Other > Zaginione holotaśmy

Komentarze na temat aktualnej wersji FO2238

<< < (4/102) > >>

GRIM:
gdyby serwer nie zostal otwarty w takim tempie to ludzie by bluzgali ze serwer jest wylaczony .... nauczcie sie troche cierpliwosci i docencie prace jaka ludzie wkladaja w ten projekt ...

Maciek:
Wydaje mi się że oczekiwanie na zrespienie się (gathering i innych skili) jest po to żebyśmy za szybko nie osiągnęli 21 lvlu, i bardzo dobrze bo wtedy gra jakby trochę traci sens gdy już mamy ostateczny cel osiągnięty. Niestety wg mnie i tak ten ostatni level to kwestia 2-3 tyg max co jak na grę mmorpg to zdecydowanie za krótko. W innych mmorgach gra polega na graniu przez kilka miesięcy do upragnionego celu jednak ze szczególnym naciskiem na GRANIE CIĄGŁE a nie na oczekiwaniu przy krzaczku/skale/roślince/drzewku itd. na resp gathering.
   Moja sugestia jest taka: o wiele fajniej by się grało gdyby wywalić całą tablicę "status"(skasować czas oczekiwania na cokolwiek) z gry i podnieść poziom trudności zdobywania profesji, np.dzieląc je na 10 leweli uzależnionych od lvlu postaci. Wtedy ktoś na 7 lvlu nie robiłby już np. wszystkich dostępnych broni danej profki. Następnie expo jakie trzeba zdobyć na kolejny level postaci powinno być dużo większe i na wyższych poziomach iść już w miliony, wtedy gra zajmie nam wiele więcej czasu. Następstwem tego będzie większa dzielenie się specjalizacjami pomiędzy członków gangu a nie dorabianie kolejnych altów(bo niebędzie na czasu raczej na skilowanie 2ch lub więcej postaci). Dodatkowo Gra zapewni rozrywkę na kilka miesięcy a nie tygodni.
Po prostu wg. mnie nie da się pogodzić zasad F1i2 i Fonline, trzeba te gry potraktować jako odrębne produkty o wspólnej tematyce   

P.S. Dodam tylko że nie narzekam ani nie krytykuję twórców gry, po prostu gram kilka lat w mmorgi i piszę to co wg mnie może przyczynić się do lepszego rozwoju Fonline bo w obecnej postaci(pomijam bugi itd. bo to beta)....sorry jako komercyjny produkt to nigdy nie wypali.

AmneziaHaze:

--- Quote ---cały dzień siedzieć przed kompem i zbierać surowce
--- End quote ---

tutaj właśnie wychodzi cała esencja wielowątkowości tej gry.  ;D
zgadnij kto inteligentny siedzi w jaskini przez połowe życia i craftuje lub zbiera minerały co 11 minut ? no kto kto  ;D

tak samo jak inny noob piszący o tym, że sra na 2238 w momencie gdy jest dopiero tworzona, że woli DM od RP. Idz na TLA, masz wybór chłopie !

bez kitu, początki są trudne i wybijają z rytmu kogoś kto przyzwyczaił się do rozpierdalania wszystkiego i setek amunicji/broni.
jednak trolowanie nie ma sensu, dzieciaki - naprawdę więcej sensu widzę po wipe, dopiero w momencie gdy koncze swoją postac. jedyne czego załuje to, że faktycznie gathering nie jest powiązany ze skillem, bo to jest faktycznie lepsza opcja. co mam do exp z broni ? a no proste - to, że fajnie by było mieć postac z ogromnym levelem, ktory by rósł rósł rósł.. i wciągał na wiele miesięcy. nie wiem co to WOW czy inne rycerze i smoki dla dzieci neo, nie interesuje mnie przyrownywanie FO w ogole do jakichkolwiek innych gier, wrecz nalegam od uciekania od tego calego badziewia typu simy, wowy itp. fallout byl jedyny w swoim rodzaju i byloby ekstra gdyby nowatorskie pomysły przewyższały ten cały wspolczesny banał. w ogole nie czaje kolesi, ktorzy załują utraconych partoli, czy nie rozumieją blokad wprowadzonych na przedmioty i poziom exp'a. wy chyba w ogole nie kumacie o co chodzi. chyba nie czekacie na kolejne 11 minut co... albo.. nie przełączanie na inne alta, no powiedzcie ZNAWCY.

stawiam na ciekawsze interakcje z otoczeniem w miastach. teraz mozna zrobic sonde i głosować za nowymi pomysłami. bez kitu byłbym w tym konsekwentny, choć wiadomo krytyka też jest potrzebna.

RJ:
@scypior
Naprawde nie trzeba bylo 100 ludzi zeby 95% (ulubiona falloutowa liczba) tych rzucajacych sie w oczy po minucie wylapac. Nie bede sie wymadrzal bo nie wiem jak dokladnie dzialacie.

@rusiano1
Konstruktywna krytyka FTW!

Bartosz:

--- Quote from: RJ on December 23, 2009, 06:17:55 pm ---@scypior
Naprawde nie trzeba bylo 100 ludzi zeby 95% (ulubiona falloutowa liczba) tych rzucajacych sie w oczy po minucie wylapac. Nie bede sie wymadrzal bo nie wiem jak dokladnie dzialacie.

--- End quote ---

Oczywiście, tu nawet nie zamierzam się z Tobą sprzeczać. Jest tylko jeden szkopuł. Z nas dwóch to Ty jesteś beta-testerem.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version