Other > Zaginione holotaśmy
Inicjatywa kreatywna
wrednypiwosz:
Mógłby ktoś zrobić screeny z gry, broni ciężkiej używanej obecnie przez postać?
Rejfyl:
Tommy gun. 178 faces. Jeszcze do poprawki jest, ale walcie śmiało swoje uwagi.
PS1. Czy liczba face'ow=poly's?
PS2. Korzystam z Blendera i staram się dochodzić do wszystkiego samemu. Jednak mam parę pytań, na które nie moge znaleźć odpowiedzi. Czy ktos z Was korzysta z tego programu?
Edit2:
Usunąłem wszystkie szczegóły:
89faces
Giemz:
Ta raczka za magazynkiem jakas dziwna. Juz lepiej ja zamien na prostopadloscia lekko odchylowy do tylu. Tam i tak bedzie reka postaci wiec widac nie bedzie a liczba poly sie zmniejszy nieco.
No i brakuje drugiej raczki przed magazynkiem.
Edit:
Ja uzywam blendera ale od dwoch dni. WIec raczej noob ze mnie. Liczba faces to liczba quadow i trojkatow w sumie. Zrób Mesh->Convert_Quads_to_Tris to bedziesz mial na pewno same trojkaty. Wtedy liczba faces = poly.
Edit2:
A wogóle to znajdzie czas jakiś dev rzucić na to okiem i powiedzieć czy o to mu chodziło? Albo chociaż co zmienic (wiecej/mniej detali, brac sie za robienie tekstur czy nie, co dalej, robic takie pierdoly jak kazdy granat i kazdy noz osobno?).
Elmehdi:
Przerobiłem trochę m60, aby był oszczędniejszy.
http://img710.imageshack.us/img710/8158/m60.png
Zdjęcie po prawej stronie jest pozbawione odstających części, żeby lepiej było widać bryłę.
wrednypiwosz:
Widzę że część osób ma takie samo podejście do 3d jak ja, czyli stworzenie grafiki 3d, a nie modelu 3d który będzie w grze. Weźcie po prostu screen postaci, wklejcie do gimpa/painta czy co tam macie (albo nawet jako tlo w blenderze), i ustawicie broń pod odpowiednim kontem, tak aby ją dopasować (oczywiście w odpowiednich rozmiarach). Tym sposobem uzyskacie wygląd zbliżony do końcowego efektu, tym samym zobaczycie że potrzebna jest jedynie miniaturka, która w zasadzie nawet nie będzie potrzebowała tekstur, wystarczy użyć odpowiednich kolorów na obiektach i dać odpowiednie światło. Zalecałbym też wyłączenie AA, żeby broń była bardziej kanciasta przy renderowaniu. W końcowej fazie i tak załatwi to silnik gry (chyba, mam nadzieje że jakiś AA zaimplementowano).
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version