Other > Zaginione holotaśmy

Rozwiązanie problemu setek altów.

<< < (35/45) > >>

Kilgore:

--- Quote from: Yanglegend on June 12, 2010, 12:34:47 am ---Problem w tym, że kooperujące ze sobą alty jednego gracza są zabronione i w tym problem.

--- End quote ---
Możesz wskazać wypowiedź lub post kogoś z devteamu który mówi o tym że jest to zabronione? A i nie mam tutaj na myśli fast relogów czy dual logów. Od początku gry w FOnline nie słyszałem o tym żeby pomaganie altami jednej postaci było niedozwolone, więc to chyba zasada wymyślona przez ciebie...

Yanglegend:

--- Quote ---Żaden sukces, po prostu żeby kilka osób mogło grać kilka będzie musiało udawać że gra. Tak się nie projektuje dobrych gier.
--- End quote ---
Bez przesady wiadomo, że można zrobić przydatnego w walce taxi drivera i tak samo można zrobić z crafterem.

Do tego Ty chyba nie wiesz jak dużo graczy solo gra crafterami - tak bez altów.
Może w końcu handel by ruszył.

NTR:

--- Quote from: Yanglegend on June 12, 2010, 01:45:20 am ---Bez przesady wiadomo, że można zrobić przydatnego w walce taxi drivera i tak samo można zrobić z crafterem.

Do tego Ty chyba nie wiesz jak dużo graczy solo gra crafterami - tak bez altów.
Może w końcu handel by ruszył.

--- End quote ---
Zrobić można, tylko potem trzeba i tak zrobić powerbuilda:P
A handel nigdy nie ruszy przy obecnej ekonomii, gdzie NPC zapłaci więcej niż normalny gracz.

Ja cały czas nie rozumiem ludzi którzy czują potrzebę spędzania jeszcze większej ilości czasu na wykonywanie powtarzalnych, nudnych czynności jakimi jest crafting.
Podejrzewam że jakieś 70-80% altów należy do dużych gangów w których na początku funkcjonowała linia produkcyjna i tworzyło się po kilka / kilkanaście postaci żeby ominąć cooldowny i szybciej zyskać przewagę. Kto tu jest winny, gracze czy ten kto wymyślił system?

Wichura:

--- Quote from: Yanglegend on June 11, 2010, 11:18:51 pm ---Takim śmiesznym argumentem to można zamknąć każdą dyskusję, zostawmy dual-log'i w spokoju, bo się nie da tego rozwiązać w żaden sposób.
NIE DA się i chuj, bo wichura tak powiedział. Po prostu boisz się o swoje dupsko i zamiast uciąć proceder altowania crafterów wolisz wymyślać coś dzięki czemu Ty i tobie podobni (oszuści) będą mogli grać jedną postacią (nie łamiąc zasad).
--- End quote ---
Nie dual-logi, tylko fast-relog. To wbrew pozorom dość duża różnica.
Jakbym naprawdę miał tu coś do powiedzenia, pod nickiem pisałoby "developer". Widzisz tam coś podobnego?

Co złego jest w graniu jedną postacią, która może być samowystarczalna w dużym stopniu? Co złego jest w tym, że chcę spróbować ukrócić proceder fast-relogowania (poprzez zlikwidowanie konieczności posiadania altów do wszystkiego) i ułatwić grę tym, którzy mają na nią mało czasu, a chcieliby sobie pobiegać po pustyni? Narysuj mi to proszę.

--- Quote from: Nice_Boat on June 12, 2010, 12:18:52 am ---Przecież Wichura jest jedną z nielicznych osób które wcale nie altują.
--- End quote ---
Zawiodłem cię zapewne, wybacz - mam alty, dwa. Upadłem na tyle nisko, że ćwiczę sobie pseudo-małpkę, a naprawiatoro-krawiec ma już 20 level. Przepraszam.

A już bez nabijania się z samego siebie - po prostu w pewnym momencie stwierdziłem, że dalej tak się nie da. Można sobie wciskać dowolne bzdury, jaka to interakcja między graczami jest pożyteczna i wspaniała, jak to dobrze, że każdy char jest inny, że są ograniczenia w ilości profesji, bo wtedy kolega zrobi ci stimpaki, ty zrobisz mu pancerzyk, a potem jeszcze inny zrobi wam loda. To zwyczajnie nie działa i dlatego natłuczono tu już 12 stron, bo jest kilka pomysłów na zmianę tego stanu.
I naprawdę dziwi mnie ten opór, zupełnie jakby powstawał tu plan znerfienia wszystkiego, co strzela do poziomu BB Guna.

Rejfyl:
No właśnie też tego nie rozumiem. Wybacz nitro i wybaczcie osoby, które pisza o "wydłużaniu czasu gry który spędzamy na powtarzajacych się czynnościach". To tylko świadczy o tym jak duży chaos w tej rozmowie występuje. Bo większość osób, którzy tak usilnie walczą z altami ( w tym ja) chcą żeby zamiast mieć osobne 2 alty: do kopania i do walki, miec mozliwosć stowrzenia jednej postaci z podobnymi możliwosciami. Sam jestem timeoutami i cooldownami obrzygany po pas, więc wcale nie zalezy mi na jeszcze dluzszym siedzeniu przy skalkach

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version