Other > Zaginione holotaśmy

Inicjatywa kreatywna

<< < (22/57) > >>

Elmehdi:
Nie wiem czy to się kiedyś na coś przyda, ale robienie tych modeli jest szalenie absorbujące.

http://img692.imageshack.us/img692/9886/m602.png

Muszę jeszcze popracować nad tylną częścią, ale wpierw muszę się nauczyć jak to zrobić  ::).

wrednypiwosz:
Wiecie co, mam wrażenie że przerabianie tego wszystkiego w oparciu o 3d jest G warte. Gra przez to straci grywalność. I w najlepszym wypadku jeśli chodzi o postacie i broń, będzie wyglądać tak:

Czyli lekko plastikowo. Byłbym za tym, aby stworzyć modele 3d i przerobić je na 2d. Pozbędziemy się przy tym pikseli np. przy konturach postaci, co zdecydowanie podniesie poziom wizualny. Nie potrzeba zbędnych dupereli w postaci animacji... Zobaczcie ile by było trzeba zrobić, aby stworzyć efekt rozkładającego się korpusu przy użyciu miniguna. Przykładowo oświetlenie w Hub np. w barze już psuje klimat. To w końcu fallout, gra z 98 roku, a nie choinka. Gra ma mieć klimat, ale nie kosztem grywalnośći przez efekty.

Druga sprawa... bronie 3d muszą być w 2 wersjach, mniej więcej taką jaką zrobiłem i robi Elmehdi (do wersji prezentacyjnej np. w plecaku) i drugą, tak jaką zrobił SmartCheetah dla dodania jej w łapę dla postaci.

Lena:
Co ci ludzie maja z tym 3d? Zrobia w pol dnia jakis model ktory wyglada koslawo i mysla ze to sie bedzie podobalo. Po to gra jest 2d - zeby byla fajna i grywalna. 3d psuje klimat.

wrednypiwosz:
Lena - nie chodzi o to aby przenieść FO w 3d... modelowanie 3d ma tą zaletę że np. broń jest "równa", łatwiej ją dopasować pod odpowiednim kontem, co w wypadku "rysowania" 2d nie jest już możliwe.

Bartosz:

--- Quote ---3d psuje klimat

--- End quote ---

A nie pamięta jak to gracze płakali że każdy wygląda tak samo? A czy wie jak duży nakład pracy był potrzebny żeby zrobić sprite'y long hair dude'a? Który tak niewiele się różni od podstawowych sprite'ów.

Coś za coś.

--- Quote ---Czyli lekko plastikowo. Byłbym za tym, aby stworzyć modele 3d i przerobić je na 2d.

--- End quote ---

I co to da??

Aha, odnośnie tych screenów z VB, czy ktoś powiedział że całość jest przerabiana na 3d?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version