fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 25, 2024, 04:20:57 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 2 3 [4] 5

Author Topic: Permadeath  (Read 11888 times)

Re: Permadeath
« Reply #45 on: August 08, 2010, 03:29:19 pm »

Kolego wyżej zajrzyj do słownika i do szkoły. Zgodzę się tylko z tym, że również sądzisz, że ten pomysł jest popierdolony jak jego autor :] Kolego jakby taka grupka skurwiałych pk cię cały czas biła to byś się pochlastał :] Miałbyś 3 lvl a tu nagle boom headshot i leżysz kurwa i od zero :] Nawet jakbyś jakimś cudem wyexpił 21 lvl to i tak prędzej czy później zajebali by cię, bo byś chyba nie siedział cały czas w namiocie i krył się przed światem. To jest moja opinia i mam kurwa do tego prawo. CHUJ MNIE OBCHODZI TWÓJ JEBANY POMYSŁ.
a zasady to zasady i klient który je łamie jest do odjebania. Schwartz to lama, bez ssa gówno by zrobił to go wziął i się cieszył że rozwalił innych którzy mieli noże i widelce lol

jan0s1k

• If it bleeds we can kill it...
    • Chosen Soldiers
« Reply #46 on: August 08, 2010, 03:30:53 pm »

Kolego wyżej zajrzyj do słownika i do szkoły. Zgodzę się tylko z tym, że również sądzisz, że ten pomysł jest popierdolony jak jego autor :] Kolego jakby taka grupka skurwiałych pk cię cały czas biła to byś się pochlastał :] Miałbyś 3 lvl a tu nagle boom headshot i leżysz kurwa i od zero :] Nawet jakbyś jakimś cudem wyexpił 21 lvl to i tak prędzej czy później zajebali by cię, bo byś chyba nie siedział cały czas w namiocie i krył się przed światem. To jest moja opinia i mam kurwa do tego prawo. CHUJ MNIE OBCHODZI TWÓJ JEBANY POMYSŁ.
troche kultury kolego ;p

Janusz2238

• forum.newfmc.pl
« Reply #47 on: August 08, 2010, 03:44:56 pm »

Nawet jakbyś jakimś cudem wyexpił 21 lvl to i tak prędzej czy później zajebali by cię

W życiu pewne są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki. Nie możesz uciekać od problemu, tylko się z nim zmierzyć, w przeciwnym razie, rzeczywiście śmierć chara sprawi ogromną traumę.

Zauważ proszę też to, że w fonline można zrabować do zera zabitą postać. Nie ma czegoś takiego jak ochrona ekwipunku po śmierci - i jakoś wszyscy sobie z tym radzimy i nikt nie narzeka specjalnie.To jest pewna analogia.
« Last Edit: August 08, 2010, 03:46:33 pm by Janusz2238 »
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl/
« Reply #48 on: August 08, 2010, 03:51:59 pm »

Ej damian ma troszke racji bo ja wole już stracić ekwipunek niż od nowa expić postać z 1 lvl , bo to nudne i za dużo sie expi i nie kazdy ma też tyle czasu . Ja sadze że lepiej , aby nie było teog , bo gracze nie będą grali jak zginą , a ruscy są noliferami i oni expią w 1 dzień .
PEJA KRÓL HIP HOPU!

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #49 on: August 08, 2010, 03:54:36 pm »

"Bo ruscy noliferzy wyexpia w 1 dzien" tiaaa... co wy macie do tych Rosjan? Że nie umieją polskiego? Że mają inny alfabet? Ja was ludzie nie rozumiem.
Poza tym, ja też spokojnie, w 3-4 godzinki wyexpie postać do 21 poziomu jeśli tylko mam do tego sprzęt i amunicje.

Założe się że gdyby od początku byłby permadeath na serwerze to nikt by nie narzekał, poza takimi wyjątkami jak teraz ci co narzekają na tracenie wszystkiego z ekwipunku po śmierci. Kwestia przyzwyczajenia.
There is nothing as demotivating as the Game Masters

« Reply #50 on: August 08, 2010, 03:58:09 pm »

"Bo ruscy noliferzy wyexpia w 1 dzien" tiaaa... co wy macie do tych Rosjan? Że nie umieją polskiego? Że mają inny alfabet? Ja was ludzie nie rozumiem.
Poza tym, ja też spokojnie, w 3-4 godzinki wyexpie postać do 21 poziomu jeśli tylko mam do tego sprzęt i amunicje.

Założe się że gdyby od początku byłby permadeath na serwerze to nikt by nie narzekał, poza takimi wyjątkami jak teraz ci co narzekają na tracenie wszystkiego z ekwipunku po śmierci. Kwestia przyzwyczajenia.

To żalowe by było , bo np masz 21 lvl  i pa i cię zabije rusek albo ktoś inny i ty musisz grać od nowa , a on się bogaci i się smieje. Albo jak masz już jakieś rzeczy z początku i cię zabiją a miałeś mały lvl np 9 a poświęciłeś czas to też przykre jest i złe .
PEJA KRÓL HIP HOPU!

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #51 on: August 08, 2010, 04:00:33 pm »

A słyszałeś kiedyś o tym, żeby postapokaliptyczny świat nie był "przykry i zły"?
Chyba pomyliłeś gry kolego, tutaj nie pomaga sie leżącemu tylko dobija ;)

« Reply #52 on: August 08, 2010, 04:05:01 pm »

Ale nie jest ci przykro jakby cię zabił ktoś a ty być dopiero co zaczoł , miał tam te itemi np młotek i jakieś ammo i pancerze i byś się namęczył. Potem by cię zajebali i byś od nowa zaczął a ten co cię zabił by cię cały czas zabijał a ty bez gangu byś grał i co ? Ja np mam już 18 lvl i nie chciał bym teraz expić na nowo i zbierać itemy .
PEJA KRÓL HIP HOPU!

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #53 on: August 08, 2010, 04:08:24 pm »

Jak zaczynałem to też twierdzilem ze jest ciezko i zle, po tygodniu mialem juz tyle stuffu, że mógłbym i nawet tracić ten cały exp kilka razy na dzień.
Prośba: nie wyrażaj opinii na temat "gameplay'a" jeśli nie grasz tu dłużej niż miesiąc. Bo taka prawda, że jeśli nie pograsz wystarczająco długo to cały czas bedziesz twierdzil ze idiotyczna ta gra.

Janusz2238

• forum.newfmc.pl
« Reply #54 on: August 08, 2010, 04:11:03 pm »

tutaj nie pomaga sie leżącemu tylko dobija

Szkoda amunicji. No ale tutaj każdy głupek ją wykrafci ze skałek.
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl/

Schwartz

• Killed by death.
« Reply #55 on: August 08, 2010, 04:11:24 pm »

Po wprowadzeniu permadeath liczba graczy by sie pewnie drastycznie zmniejszyła, zostali by 'hardkorzy' i ruscy, którzy nie mają innych zajęć oprócz levelowania 20 postaci w jeden dzień.

Stop always comparing Lemmy to God.
I mean...he's cool & stuff, but he's just not Lemmy.
« Reply #56 on: August 08, 2010, 04:14:44 pm »

No ja gram od lipca i mam troszke różnych broni z ghuli i raidersów , power fisty pare i inne rzeczy . Nadal twierdze , że to było by trudne dla graczy i tylko niektórzy by grali , bo to by się odechciewało i nudziło i nikt nie grałby , bo po co jak są pk ruscy i zabijają poczontkujących . Nie da się expić w namiocie  :-\
PEJA KRÓL HIP HOPU!
« Reply #57 on: August 08, 2010, 04:18:24 pm »

Czasem można zginąć nawet przez laga, rzucając sobie granat pod nogi. Gra z permadeath byłaby cholernie frustrująca:)
« Reply #58 on: August 08, 2010, 04:24:51 pm »

A słyszałeś kiedyś o tym, żeby postapokaliptyczny świat nie był "przykry i zły"?
Chyba pomyliłeś i w gry kolego, tutaj nie pomaga sie leżącemu tylko dobija ;)

Ten świat to jedna, wielka dżungla. Przeżyją tylko najsliniejszy, jednak bawić się w kółko macieja od nowa w expienie to jest wkurwiające. Nie mam tyle czasu na gre aby robić po 20 postaci i je sobie expić. Gram jako samotnik, od czasu do czasu zajebie kogoś w miastach północy i nieraz zostałem zabity przez grupkę cwaniaczków, którzy ownedowali pod kopalniami, grindem albo w budynkach podczas "KONTROLI". Teraz wyobraź sobie, że ta grupka notorycznie zabija każdego newbie w miastach, na expie czy w NCR za pomocą altów bomberów.

Po wprowadzeniu permadeath liczba graczy by sie pewnie drastycznie zmniejszyła, zostali by 'hardkorzy' i ruscy, którzy nie mają innych zajęć oprócz levelowania 20 postaci w jeden dzień.

Zostali by noliferzy, którzy nie mają życia. Fonline zmieniłby się w tibie.

No ja gram od lipca i mam troszke różnych broni z ghuli i raidersów , power fisty pare i inne rzeczy . Nadal twierdze , że to było by trudne dla graczy i tylko niektórzy by grali , bo to by się odechciewało i nudziło i nikt nie grałby , bo po co jak są pk ruscy i zabijają poczontkujących . Nie da się expić w namiocie  :-\

Zgodze się z toba, jednak idź do szkoły i naucz się pisać... :O widze postępy coraz lepiej piszesz ;]
a zasady to zasady i klient który je łamie jest do odjebania. Schwartz to lama, bez ssa gówno by zrobił to go wziął i się cieszył że rozwalił innych którzy mieli noże i widelce lol

KerUr

• Jestem roztańczonym pyłem tego świata! - Tyler Dur
« Reply #59 on: August 08, 2010, 06:06:46 pm »

a może w koncu ludzie by nie napierdalali na oślep bo a nóż widelec łyżka ktos by trafil sie mocniejszy, rozwiązaniem posrednim było by wprowadzenie progu , po którym masz pewny dany level , jak w milionerach z kasą, np po przekroczeniu 10 lvl nie cofa cie do 1 lvl  tylko własnie do 10
Mania prześladowcza Wichury  ?
Przejdzie coś takiego ?
Jeśli masz jakiś problem do mnie zapraszam na PW, nie śmieć forum
Pages: 1 2 3 [4] 5

Page created in 0.124 seconds with 22 queries.