonów. Chyba powinno być raczej 200! Szukam co by tu usunąć..."
--- End quote ---
Tak właśnie się robi w gamedevie ;p
Druga opcja wchodzi w grę dopiero kiedy już nie ma niczego do usunięcia w myśl pierwszej opcji.
--- Quote ---Bo naprawdę nie jest łatwo podać konkretne wymagania, tym bardziej że rozpiętość sprzętowa pośród użytkowników jest pewnie kolosalna
--- End quote ---
Owszem, jednak nie oszukujmy się - co innego sprite'y, co innego 3d. Nawet jeśli użyjemy zwykłego opengl pod postacią glu32 / ogl32, bez żadnych wodotrysków i kijów na cudach, to wymagania w porównaniu do obecnego fallouta wzrosną parokrotnie. Najlepiej jest odgórnie ustalić jakiś limit co do wymagań sprzętoych, chociaż i tak zawsze one potem rosną. uważam jednak, że grafikę rzędu gforce z serii 4 lub podobną wydajnościowo każdy ma, nawet w typowo biurowym komputerze (intelowskie twory pokroju IGM itp). Szczerą mam nadzieję, że standard w polskich komputerach to jż coś w stylu gf 6 lub 7 generacji (lowendowe 7300 można zgarnąć za 40zł już) - a to pozwala od strony kodu i grafiki naprawdę poszaleć (nie będzie to crysis, ale będzie ładne) poza tym, sławetny Van Buren (daleka protoplasta fallouta 3,jeszcze ze stajni dobrego Black Isle - tak napominając) działał na kartach gf 5200, i wyglądał ślicznie.
SmartCheetah:
Ta moja tekstura to był pierwszy lepszy 10mm z google. Zrobiłem tylko UV mapę i nie przerabiając tego ani trochę - poprzesuwałem na konkretne miejsca broni. Tak tylko żeby pokazać jak to może żałośnie wyglądać z bliska - a z daleka całkiem przyzwoicie ;) Na poważnie jej nie bierzcie pod żadnym pozorem :P Nawet tego nie zapisałem.
Bartosz:
--- Quote ---poza tym, sławetny Van Buren (daleka protoplasta fallouta 3,jeszcze ze stajni dobrego Black Isle - tak napominając) działał na kartach gf 5200, i wyglądał ślicznie.
--- End quote ---
No to się Pan ucieszy jak wyjdzie oficjalne info:)
TommyTheGun:
Przejmujecie silnik po Burku? ;)
@pirosan
Anyways - wychodzi na to samo - warto coś działać i próbować tworzyć. Niezależnie od tego gdzie i kiedy - kiedyś się przyda. A i więcej sensu to ma niż przeglądanie co 5 minut facebooka ;)
pirosan:
--- Quote ---No to się Pan ucieszy jak wyjdzie oficjalne info:)
--- End quote ---
No to zaczynam zacierać rączki!
Jeśli to to co myślę, to pewnie i sam postaram się 'kontrybutnąć' coś większego na rzecz projektu.
--- Quote ---warto coś działać i próbować tworzyć. Niezależnie od tego gdzie i kiedy - kiedyś się przyda. A i więcej sensu to ma niż przeglądanie co 5 minut facebooka
--- End quote ---
Zgadzam się w 100%. A facebookow/twitterow etc to z natury nie trawię.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version