Other > Zaginione holotaśmy

Permadeath

<< < (13/15) > >>

Janusz2238:
W Tamagotchi był permadeath i wszyscy byli szczęśliwi. Koleżanki trochę płakały jak ich stworek zmarł, ale wraz z jego śmiercią przyszło nowe życie!

Mam nawet taki pomysł, by pojawiał się grób, w tedy  mimo śmierci, bohater pozostał by nieśmiertelny!

Eustachy:
Nie wiem czy któryś z użytkowników to przede mną zaproponował, ale ja zamiast Permadeath (zginiesz-zaczynasz od nowa) wprowadziłbym przedłużanie respawnu (replication) postaci po jego śmierci w zależności od poziomu postaci, im wyższy poziom danej postaci tym dłużej by się czekało na jego respawn a do tego czasu zwłoki postaci leżały by tam gdzie zginęły, co by ułatwiło liczenie ile wróg stracił bojówek i czy jest zdolny do bronienia/podbijania dalszych miast.
Dla przykładu wprowadziłbym coś w tym stylu:
Postać z poziomem:
1-5  ~ 30min oczekiwania
6-11 ~ 2h oczekiwania na respawn
12-14 ~ 6h
15-17 ~ 18h
18-21 ~ 24h

Zrobiłem odstęp czasowy w poziomach, gdzie bez Traits Skilled odblokowuje się nowy perk który przeważnie bardzo ułatwia grę, co zachęcałoby graczy do nabicia przed PvP najwyższego poziomu mimo najdłuższego czasu oczekiwania.

manero:
Jak na moje oko to akurat zmniejszyłoby jakąkolwiek chęć podjęcia pvp bez zobowiązań(walki które nie kręcą się wokół TC) i wykończyło, tego i tak dogorewającego trupa, jakim jest pvp w fonline.

damian_kulturysta:

--- Quote from: Eustachy on August 08, 2010, 10:05:24 pm ---Nie wiem czy któryś z użytkowników to przede mną zaproponował, ale ja zamiast Permadeath (zginiesz-zaczynasz od nowa) wprowadziłbym przedłużanie respawnu (replication) postaci po jego śmierci w zależności od poziomu postaci, im wyższy poziom danej postaci tym dłużej by się czekało na jego respawn a do tego czasu zwłoki postaci leżały by tam gdzie zginęły, co by ułatwiło liczenie ile wróg stracił bojówek i czy jest zdolny do bronienia/podbijania dalszych miast.
Dla przykładu wprowadziłbym coś w tym stylu:
Postać z poziomem:
1-5  ~ 30min oczekiwania
...
Zrobiłem odstęp czasowy w poziomach, gdzie bez Traits Skilled odblokowuje się nowy perk który przeważnie bardzo ułatwia grę, co zachęcałoby graczy do nabicia przed PvP najwyższego poziomu mimo najdłuższego czasu oczekiwania.

--- End quote ---

Alting, kurwa alting ;] Ty myślisz, że ktoś by czekał aż mu się postać odblokuje? Nie dość, że obecnie gra ~200 graczy w tym alty to po takim "realizmie" wprowadzonym do gry ta liczba drastycznie się zmniejszy.

Wichura:

--- Quote from: damian_kulturysta on August 08, 2010, 11:24:09 pm ---Alting, kurwa alting ;] Ty myślisz, że ktoś by czekał aż mu się postać odblokuje? Nie dość, że obecnie gra ~200 graczy w tym alty to po takim "realizmie" wprowadzonym do gry ta liczba drastycznie się zmniejszy.
--- End quote ---
Ilość stworzonych na serwerze postaci według moich dobrych źródeł w tej chwili to około 30 000. Trzydzieści tysięcy. Zgadza się - "o kurwa". // Nie 30k, lecz około 60k -Wipe //
Gra 200-300 osób, ale są wakacje, gdzieniegdzie ładna pogoda, nawet wczorajszy Cannonball przegrał z wizją ochlaju i gorączką sobotniej nocy. Poza tym dawno nie było zacnego update'u, dev-team też chce mieć coś z lata, to nie są maszyny. No i plotki na temat nadciągającej Apokalipsy, wyssane jak mniemam z psiego anusa, też nie sprzyjają zapałowi do gierczenia.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version