Other > Zaginione holotaśmy

Zaawansowane techniki PvP i PK

<< < (15/26) > >>

Jack Torrance:

--- Quote from: TheRiot! on August 08, 2010, 02:39:33 am ---dzis mialem taka mila akcje, farmilem z kumplem masters army kiedy wbilo do mnie 2 ruskich. Pamietaj, ze jezeli wbijasz na enco masz strasznie niskie szanse na przezycie - majac sekwencje ok 20 czekasz z 2 kolejki zanim strzelisz. Tak wiec wbilo nam na enco 2 ruskich, jeden laser rifle a drugi bazooka. I co? Ja, majac 223 pistol napieprzalem w oczka, nie liczylem na cripplowanie rak. I o dziwo, laserowiec dostal hita za 100, knock down, a drugi za jakies 50 i knock out. Tak wiec pamietaj - bedac w turach masz ZAWSZE przewage nad wbijajacym! Musisz o tym zawsze pamietac! To tyle, palce mnie bola od pstrykania w klawiature telefonu.

--- End quote ---

Cenna uwaga TheRiot, ja np. nie wiem takich rzeczy bo patologicznie NIENAWIDZĘ turn-based i ekspię zawsze w real-time, a jest przecież masa ludzi którzy robią to w TB właśnie. Zresztą nowy build snajpera BĘDĘ ekspił w TB na mutated molerats do któregoś tam levelu, więc przyda się to wiedzieć, bo zawsze ktoś może wpaść "z przyjacielską wizytą" :D

TheRiot!:
expiac lepiej miec tb jezeli nie ogarniasz i chcesz miec wszystko pod kontrola, exp w rt jestes albo kozakiem albo po prostu masz duzo hp. Powiedz, snajper pod jet czy nie?

Jack Torrance:
Nie, czysty build, do tego całkowicie spieprzony przez brak DOC-a :/ i 3 CHA (tu akurat miałem takie debilne "założenie", że ma mieć) dlatego robię nowy, z 1 CHA tym razem i w ogóle wypas :D ale też bez dragów.

A ekspić w real time można bez stresu np. na "ghul crazies" obok Necropolis, exp idzie wolno co prawda na wyższych levelach, ALE ci konkretni ghule mają te zalety, że albo biegają z hunting rifle i zapasem ammo .223 - czyli z tym z czym biega SG snajper w "tańszym" wariancie, albo mają assault rifle (PRZYNAJMNIEJ 1 ma zawsze w grupie) które można za dobrą kasę sprzedać w sklepie (jak się ma 3 CHA rzecz jasna :P albo przenieść na inną postać i sprzedać tamtą). Efekt jest taki, że po jakimś tam czasie ekspienia na ghul crazies ma się sporo kasy ze sprzedaży assaultów wraz z ammo oraz CAŁĄ MASĘ huntingów i ammo .223. Naprawdę przyjemna sprawa, jak ktoś nienawidzi turn-based ;) Ale jak pisałem też będę tak ekspił niedługo bo podobno nieporównywalnie szybciej to idzie.

Edit:

Odnośnie tego co pisałeś TheRiot o swoim spotkaniu z "braćmi ze Wschodu" :P to według mnie sprawa wygląda tak, że do big gunnerów warto walić w ręce, bo jak wejdzie krytyk i złamiemy mu łapę to aby gość MÓGŁ nam oddać musi:
- użyć Doca
- podnieść broń i włożyć do aktywnego ekwipunku
- dopiero teraz może strzelać
A jak walniemy mu knockdown z blinded to musi:
- podnieść się z ziemi
- strzelić (ma w dupie blinded bo z PE 1 i tak robi z nas sieczkę)
Dlatego z punktu widzenia tego, co jest bardziej OPTYMALNE lepiej walić zawsze w ręce, co nie zmienia tego, że jak w Twoim przypadku, uda się walnąć skutecznie w oczy i gość dostaje knock out też jest super. Wszystko prawie jest super co DZIAŁA (w sensie: my żyjemy, przeciwnik - NIE :D) ale biorąc pod uwagę, że ta gra w dużej mierze opiera się na czystej statystyce, to przy większej ilości takich przypadków walenie w ręce big gunerów powinno być skuteczniejsze.

Pazoxi:
Ja swoim wojem ze super młotkiem sprawiedliwości expiłem na moleratach, desert stalkerach, a teraz na zmianę deathclawy lub centaury i to wszystko na RT.
Nawet jak ktoś do mnie wbije to wystarczy podbiec do niego i uderzyć pchnięciem w nogi lub oczy.
Knockback na 10 hexów + złamana kończyna gwarantowane!
Fakt, że w TB masz więcej czasu do namysłu ale dla mnie to jest zbyt nudne i żmudne :P

TheRiot!:
Pazoxi, mówisz tak jakby każdy był taki głupi że widząc młotek nie zacznie walić pierwszy.

Ja expiąc na moleratach miałem taką akcje, że expiłem w rt, wbił mi koleś z mini i było pozamiatane.

- strzelić (ma w dupie blinded bo z PE 1 i tak robi z nas sieczkę)

1 PE =/= blinded. o ile się nie myle, blind ma jakieś dodatkowe punkty karne do używania broni. Tak więc minigunner z blindem musi podejść dość blisko, żeby nas zabić + pamiętaj że amunicja się ' rozchodzi '

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version