Other > Zaginione holotaśmy

Rozwiązanie problemu setek altów.

<< < (34/45) > >>

Kilgore:
Yanglegend czytając twoje marnej jakości wypociny o pvp jako "prostym klikaniu w ludka mając miniguna/snajpę" nic innego niż stwierdzenie "O kurwa, ten typ nie ma bladego pojęcia o pvp" się nie nasuwa. Tzw. skill najczęściej decyduje o tym, że podczas akcji jeden typek zabije sam kilka osób i nie zginie, a drugi nie zdąży wystrzelić ani jednego bursta mimo, że mają bardzo zbliżone buildy i to samo wyposażenie. Oczywiście czynnik losowy też wchodzi w grę - niestety jednak (albo i stety) nie jest on na tyle duży, jak ty czy tobie podobni sobie wyobrażają.

Yanglegend:

--- Quote ---No to cię zaskoczę bo bardzo wielu prawdziwych "wymiataczy pvp" grało wcześniej w Q3 albo StarCrafta - i zaręczam że część miała tam sporo do powiedzenia.
--- End quote ---

Nie wiem kto jest bardziej zaskoczony ja, czy moje 5 letnie konto na netwars.
Sporo do powiedzenia... ;p

--- Quote ---Ale tutaj nie jest zabronione. W czym problem?
--- End quote ---
Problem w tym, że kooperujące ze sobą alty jednego gracza są zabronione i w tym problem.

--- Quote ---Przecież Wichura jest jedną z nielicznych osób które wcale nie altują.
--- End quote ---
Mylisz się, co najwyżej jest osobą, która przez długi czas nie altowała.

--- Quote ---I fajnie by było móc wybrać sposób w jaki zdobywa się sprzęt... zwłaszcza amunicję, bo tej akurat potrzebuje absolutnie każdy i chyba nie ma na serverze kogoś kto z czystym sumieniem może powiedzieć że ma za dużo 5mm albo MFC.
--- End quote ---
Może inaczej, a teraz Twoim zdaniem farmienie tego nie jest wystarczająco proste?
Rozumiem, że dla niektórych najlepiej by było jak itemy by się summonowało komendą /gief plx, ale trzeba na to spojrzeć trochę z szerszej perspektywy.

Twoja propozycja jest z serii taki, żeby MI było wygodnie.
TO teraz zadaj sobie pytanie jaki byłby sens robienia craftera z gigantycznymi stratami w statach i skillpointsach skoro powerbuild był by sobie w stanie sam wystrzelać to wszystko co crafter jest w stanie wyprodukować.

Nice_Boat:

--- Quote from: Yanglegend on June 12, 2010, 12:34:47 am ---Nie wiem kto jest bardziej zaskoczony ja, czy moje 5 letnie konto na netwars.

--- End quote ---
5? Krótko ;D

--- Quote from: Yanglegend on June 12, 2010, 12:34:47 am ---Sporo do powiedzenia... ;p
Problem w tym, że kooperujące ze sobą alty jednego gracza są zabronione i w tym problem.

--- End quote ---
Obecnie nie są. Nikt za to banów nie daje.

--- Quote from: Yanglegend on June 12, 2010, 12:34:47 am ---Może inaczej, a teraz Twoim zdaniem farmienie tego nie jest wystarczająco proste?
Rozumiem, że dla niektórych najlepiej by było jak itemy by się summonowało komendą /gief plx, ale trzeba na to spojrzeć trochę z szerszej perspektywy.

--- End quote ---
A jest? Ammo do BG teraz w ogóle nie nafarmisz, innych rodzajów się nie opłaca. Moja perspektywa jest taka że wolałbym żeby farmienie trwało nawet nieco dłużej niż craft, ale żeby po prostu było możliwe.

--- Quote from: Yanglegend on June 12, 2010, 12:34:47 am ---Twoja propozycja jest z serii taki, żeby MI było wygodnie.
TO teraz zadaj sobie pytanie jaki byłby sens robienia craftera z gigantycznymi stratami w statach i skillpointsach skoro powerbuild był by sobie w stanie sam wystrzelać to wszystko co crafter jest w stanie wyprodukować.

--- End quote ---
Moja propozycja jest z serii "by żyło się lepiej". Poza tym naprawdę sądzisz że gracze zrezygnowaliby z powerbuildów gdybyś wyeliminował altowanie? Guzik, po prostu w każdym gangu zostałoby odkopanych kilka osób które już prawie nie grają i osoby te robiłyby hurtowo amunicję z doniesionych przez resztę surowców. Ew. pozatrudniałoby się trochę noobków do tego zbożnego celu. Efekt? Gracze solowi mają przejebane, a ja czy Manero po cichu się z tego śmiejemy.

Bo prawda jest taka że większość ludzi którzy tu narzekają na alty gra w jakimś małym gangu albo samotnie i próby zamienienia tych narzekań na realne rozwiązania są jednoznaczne z samobójstwem w świecie tej gry. Chcecie się powiesić na swoich złudzeniach? Spoko, nawet chętnie popatrzę. A może jednak nie, bo póki co realia są takie że nawet tego logoff timeouta do 10 minut podnieść się nie da bo Cvet musiałby coś grzebnąć w kodzie a mu się nie chce/jest zajęty.

Yanglegend:

--- Quote ---5? Krótko
--- End quote ---
Ehe świetny flex.

--- Quote ---Obecnie nie są. Nikt za to banów nie daje.
--- End quote ---
Obecnie to jak już jest jakiś GM to robi zajebisty event z zamienianiem ludzi w krowy, więc nie mówmy o jakichkolwiek banach.

--- Quote ---A jest? Ammo do BG teraz w ogóle nie nafarmisz, innych rodzajów się nie opłaca. Moja perspektywa jest taka że wolałbym żeby farmienie trwało nawet nieco dłużej niż craft, ale żeby po prostu było możliwe.
--- End quote ---
Różnica między famnieniem z PvE i craftem i tak musi być ogromna, żeby w jakiś sposób rekompensowała zainwestowane w crafting staty/sp.

--- Quote ---Poza tym naprawdę sądzisz że gracze zrezygnowaliby z powerbuildów gdybyś wyeliminował altowanie?
--- End quote ---
A skąd pomysł, że ja bym chciał wyeliminować powerbuildy.

--- Quote ---Guzik, po prostu w każdym gangu zostałoby odkopanych kilka osób które już prawie nie grają i osoby te robiłyby hurtowo amunicję z doniesionych przez resztę surowców. Ew. pozatrudniałoby się trochę noobków do tego zbożnego celu.
--- End quote ---
Bingo, interakcja, ekonomia = pełen sukces

--- Quote ---Efekt? Gracze solowi mają przejebane
--- End quote ---
Szkodza, że zawsze piszą to ludzie z gangów, gdy obawiają się pewnych zmian.
Niesamowita empatia w stosunku do solo graczy swoją drogą, dobry z Ciebie człowiek musi być, pewnie bardzo im też ingame pomagasz. ;]

Nice_Boat:

--- Quote from: Yanglegend on June 12, 2010, 01:09:45 am ---Obecnie to jak już jest jakiś GM to robi zajebisty event z zamienianiem ludzi w krowy, więc nie mówmy o jakichkolwiek banach.

--- End quote ---
Pogadaj o tym z VSB (mogę się mylić, ale wiem że jeden z czołowych gangów miał taki problem tylko nie pamiętam który, późno już :P), podobno niedawno "stracili" na kilka dni prawie cały skład.

--- Quote from: Yanglegend on June 12, 2010, 01:09:45 am ---Różnica między famnieniem z PvE i craftem i tak musi być ogromna, żeby w jakiś sposób rekompensowała zainwestowane w crafting staty/sp.
A skąd pomysł, że ja bym chciał wyeliminować powerbuildy.

--- End quote ---
Nie musi być ogromna, bo sprzętu dostarczasz cały czas a expisz przez 2 dni. Wystarczy że będzie jakieś 25-50% dłużej.

--- Quote from: Yanglegend on June 12, 2010, 01:09:45 am ---Bingo, interakcja, ekonomia = pełen sukces

--- End quote ---
Żaden sukces, po prostu żeby kilka osób mogło grać kilka będzie musiało udawać że gra. Tak się nie projektuje dobrych gier.

--- Quote from: Yanglegend on June 12, 2010, 01:09:45 am ---Szkodza, że zawsze piszą to ludzie z gangów, gdy obawiają się pewnych zmian.
Niesamowita empatia w stosunku do solo graczy swoją drogą, dobry z Ciebie człowiek musi być, pewnie bardzo im też ingame pomagasz. ;]

--- End quote ---
Ale powiedz czego ja się mam obawiać? Ja jestem ustawiony, tak samo jak każdy człowiek z dobrego gangu (i to kolejna rzecz której tacy dzielni solowcy nie rozumieją - w tej grze chodzi o znajomości, ludzie z gangów mają znajomości, kropka). Fakt, przygotowanie sobie "bazy surowcowej" trochę mi zajmie (ot, tak z 24 godziny) - ale w przeciwieństwie do samotnego gracza ja sobie z tym spokojnie poradzę. Czy ludziom ingame pomagam? Czasem mi się nawet zdarza z jakimś noobkiem połazić po wm i potłumaczyć co i jak albo dać jakiś sprzęcior, więc raczej nie trafiłeś :P

Po prostu patrzenie jak tak liczna grupa ludzi robi sobie gorzej myśląc że będzie dobrze jest... przykre. I było tego przykładów w historii 2238 wiele. Dziwnym trafem zawsze wychodziło na moje, a "genialne i rewolucyjne" zmiany były po jakimś czasie ze znacznie mniejszym zadęciem odwracane (ułatwienie craftu, przywrócenie instakilli itp).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version