Other > Zaginione holotaśmy

Rozwiązanie problemu setek altów.

<< < (31/45) > >>

vilaz:
Nie nadążam :] z pojedynczego tematu zrobiła się wielowątkowa debata. A w dodatku, to taka w której każdy odpiera, podważa, zaprzecza, lub zgadza się z kimś drugim, trzecim i setnym x)

--- Quote from: Yanglegend on June 11, 2010, 05:12:03 pm ---Niektórzy grają uczciwie, więc bez takiego uogólniania.
Wiadomo, że niektórzy nie mają życia i koxają po 5 postaci, ale to nie jest zasada.

--- End quote ---

Na to odpowiedział Elmhedi, powtórzę skrócę: 35000 kont na serwerze (świeże dane) po 3 miesiącach od wipa na 1000 aktywnych graczy. To nam daje całkiem niezłe 35 główek wirtualnych na jedną realną (chociaż wiem mocno uprościłem :P).

--- Quote from: MANIAC-RULES on June 11, 2010, 06:51:40 pm ---A może ja nie chce mieć żadnego craftera... Bo nie kreci mnie zabawa w Setlersów... ( przez co nie potrzebne były by alty do craftowania)
A przez ten cały crafting to jest zabawa w lemingi... Tworzymy okolo 40 altów.. którymi można zapętlić zbieranie jakiegoś surowca bez oczekiwania na cooldown...
--- End quote ---

Bez zgryźliwości nie umiem tego powiedzieć. Jeżeli chcesz biegać i zabijać podniesioną z ziemi bronią, to przesiądź się na jakiegoś FPS'a. FOnline to mimo wszystko gra RPG, w której jest stworzony świat i są pewne zależności międzyludzkie i między-NPC'towe.

--- Quote ---P.S.3
A jeśli chodzi o kasę... Ok dobra za założenie konta płacimy 1-2$... ale dlaczego nie pójść dalej...
10$- Postać na max levelu...
Opłata miesięczna za gre na serwie 30$
Zdięcie bana 15$
--- End quote ---

FOnline nigdy nie będzie płatny, w żaden możliwy sposób. Kwestie prawne.

--- Quote ---P.S.4
A jeśli będzie zdjęte ograniczenie Lev...
To będzie 5x więcej altów...
Dlaczego...
Ponieważ wystarczy dobić postać do 21 lev zrobić takich 20 kopi...
I jak pojawi się ktoś z 70 Lev to po prostu trzeba będzie zużyć większą ilość altów na jego zabicie...
--- End quote ---

Zawyżony levelcap pod warunkiem stałej ilości HP. Czytaj, proszę cię, uważniej

--- Quote ---P.S.5
Powerbuildowi zawsze będzie brakowało SK nawet jeśli będzie ich miał ~1000 SK
Np.
-190% BG
-250% FA (mały cooldown) -  Praktycznie co (50s)  mamy full hp
-300% Doc  (mały cooldown) - Masakra dla snajperów jak będzie można uleczyć sobie złamaną rękę czy rozwalone oko po 30 sek
-140% Out
--- End quote ---

Podejrzewam, że to były tylko przykładowe cyfry.

--- Quote from: ISn2 on June 11, 2010, 07:33:17 pm ---Czyli w paru slowach na uwienczenie 10 stronicowej paplaniny mozna by powiedziec ze wrocilismy do punktu wyjscia - FO z przed nerfienia encounterow...
--- End quote ---

Pewne osiągi już są, debata przeniosła się na angielskie wody ;)

--- Quote from: NTR on June 11, 2010, 08:01:02 pm ---Problem łatwo rozwiązać stawiając drugi serwer PvP bez ekspienia, craftu, po prostu w celu grania. Dalej istniałyby alty, ale ich ilość by drastycznie spadła.
Po prostu po śmierci nie opłaca się czekać 3 minuty na reloga skoro w pełni wyposażony na pole bitwy wrócisz szybciej.
Parę dni temu testowaliśmy w ten sposób nowy system TC i to były moje najlepsze chwile grania w Fonline,
naprawdę w końcu miałem wrażenie że betatesterzy naprawdę coś testują, i było w tym 100% GRY a nie łażenia do kopalni po skałki.
Podziękowania dla devów za profesjonalne podejście do tematu i oby więcej takich testów!

--- End quote ---

Prawda, przydałyby się takie rzeczy częściej. :]

Wichura:

--- Quote from: MANIAC-RULES on June 11, 2010, 06:51:40 pm ---P.S.
Ja chce mieć możliwość farmienia Avek,CA,Ammo z Karawan...
Dlaczego mam być zmuszony do craftowania.... Skoro nie chce specjalizować się w tej dziedzinie !!!
Dlaczego postacie bojowe uzależnione są od CRAFTERÓW...
Powinien być jakiś podział...
Jeśli ktoś lubi cały dzień biegać jak idiota po surowce i je przerabiać... To niech ma to swoje RPG
Ale jeśli ktoś lubi Walczyć to dlaczego jest mu odebrana możliwość gry w taki sposób aby mógł wykorzystać potencjał swojej postaci...
Która by farmiła stuff z karawan który jest jej potrzebny...
--- End quote ---
Niegłupie, nie wiem doprawdy czemu to zlikwidowano. Ja jako pacyfista wolałbym uprawiać settlersyzm, niż quakizm, ale nigdy za mało wolnego wyboru, więc i farmienie mogłoby zostać.

--- Quote from: MANIAC-RULES on June 11, 2010, 06:51:40 pm ---P.S.3
A jeśli chodzi o kasę... Ok dobra za założenie konta płacimy 1-2$... ale dlaczego nie pójść dalej...
10$- Postać na max levelu...
Opłata miesięczna za gre na serwie 30$
Zdięcie bana 15$
--- End quote ---
Poskutkuje to masą bogatych debili, którzy będą robić co im się spodoba. Wyjątkowo głupi pomysł.

--- Quote from: MANIAC-RULES on June 11, 2010, 06:51:40 pm ---P.S.4
A jeśli będzie zdjęte ograniczenie Lev...
To będzie 5x więcej altów...
Dlaczego...
Ponieważ wystarczy dobić postać do 21 lev zrobić takich 20 kopi...
I jak pojawi się ktoś z 70 Lev to po prostu trzeba będzie zużyć większą ilość altów na jego zabicie...
--- End quote ---
Przyznam, że nie rozumiem tych dwudziestu kopii - mógłbyś naświetlić? Działa jakieś ctrl+c ctrl+v?

Ja, stary settlers, wolałbym mieć jednego ludzika, który rucha ubranka, pukawki i stimpaki, niż trzy. To jest zwyczajnie wygodniejsze.
Rzecz jasna alty będą dalej, w każdym systemie zabezpieczeń i utrudnień. Nie da rady na jednym kompie, to naruchasz dwa. Nie da na jednym łączu, naruchasz Play Online albo podłączysz się do niezabezpieczonego WiFi sąsiada. I tak dalej. A chodzi o to, żeby nie kopać się z koniem i nie walczyć z wiatrakami.

Nie czytasz uważnie żołnierzu - rozmawiamy tu o zablokowaniu przyrostu HP powyżej 21 levelu, ewentualnie ustaleniu ich ilości na stałym poziomie od początku rozgrywki.

--- Quote from: MANIAC-RULES on June 11, 2010, 06:51:40 pm ---P.S.5
Powerbuildowi zawsze będzie brakowało SK nawet jeśli będzie ich miał ~1000 SK
Np.
-190% BG
-250% FA (mały cooldown) -  Praktycznie co (50s)  mamy full hp
-300% Doc  (mały cooldown) - Masakra dla snajperów jak będzie można uleczyć sobie złamaną rękę czy rozwalone oko po 30 sek
-140% Out
--- End quote ---
Jasne, bo ten drugi może mieć 191% BG i 252% FA, a przegrać w Broken Hills wstyd i hańba. Ech, ludzie :>

Pierwszy raz od niepamiętnych czasów trwa dyskusja na temat zdjęcia, nie nałożenia ograniczeń i blokad, nikt nie postuluje nerfienia czegoś tam, nie chodzi o utrudnienie komukolwiek czegokolwiek, a wręcz przeciwnie. I mimo to nadal są sprzeciwy. Pewnie dlatego Korwin-Mikke ciągle zbiera poparcie w granicach błędu statystycznego.

MANIAC-RULES:
Więc tak...

co do P.S.3
Podałem tylko taki przykład... ale sądzę ze każdy wie że coś takiego nie może istnieć przez kwestie prawne...

P.S.4

Chodzi tutaj o to ze jedna postać jest w stanie zaopatrzyć się w stuff...
Ale po wiec mi co zrobisz jeśli potrzebujesz Fabrykę produkującą stuff aby zaopatrzyć całą armię... ???
I potrzebujesz stworzyć tony sprzętu...

A jeśli chodzi o zablokowanie HP... No ok niech będzie zablokowany przyrost HP... ale tak jak napisałem jeśli postać bojowa będzie miała
(NP.) 300% fa i 300 doc jest w stanie być w pełni sprawną postacią po 30-20 sekundach...
Poza tym czas na zrobienie takiej postaci byłby bezsensowny... Lepiej i prościej jest zrobić 20 altów... na np.21 lev
A jeśli będzie jakaś ustalona ilość hp na początku rozgrywki to już widzę jak tony altów na 1 lev które maja po 250 hp biegają po polu bitwy tylko po to aby coś z lootować...

P.S.5
To był tylko przykład... ;]

Wichura:
Dlatego też nie postuluję nigdzie zabronienia altów czy innej faszystowskiej bzdury - one i tak będą, zwłaszcza w przypadku wymaganych hurtowych ilości pestek do miniguna czy czegoś tam.

Chodzi bardziej o to, żeby ktoś, kto zasiada popykać w wolny wieczór raz na tydzień miał jakieś szanse w starciu ze skorpionem albo mógł zwiedzić kawałek mapy inny niż zagroda z gównami w Hub. Jasne, na chuj komu takie nuby - tyle że o braku czasu i koniecznym wielogodzinnym grindowaniu ludzika słyszałem od graczy PvP, nie jakichś nubów spod śmietnika w NCR.

Yanglegend:

--- Quote ---I tak samo mogą znaleźć się tacy, co nie mają życia i dokoksują jedną postać do levelu 70 - ale również nie będzie to zasada
--- End quote ---

W ogóle jakieś chore myślenie.
Sytuacja wygląda tak - Ci co mają alty i produkują nimi stuff dla głównej postaci łamią zasady. Rozwiązanie jest bardzo proste - nie zmiana mechaniki, żeby złodzieje z łaski swojej przestali kraść tylko zwyczajnie trzeba wyłapać i pożegnać złodziei.

--- Quote ---Ja chce mieć możliwość farmienia Avek,CA,Ammo z Karawan...
Dlaczego mam być zmuszony do craftowania.... Skoro nie chce specjalizować się w tej dziedzinie !!!
Dlaczego postacie bojowe uzależnione są od CRAFTERÓW...
--- End quote ---

W takim wypadku crafterzy byliby zbędni co pewnie akurat tobie by odpowiadało, bo liczy się tylko klikanie na ludków z minigunnem w ręku.
Swoją drogą słabą grę sobie wybrałeś, bo pvp w Fo nad którym tak się rozpływacie nie wymaga praktycznie żadnego skilla, a jedynie odrobiny refleksu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version