Other > Zaginione holotaśmy
Rozwiązanie problemu setek altów.
TuX:
Racja Vilaz, ty pierwszy coś takiego zaproponowałeś. Taka ilość off topu jaki tu jest może każdego zmylić.
Więc ten system, który i Vilaz i Impre zaproponowali wydaje mi się najrozsądniejszy.
NTR:
Rozwiązanie na pewno nie leży w stwarzaniu głupich ograniczeń (cooldowny) a potem wprowadzaniu nowych ograniczeń żeby egzekwować poprzednie.
Jeśli ludzie masowo coś omijają, abusują to znaczy że takie zasady im nie odpowiadają i problemu nie rozwiąże się za wszelką cenę je egzekwując.
yoger:
Wg mnie, jeżeli zasady ludziom nie odpowiadają - nie powinni grać. Z drugiej strony dla maniaków zabijania wszystkiego co się rusza, możnaby otworzyć drugi serwer, kompletnie bez ograniczeń. Pewny jestem, że ci, którym zasady przeszkadzają, po tygodniu bycia gnojonym na serwerze bez limitów wróciliby na ten.
Elmehdi:
--- Quote from: TuX on June 12, 2010, 09:06:47 pm ---Racja Vilaz, ty pierwszy coś takiego zaproponowałeś. Taka ilość off topu jaki tu jest może każdego zmylić.
Więc ten system, który i Vilaz i Impre zaproponowali wydaje mi się najrozsądniejszy.
--- End quote ---
Z tego co rozumiem to pomysł vilaza, otwierający ten topic, będzie zrealizowany - ale zupełnie z innych powodów:
--- Quote from: scypior on June 08, 2010, 11:23:21 am ---Nawet jeśli to nie rozwiązuje problemu altów, to jednak system konto-gracze byłby wygodny z racji możliwości rezerwowania nazwy gracza (nazwy gangu), co uniemożliwiło by cwaniakom podkradanie nazw po wipe.
Dlatego takowy system jest w planach (bliższych czy dalszych to się okaże:) ).
--- End quote ---
Problem altów pozostaje więc mimo wszystko dalej otwarty, a my dyskutujemy nad możliwościami jego rozwiązania. W żaden sposób nie jest to więc off-top.
Imprezobus:
Vilaz, widziałem Twój pierwszy post, weź jednak pod uwagę to że plan zrobienia kont wielopostaciowych jest jedną z rzeczy które DevTeam chce zrealizować (z tego co zrozumiałem), mój post zaś jest moją wizją jak by ów system mógłby działać.
System oparty na pracy gracza, nie cooldownach także bardziej mi odpowiada, czasochłonne (bez przesady jednak) przerabianie bezcooldownowej rudy ograniczyło by powermining bo jak już ktoś powiedział, proces wydobywczy to dwie minuty. + 3 na relog nie łamiąc zasad i cała kolejka zajmuje 5 minut.
24-27min - tyle trwa jeden cooldown, tak więc obecnie optymalny system kopania przy pięciu postaciach zupełnie obchodzi gathering : >
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version