Other > Zaginione holotaśmy
Rozwiązanie problemu setek altów.
Elmehdi:
@NTR - generalnie im mniej sztucznych ograniczeń tym lepiej, ale z tym szybkim levelowaniem to może lepiej nie szaleć - 2238 to jest taka beta, która prawdopodobnie nigdy betą tak do końca być nie przestanie, a ludzie chcą se też pograć normalnie.
--- Quote from: Imprezobus on June 12, 2010, 04:50:32 pm ---ludzie altują główne dlatego iż:
-na gathering/crafting jest cooldown, przelogowywują się więc na inną postać by kopać z niej, utrudnione jest to antyaltem, antyalta obejść można na wiele sposobów
-przejebali starcie jedną postacią i chcą spróbować naprawić swój cipizm drugą, trzecią etc, utrudnione jest to antyaltem, co z nim zrobić wiemy
--- End quote ---
Oto co myślę:
Ludzi, którzy altują z w.w. powodów raczej skomplikowana rejestracja nie powstrzyma przed stworzeniem kilku kont, za to utrudni życie wszystkim pozostałym.
Poza tym, z powodów, które wymieniłeś, altują tylko najwięksi zapaleńcy. Natomiast 90% osób tworzy alty po prostu po to, aby zapewnić sobie źródło najlepszego sprzętu dla swojego powerbuilda, jednocześnie nie naruszając jego zdolności bojowych. Tylko takie rozwiązanie daje bowiem jakąkolwiek szansę w PvP. Jest to niewygodne, nieeleganckie, zapycha serwer okaleczonymi altami, ale przy istniejących ograniczeniach w rozwoju postaci ludzie nie mają innego wyjścia.
NTR:
--- Quote from: Elmehdi on June 12, 2010, 05:50:07 pm ---@NTR - generalnie im mniej sztucznych ograniczeń tym lepiej, ale z tym szybkim levelowaniem to może lepiej nie szaleć - 2238 to jest taka beta, która prawdopodobnie nigdy betą tak do końca być nie przestanie, a ludzie chcą se też pograć normalnie.
--- End quote ---
Jak dla mnie ekspienie to zbędny element tej gry, a już na pewno zbędny element bety i raczej mało jest osób którym walka z centaruami/moleratami sprawia przyjemność.
Służy to jedynie ograniczeniu ilości postaci na serwerze, ale tylko w teorii, chyba że ktoś uważa 35 altów na osobę za całkiem niezły wynik.
TuX:
Aż trudno mi uwierzyć w to, że udało się wrócić do oryginalnego tematu tego wątku. Pewnie jakby wywalić cały off top i ten cały flejm na pvp to by została połowa tych stron.
Dobrze, że udało się tu zamieścić chociaż kilka sensownych pomysłów na pozbycia się hord altów. Chyba najbardziej podoba mi się ta ostatnia propozycja Impre. Przecież Fonline to nie jest jedyne mmo na świecie i nie tylko tu mamy do czynienia z wielo kontami czy innymi dual logami. Wiadomo, że jak ktoś będzie chciał mieć 10 altów to i tak je będzie miał, kwestia wyszukania jakiś luk, które można wykorzystać.
Zresztą jak już to ktoś pewnie powiedział, my tu możemy gadać se do woli na ten temat. To i tak zależy od dobrej woli devów.
W sumie zawsze można zacząć płakać i spamować ich co chwile tekstami typu: "Weźcie to zmieńcie"
Glave:
Fajnie by bylo, jak mielibyśmy do czynienia z większym wysiłkiem nawet przy głupim wykopie skałek, np. tak, jak w wypadku uranium. W obecnej chwili, wykopanie skałek zajmuje tak na oko dwie minuty, wraz z zalogowaniem się i wyniesieniem towaru do namiotu, a przecież to nie o to chodzi. Sprawa powinna wg. mnie wyglądać tak, że trzeba te skałki wykopać, niezależnie od naszego udźwigu mamy i tak overweight, potem dotargać je do jakiegoś specjalnego workbencha w danym mieście, przerobić na dane materiały, po czym jeszcze ulepszyć u jakiegoś NPCa. W ten sposób nie byłoby takiej sytuacji, że ktoś zyskuje na zrobieniu farmy altów, bo jeśli sam proces byłby czasochłonny, a cooldowna brak, nikt nie czerpałby korzyści z takich chorych akcji.
vilaz:
--- Quote from: Imprezobus ---...Założyć system kont do których przypisana będzie więcej niż jedna postać. Cooldown na gathering byłby odgórnie przypisany do konta. Cooldown na crafting - kwestia dyskusyjna. W danym momencie tylko jedna z postaci ma możliwość strzelania. Przelogowywać można się bez żadnych ograniczeń, jednak przerzucenie "prawa strzału" z postaci na postać trwa 10 minut. W ten sposób:
-chuj strzelił przelogowywanie się dla craftu
-chuj strzelił walkę na 3 postaci, ostatnimi czasy pzdr dla gracza "root"
-przelogowywanie się by wygodniej zarządzać bazami jest bezproblemowe
-możliwość przesiadywania na tym ludku, na którym chcemy akurat przesiadywać jest nieograniczona, ograniczone są tylko jego możliwości - czasowo
-w przypadku powstania dobrze zrobionej blokady zmiany konta - nawet przypisywania klient-konto (ściągasz taką wersję fonline, z której można zalogować się tylko na 1 konto) przy żmudnym procesie rejestracji - całość systemu powinna działać dobrze. A napaleńców mających 5 nazwisk pod fonline da się przecież banować, nie?
--- End quote ---
To był mój pierwszy post, post zakładający ten temat.
--- Quote ---Temat poruszany setki razy, ale chyba ani razu nie widziałem takowego pomysłu.
A co jeśliby zgodzić się na alty, ale po prostu postarać się o lepszą kontrolę nad nimi. Dla przykładu aby zagrać w FOnline trzeba założyć konto, a na tym koncie można będzie robić postaci. Tak więc mamy konto o nazwie Johnny a na nim parę postaci 1. Zenon 2. Brunhilda itp. Jeżeli ktoś w wesoły sposób będzie przeskakiwać z postaci na postać, będzie to bardzo łatwo rejestrowane. Tymczasem przeskoki z konta na konto będą niemożliwe lub bardzo ograniczone.
To tylko taka wolna myśl. Opieprzajcie mnie do woli :] jeżeli już było to spacyfikujcie. Proponuję tutaj, ponieważ głupio mi pisać na ogólnym z taką bzdurą ^^.
--- End quote ---
Nieco podobny prawda? :P
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version