Other > Zaginione holotaśmy

Komentarze na temat aktualnej wersji FO2238

<< < (7/102) > >>

Maciek:
@ToiToi wojny gangowe mogłyby się toczyć gdy ludzie mają 10 lvl i potrafią zrobić np. jakiś max hunting rifle na tym poziomie. W momencie gdy wydłużyłby się sporo czas zdobywania kolejnych leveli i profek jest to realne, wtedy liczy się zgranie gangu i liczba członków(bez skojarzeń :D). Zapewniam cię że zabawa jest o wiele lepsza gdy grasz kilka miesięcy żeby zdobyć 21 lvl a nie kilka tygodni, pod warunkiem że grasz non stop bez "głupich"  przerw na resp gather czy craft.

P.S. Hehe Cerber fajny awatar, chyba będę musiał zrobić fotkę obok drugiego auta żeby nas nie mylili :P

Bartosz:

--- Quote from: Dark Angel on December 23, 2009, 06:48:41 pm ---Scypior. Ja to nie lubie się rozpisywać , więc pisze takie brednie potem nikt mnie nie rozumie.
Według mnie powinien być otwarty 3 zamknięty serwer dla 10 graczy ( admini)
Testowali by wszystko na sobie a nie na nas.

--- End quote ---

Przepraszam że testujemy na Was nasze bugi :/ Chciałbym tu i teraz przywołać fale sprzeciwów wobec zamykaniu serwerów po OBT2, oraz narzekania closed testerów, ktorzy nie są w stanie też wyłapać wszystkich bugów, bo jednak gra w 10 na serwerze, to co innego niż gra z 100 innymi graczami.

Ale... Wyobraź sobie że przygotowujemy kolejny update. Zbieramy tych rzekomych 10 adminów, odpalamy serwer i:

- "OK, przetestujmy klikanie młotkiem na skałach, bo przecież istnieje 1% szansa że coś się zepsuło"
- "OK, przetestujmy narkotyki - może też jakaś inna zmiana wpłyneła na ich działanie"
- "Przetestujmy jeszcze raz wszystkie recepty, może któraś uległa zniszczeniu"
- "Aha, nie zapominajmy o sprawdzeniu czy aby wszyscy NPCe są na miejscu"

...za 5 dni na forum: "A ci devi to nic nie updatowali ostatnio."

--- Quote --- Przed wipe było najlepiej . Był Roleplay, crafting i PVP - teraz wszystko zanika. I po co to ? żeby z 1000 na 250 graczy się zrobiło ? no chyba nie.

--- End quote ---

Jak byłem młody to trawa była zieleńsza, a świat wydawał się taki piękny...

--- Quote ---@scypior
Czyli mam rozumiec ze nie robicie zadnych wewnetrznych testow dla np tylko GMow przed wyjsciem jakiegokolwiek updata? Moze trzeba przemyslec robienie ich dzieki czemu my - przyszli graczy, a poki co beta-testerzy skupimy sie na wylapywaniu tych mniej widocznych bugow. Wiem, ze jeszcze raz przypomnisz mi ze jestem beta-testerem...

--- End quote ---
JESTEŚ beta testerem.

kav:

--- Quote from: Maciek on December 23, 2009, 05:43:49 pm ---Moja sugestia jest taka: o wiele fajniej by się grało gdyby wywalić całą tablicę "status"(skasować czas oczekiwania na cokolwiek) z gry i podnieść poziom trudności zdobywania profesji, np.dzieląc je na 10 leweli uzależnionych od lvlu postaci. Wtedy ktoś na 7 lvlu nie robiłby już np. wszystkich dostępnych broni danej profki. Następnie expo jakie trzeba zdobyć na kolejny level postaci powinno być dużo większe i na wyższych poziomach iść już w miliony, wtedy gra zajmie nam wiele więcej czasu. Następstwem tego będzie większa dzielenie się specjalizacjami pomiędzy członków gangu a nie dorabianie kolejnych altów(bo niebędzie na czasu raczej na skilowanie 2ch lub więcej postaci). Dodatkowo Gra zapewni rozrywkę na kilka miesięcy a nie tygodni.

P.S. Dodam tylko że nie narzekam ani nie krytykuję twórców gry, po prostu gram kilka lat w mmorgi i piszę to co wg mnie może przyczynić się do lepszego rozwoju Fonline bo w obecnej postaci(pomijam bugi itd. bo to beta)....sorry jako komercyjny produkt to nigdy nie wypali.

I t

--- End quote ---

Dla mnie gra, zaczyna się dopiero na 21 lvlu.Expienie postaci nie sprawia mi praktycznie, żadnej przyjemności, dlatego staram się jak najszybciej wbić na ostatni level i skupić się wyłącznie na PvP i PvE.Gdyby 2238 opierał się głównie na farmie expa, to z pewnością, już dawno bym tu nie grał.
     Co mi się nie podoba, to fakt, że zawszę znajdą się rodzynki, którym mają wiecznie "w dupie źle".Jak już wiele osób wspominało, gra jest bezpłatna i w fazie beta.Grałem na innych prywatnych serwerach, np. Ultimy Online i częsty płacz, nieustające pretensje powodowały, że osoby pracujące nad grą, porzucały projekt.No bo po co, za darmo, poświęcać prywatny czas i w zamian zyskać wyłącznie pretensje?
     Znikneły namioty wypełnione drogim sprzętem, plaga bluesuitow z minigunami, suicide bomby z szybkim relogiem na drugie konto.I co najważniejsze, gracze znacznie bardziej dbają o swój sprzęt.Liczą się z jego stratą.Przed wipem, robiłem w niecałe 2 godziny, 20 setów sprzętu i szedłem z palcem w nosie na pvp, zupełnie nie przejmując się stratą.Grałem przed wipem, gram teraz i jestem pewien, że w tej chwili na 2238 jest lepiej.

Florek:
Scypior
Jaki był powód ustalania aż tak długich timerów dla craftingu? :/ Są mocno przesadzone moim zdaniem...

Dark Angel:

--- Quote from: scypior on December 23, 2009, 07:18:32 pm ---Przepraszam że testujemy na Was nasze bugi :/ Chciałbym tu i teraz przywołać fale sprzeciwów wobec zamykaniu serwerów po OBT2, oraz narzekania closed testerów, ktorzy nie są w stanie też wyłapać wszystkich bugów, bo jednak gra w 10 na serwerze, to co innego niż gra z 100 innymi graczami.

--- End quote ---

Ale nie mieszalibyście wszędzie i nie musielibyście sprawdzać wszystkiego. Ale jak zmieniacie cały system grania no to sorry.
Chodzi o otwarcie serwera gdzie by były  TESTOWANE zmiany i DOPIERO potem po dobrych ocenach administracji wprowadzić w grę. Coś by było nie tak , wtedy można by interweniować.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version