Other > Zaginione holotaśmy
Rozwiązanie problemu setek altów.
Elmehdi:
--- Quote from: Yanglegend on June 11, 2010, 05:12:03 pm ---Wiadomo, że niektórzy nie mają życia i koxają po 5 postaci, ale to nie jest zasada.
--- End quote ---
I tak samo mogą znaleźć się tacy, co nie mają życia i dokoksują jedną postać do levelu 70 - ale również nie będzie to zasada ;).
Tak na poważnie to myślę, że przy całkowitym usunięciu levelcap, większość ludzi byłaby między levelem 20 a 30. Ale oczywiście znajdą się wyjątki - i dobrze, bo jakieś zróżnicowanie musi być.
MANIAC-RULES:
A może ja nie chce mieć żadnego craftera... Bo nie kreci mnie zabawa w Setlersów... ( przez co nie potrzebne były by alty do craftowania)
A przez ten cały crafting to jest zabawa w lemingi... Tworzymy okolo 40 altów.. którymi można zapętlić zbieranie jakiegoś surowca bez oczekiwania na cooldown...
P.S.
Ja chce mieć możliwość farmienia Avek,CA,Ammo z Karawan...
Dlaczego mam być zmuszony do craftowania.... Skoro nie chce specjalizować się w tej dziedzinie !!!
Dlaczego postacie bojowe uzależnione są od CRAFTERÓW...
Powinien być jakiś podział...
Jeśli ktoś lubi cały dzień biegać jak idiota po surowce i je przerabiać... To niech ma to swoje RPG
Ale jeśli ktoś lubi Walczyć to dlaczego jest mu odebrana możliwość gry w taki sposób aby mógł wykorzystać potencjał swojej postaci...
Która by farmiła stuff z karawan który jest jej potrzebny...
P.S.2
Sadze że właśnie taka opcja rozwiązała by problem altów... bo stało by się zbędne...
P.S.3
A jeśli chodzi o kasę... Ok dobra za założenie konta płacimy 1-2$... ale dlaczego nie pójść dalej...
10$- Postać na max levelu...
Opłata miesięczna za gre na serwie 30$
Zdięcie bana 15$
P.S.4
A jeśli będzie zdjęte ograniczenie Lev...
To będzie 5x więcej altów...
Dlaczego...
Ponieważ wystarczy dobić postać do 21 lev zrobić takich 20 kopi...
I jak pojawi się ktoś z 70 Lev to po prostu trzeba będzie zużyć większą ilość altów na jego zabicie...
P.S.5
Powerbuildowi zawsze będzie brakowało SK nawet jeśli będzie ich miał ~1000 SK
Np.
-190% BG
-250% FA (mały cooldown) - Praktycznie co (50s) mamy full hp
-300% Doc (mały cooldown) - Masakra dla snajperów jak będzie można uleczyć sobie złamaną rękę czy rozwalone oko po 30 sek
-140% Out
NTR:
--- Quote from: ISn2 on June 11, 2010, 03:57:49 pm ---Prosciej i taniej jest zrobic wlasne zaplecze anizeli stac pol dnia w NCR i krzyczec "kto mi wykraftuje CA - zaplace" lub czekac na kolege z gangu ktory akurat jest offline lub ma CD na Crafting.
Co innego moze zniechecic do tworzenia powerbuildow jak nie czas potrzebny na stworzenie postaci? Zadne mechanizmy i magiczny fragment kodu nie jest w stanie zapobiec altowaniu, jak bys nie zaowazyl temat dotyczy "problemu setek altow" tak wiec "probujemy" ten problem rozwiazac niezaleznie od tego czy ktoras z tu zawarych mysli trafi kiedykolwiek miedzy nawiasy. Gdybys sie bardziej doczytal to zaowarzylbyc ze niektore z ideii maja na celu zmniejszenie przepasci w PvP miedzy crafterem a pure wojownikiem tudziesz zwykle zniechecenie ludzi do robienia uber wymiataczy.
--- End quote ---
Pomyśl lepiej o skutkach takich zmian i rozważ moje argumenty, to co tu wypisujecie trafia przede wszystkim w graczy jak to nazwałem solowych bądź małe 3-4 osobowe gangi. Chyba że dążymy do tego że chcąc pograć PvP rzeczywiście będzie trzeba najpierw "stać pół dnia w NCR i krzyczec "kto mi wykraftuje CA - zaplace" lub czekac na kolege z gangu ktory akurat jest offline lub ma CD na Crafting" Sorry ale mnóstwo graczy wtedy zrezygnuje z gry, bo Fonline oprócz całkiem fajnego PvP nie ma NIC do zaoferowania. Nie wiem czemu robi się wszystko żeby to PvP utrudnić.
I nie pisz do mnie jak do kogoś kto nie zna realiów, znam je tak samo jak Ty, zwłaszcza od strony grania PvP.
--- Quote ---Dajesz sobie 200% bg
--- End quote ---
200 BG to w normalnym BG buildzie za mało.
--- Quote ---200% fa, 90% doc, outdoor 120% – dawać więcej to strata cennych punktów.
--- End quote ---
Powiedzmy że ok, z tym że 150% FA, 120% Doc - i tak jak pisałem robisz Doc 3 i to jedyna opcja dla powerbuilda, inaczej to nie będzie powerbuild bo bedzie miał punkty w niepotrzebnych do walki skillach :)
--- Quote --- Dalej zostaje ok. 50 SP do wykorzystania. Co robić? - znowu z braku wyboru, ładujesz to np. w repair i robisz sobie profesję BG. Efekt? – znowu masz hybrydę krafter/fighter.
--- End quote ---
I co za profesję zrobisz? 1 lvl? Na 3 potrzebne jest 90% science i 120% repair, czyli 188 skill pointow przy 6 inta, zakładając że te skille są nieotagowane. Jak je otagujesz to kosztem Doca lub FA, a co to za powerbuild skoro nie może się leczyć tak efektywnie jak ktoś z wszystkimi wolnymi punktami wladowanymi w skille medyczne? Wiadomo, grać tym jak najbardziej można ale już na starcie jesteś na gorszej pozycji, czyli ten powerbuild nie jest taki "power".
ISn2:
Czyli w paru slowach na uwienczenie 10 stronicowej paplaniny mozna by powiedziec ze wrocilismy do punktu wyjscia - FO z przed nerfienia encounterow...
Jak ja niecierpie tych okropnych smerfow...
NTR:
Problem łatwo rozwiązać stawiając drugi serwer PvP bez ekspienia, craftu, po prostu w celu grania. Dalej istniałyby alty, ale ich ilość by drastycznie spadła.
Po prostu po śmierci nie opłaca się czekać 3 minuty na reloga skoro w pełni wyposażony na pole bitwy wrócisz szybciej.
Parę dni temu testowaliśmy w ten sposób nowy system TC i to były moje najlepsze chwile grania w Fonline,
naprawdę w końcu miałem wrażenie że betatesterzy naprawdę coś testują, i było w tym 100% GRY a nie łażenia do kopalni po skałki.
Podziękowania dla devów za profesjonalne podejście do tematu i oby więcej takich testów!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version