Other > Zaginione holotaśmy
Komentarze na temat aktualnej wersji FO2238
rusiano1:
Nie będę robił dobrej miny do złej gry. Owszem stary system craftingu był bardzo ubogi ale jednak było lepiej. Nie trzeba było cały dzień siedzieć przed kompem i zbierać surowce na broń czy pancerz. Teraz co jest? Cały dzień siedzisz i zbierasz, przerabiasz aż wkońcu cieszysz się bronią ale... Giniesz w mieście przez PK, bomberów, którzy czają się pod wejściem. To ma być przyjemność? BB Gun tak zbiorowisko metal partsów i jeden + craftingu. Nie trzeba się meczyć by latać jak IDIOTA po surke i czekać wieczność aby wydobyć 2 mp. Wydaje mi się, że devsi chcą zrobić poprostu liniową grę, gdzie mamy tylko 1 sposób na wszystko, na exp, na zdobywanie broni. Fallout to jest jedyna gra w swym rodzaju, gdzie możemy dane zadanie, quest zrobić na kilkanaście sposobów, a nie tylko na 1! Tutaj już jest tego przykład wszedzie mamy 1 sposób. Zdobywanie lvl - crafting, zdobywanie broni - crafting. Dawniej można było iść na karawane, zrobić kilka lvl na skorionach a teraz dupa. Szkoda gadać i psuć sobie nastrój przed świetami.
TommyTheGun:
1) To właśnie pokazałeś ile wiesz o Fonline...
2) Więc lepiej było zostać przy pierwszym open beta teście. Bo jeszcze coś pójdzie nie tak jak spróbują coś zmienić na lepsze. Wiesz jak Fonline się zmienił od OBT1? Sądzę, że nie.
Bartosz:
--- Quote from: Kostuch on December 23, 2009, 12:49:12 pm ---Witam wszystkich przemierzających pustkowia między Odrą a Bugiem. Zwą mnie Kostuch, od kilku miesięcy włóczę się po Pustkowiach wraz z kilkoma przyjaciółmi. Korzystając z bajzlu wywołanego przez zmiany na serwerze postanowiłem coś skrobnąć, co by nasz forumowy kącik mógł się rozwinąć pomimo kryzysu. ;)
--- End quote ---
Witam, miło mi będzie odpisać na sensownie i bardzo składnie napisany post.
--- Quote ---
Niech już nawet mają broń, jeśli bez tego staną się zbyt łatwym przeciwnikiem, ale niech ją tracą w momencie śmierci.
--- End quote ---
Było to testowane w czasie zamkniętej bety...nie chcesz wiedzieć jaki był odzew :)
Na szczęście grupy raiderów/karawan/crazy ghouli nie zostały permanentnie usunięte. Tylko ekonomia jeszcze szwankuje, i dlatego te grupy są bardzo rzadko 'spawnowane'. Ale chodzi o to, że wygląda na to że kierunek jest ok, potrzeba tylko więcej wstrzyków do puli encounterów, i więcej handlu gracz - npc. To powinno ożywić świat.
--- Quote ---Skoro już jesteśmy przy timeoutach, to kolejny element który w swojej po-wipowej formie nie przypadł mi do gustu. 11 minut timeout przy zbieraniu jabłek? To już jest śmieszne... Rozumiem kopanie rudy - kilka godzin machania młotem czy kilofem to nie w kij dmuchał, niech będzie nawet te 11 minut. Ale fiber albo fruits?
--- End quote ---
To jest bardziej uzależnione od tego co można potem z tych resource'ów zrobić, a nie od "realizmu". Zresztą, kwestia jakie materiały, do czego, za ile itp. jest ciągle otwarta, najbardziej podatna na zmiany. Dlatego wydaje się że bardzo skupienie jesteśmy na craftingu, duża część zmian i pracy jest temu poświęcona, ale nie oznacza to że chcemy Fallouta przerobić na "mining simulator". Po prostu gameplay online można budować tylko jeśli podstawy działają (w miarę) sprawnie. A ekonomia należy do tych podstaw.
--- Quote from: Dark Angel on December 23, 2009, 12:58:19 pm ---Nie naprawi się tego. Gra schodzi na psy . wiekszość ochodzi i palneła tą gre. Zero Pvp i enco. a jak już są nie da się ich okraść oraz mają zasięg maksymalny to bez sensu...
Kolejne to alty ? po co to zrobili i tak mam 15 altów. Zeby ruszyć faction raz dziennie loguje się i wykonuje czynność ... dzień jak codzien ,ale to monotone... I tracą na tym małe gangi jak moje.. Chcialem po wipe wyjść i walczyć z wrogiem... Do dzisiaj tak się nie stało. A to czemu? miałem bug z faction dopiero scypior bo 7 DNIACH dał mi 30k i się w %@%@ opóźniłem... Wtf z tym gathering , co oni narobili... przecież leży dużo kamieni na waste ,więc czemu tak mało materiału a na broń tak DUŻO zjada? ... Beznadziejne... a bugi z mercami i slaver mam potąd...Pogorszyli do tego wszelkie możliwości zarobku i szanse na spotkanie czegoś w jaskiniach... Co wzrosło od tego wszystkiego chęć szybkiego zdobycia bronii czyli PK i wszelkie cwaniactwo i kombinowanie... i jeszcze bardziej się odechciewa grać... według mnie ta gra idzie w złą strone..
--- End quote ---
A oto przykład posta na który człowiek nie ma ochoty odpowiadać. To chyba jakiś conciousness-stream czy co?? ;)
rusiano1:
Po pierwsze nie wtykaj mi takich rzeczy. Sram na ten cały serwer 2238 ;) Wole już grać na ruskim gdzie przynajmniej nie trzeba crafcić cały dzień ;) No comment ludzie.
Bartosz:
--- Quote from: rusiano1 on December 23, 2009, 05:14:36 pm ---Po pierwsze nie wtykaj mi takich rzeczy. Sram na ten cały serwer 2238 ;) Wole już grać na ruskim gdzie przynajmniej nie trzeba crafcić cały dzień ;) No comment ludzie.
--- End quote ---
Twoja kultura mnie onieśmiela, gratulacje.
--- Quote from: RJ on December 23, 2009, 02:15:33 pm ---Chca dobrze to wiadomo. Problem jest taki, iz wyglada to po prostu fatalnie jesli chodzi o przemyslenie tego co robia dokladne. I byc moze sie myle, ale nigdy nie przetestuja nawet pobieznie tego co zrobia i wymagaja od masy ludzi zeby nie narzekali na oczywiste bledy, ktore mnoza sie po kazdym wiekszym updacie.
--- End quote ---
Ekhm...siedzimy całymi dniami, implementujemy, programujemy, naprawiamy, szukamy... i jeszcze mamy przetestować żebyś dostał dopracowany w 100% produkt??? W trakcie beta-testów ?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version