Other > Zaginione holotaśmy
Inicjatywa kreatywna
Giemz:
130 poly ;/ no ale w razie czego uproscic latwiej niz w druga strone
SmartCheetah:
Pobawiłem się trochę z modelami i myślę że na bieżącą chwilę mogą być. Potem się je kompletnie przerobi, bo niektóre miejsca mogą być trudne do teksturowania(Chociaż mogę się mylić). Wprowadziłem też spore zmiany do Bozara ale nadal jakoś zadowolony nie jestem. Z teksturą, w małej wersji - może to wyglądać ok. Screeny zrobione specjalnie z myślą o dev-trackerze
48polys
112polys
182polys
W sumie to wiecie. 120-200poly to wcale dużo nie jest. Myślę że momentami mozemy nawet spokojnie poharcić się do 300. Aż tak dużych różnic to nie robi.
TommyTheGun:
No dobra. Żeby nie było, że tylko pisze a nic nie robię, w wolnej chwili skleiłem wariacje na temat 14mm. Już teraz porównując z obrazkiem (robiłem raczej z pamięci) widzę, że dużo jest do poprawienia. No ale co zrobić. Początki do łatwych nie należą.
Acha. Model oczywiście nie miał w zamierzeniu posiadania minimalnej liczby poly :) Jak na razie uczę się JAKKOLWIEK działać w 3-wymiarowym srodowisku, potem będę się martwił co zrobić, żeby modele mało ważyły itp.
Tyle na dziś ode mnie :)
Giemz:
Jeśli ktoś się połasi na przykład użyć tych modeli do jakiejś animacji to szczegóły bedą w sam raz. Na przykład zrobić jakieś intro ładne. Natomiast w samej grze to ledwo nawet miniguna widać, a co dopiero szczegóły pistoletów.
ps: Ta 10'ka to serio tylko 48 poly? Albo mam cos z oczami albo tam sporo krzywych jest.
ps2: 14'ka tez fajna. Chociaz mi tam sie zawsze kojarzyla z takim malym pistolecikiem. A ten Twoj wyglada jak rusznica do polowan na dinozaury. (Jesli lufa ma 14mm to caly gnat ma wymiary ~120mm na ~60mm, nie za wielki :D)
SmartCheetah:
Poważnie. Taka perspektywa, a gdy się w Wingsie wygładzi to to tak wygląda chcąc nie chcąc :P
Powiedzcie mi w jakim to powinno być formacie (Najlepiej Ty Baael żebym mógł Ci podrzucić to przytkniesz to to jakoś testowo do modelu) to wrzucę na sendspace w paczuszce.
Następny w kolejce: Ulepszony G-11 + próba tekstur.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version