Other > Zaginione holotaśmy
Zaawansowane techniki PvP i PK
Pazoxi:
Kwestia szczęścia również.
Z BG nie mam dużej styczności na wasterlandzie, toteż nie przejmuje się nimi.
Wiadomo, koleś z minigunem ma duża przewagą nade mną, bo ja i tak muszę bić się z nim w bliskim starciu :).
Dlatego zawsze się nie ruszam w enco, czekam aż moby podejdą do mnie, a nie ja do nich (no chyba, że są to jakieś dwie super grupy centaurów). Zawsze jest ta większa szansa, że gdy gracz się pojawi to gdzieś na środku (wiem wiem, nie zawsze się on musi zrespić tam gdzie ja).
Tylko raz (na 3 spotkania) wyszedłem cało w starciu z BG, który miał mini. Zastosowałem wyżej opisaną technikę.
Moleraty do mnie podbiegły, pojawił się gościu. Dostał po nodze i upadł, po jakimś tam czasie wstał i strzelił z miniguna ale przeżyłem, potem połamałem mu rączkę i już było po zawodach ;)
Schwartz:
--- Quote from: Pazoxi on August 08, 2010, 01:03:19 pm ---Moleraty do mnie podbiegły, pojawił się gościu. Dostał po nodze i upadł, po jakimś tam czasie wstał i strzelił z miniguna ale przeżyłem, potem połamałem mu rączkę i już było po zawodach ;)
--- End quote ---
Dlatego właśnie big gunnerom przydaje się skill throwing. Skaleczy ci ktoś rękę to wyciągasz granaty plazmowe :P
Jack Torrance:
Okay, czas na następną technikę, zaobserwowaną na braciach Rosjanach i braciach Francuzach, nazwijmy ją:
"Bluesuit-IDIOTA czy Bluesuit-PRZYNĘTA?"
Krótkie story 1: generalnie zawsze rozwalam Rosjan "on sight", tak dla zasady, z przyzwyczajenia, whatever :P Trafiłem kiedyś w New Reno na 2 ruskie bluesuity, jednego rozwaliłem i uparcie waliłem do drugiego, gdy ten zrobił coś BARDZO dla mnie dziwnego - zamiast wiać ulicą na grida (z dala ode nie), przebiegł OBOK MNIE i wpadł do środka kasyna. WTF pomyślałem... ;) Przecież to dla niego pułapka... Okazało się, że nie do końca :P Kiedy tylko wbiegłem do środka okazało się, że TUŻ za drzwiami czeka następny Rusek, w metalu, z dużym gunem :) Zanim się połapałem, odwróciłem itd. zdążyłem dostać serię w plecy i zabawa się skończyła :D Jako krótkie post scriptum dodam tylko, że od tego czasu zauważyłem, że zawsze w New Reno ruskim bluesuitom towarzyszy 1 gość obstawy w metalu, z big gunem przeważnie... I nigdy go nie widać, ale jak rozwalisz jakiegoś ruskiego blue nagle, błyskawicznie wręcz się zjawia.. Jakoś tak dziwnie chłopaki mają :P
Krótkie story 2: czyszcząc z Francuzów pewną lokację gdzie uprawiamy z kumplem friendly PvP (1 na 1) natknąłem się na kolejnego "dziwnego" bluesuita :P Chwilę wcześniej rozwaliłem 2 jego kumpli, ale coś mi mówiło że oni tam wrócą i tu nagle trafiam na blue, który zachowuje się dziwnie. Wycofuje się na krawędzi mojej Percepcji, ale nie ucieka na maxa, dostaje w łeb, odbiega a potem jakby chwilę na mnie.... czekał? Tak :D I dalej odbiega. Miałem totalne wrażenie że mnie gdzieś PROWADZI, bo biegł w kierunku konkretnych zabudowań :D Tym razem nauczony doświadczeniem z Ruskimi trzymałem się na dystans i po rozwaleniu mu głowy z 40 pól nie podchodziłem do zwłok, tylko opuściłem lokację i wszedłem z powrotem innym gridem. I dochodząc potem ostrożnie z drugiej strony do miejsca gdzie zginął okazało że rzeczywiście dwóch jego francuskich koleżków czekało już tam ze swoimi plasma pistols :D
Reasumując:
Widzimy DZIWNIE, NIELOGICZNIE w stosunku do sytuacji zachowującego się bluesuita - albo jest IDIOTĄ :P albo to bardzo fajnie skonstruowana pułapka. Warto o tym pamiętać i działać ostrożnie, z wyobraźnią. Z drugiej strony sami możemy wykorzystywać tę technikę działając w grupie, lub po prostu improwizując - tylko tutaj przydaje się jak sądzę komunikacja głosowa, żeby szybko dać kumplom znać co konkretnie chcesz zrobić i gdzie mają czekać.
Tyle ;) Do następnego.
Florek:
--- Quote from: Schwartz on August 08, 2010, 01:30:46 pm ---Dlatego właśnie big gunnerom przydaje się skill throwing. Skaleczy ci ktoś rękę to wyciągasz granaty plazmowe :P
--- End quote ---
Opcjonalnie melee albo unarmed, nie?
Big gunnerom bardziej przydaje się skill doctor. Skaleczy Ci ktoś rękę to sobie ją leczysz. :)
TheRiot!:
podczas walki w rt na pewno przyda się doctor, a turach inny skill bojowy.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version