Other > Zaginione holotaśmy

Zaawansowane techniki PvP i PK

<< < (13/26) > >>

Jack Torrance:
Okay... czas na kolejną technikę PvP (moim zdaniem wybitnie "niszową" ale ciekawą) o frapującym (mam nadzieję :P) anglosaskim tytule:

"Switching the combat mode will lead to his DOOM" :D

Krótkie story (jeszcze z czasów mojego pierwszego SG snajpera - Terrorizera): kampiłem raz na mapie nad NCR i rozwaliłem gościa - big gunnera. Po jakimś czasie wracając na to miejsce tym razem to ja wlazłem na niego i zostałem rozwalony a gość zdobył radio z ustawionym moim kanałem (były to jeszcze te czasy kiedy nosiłem ze sobą radio :P). Pogadaliśmy sobie przez radio i umówiliśmy się na trzecią walkę, na pustyni. Puścił mi call, poszedłem - i tu żeby było jasne, obie pierwsze walki odbyły się na mapie ale w real time mode - wchodzę a tu wita mnie turn-based combat mode :D Zanim się połapałem zrobiłem postacią parę kroków żeby lepiej się ustawić, czyli zmarnowałem AP z pierwszej tury, a gość AP z pierwszej tury przeznaczył oczywiście na sianie do mnie ołowiem :D Koniec był oczywisty, zszedłem szybko nie robiąc mu większych problemów ;)

Tak więc generalnie, jeśli lubimy dawać przeciwnikowi szansę odegrania się, lub sami zmanipulujemy go do tego stopnia, żeby się zgodził i będzie to walka ustawiana przez radiowe "call" na mapie, pamiętajmy, że jeżeli to przeciwnik robi "call" to on decyduje na jakich zasadach będzie toczyć się pojedynek. I odwrotnie, jeśli zgodzi się, żebyśmy to my ustawili miejsce, możemy go nieźle zaskoczyć, wystarczy zmienić tryb na odwrotny do tego w którym ostatnio z nim walczyliśmy, LUB odwrotny do tego, którego się po nas spodziewa :D

Tyle ;) Do następnego :) 

vilaz:
Świetna sprawa Jack!

Właśnie szkolę niebieskiego do walki PvP, ot co, do takich samotnych polowań. Muszę ci powiedzieć, że świetnie mi się czyta twoje porady i doświadczenia w sprawie PvP. Pewnie skorzystam z paru w najbliższym czasie. Dzięki za dzielenie się swoimi historiami o podbojach i porażkach. ;)

Jack Torrance:

--- Quote from: vilaz on July 27, 2010, 12:36:52 pm ---Świetna sprawa Jack!

Właśnie szkolę niebieskiego do walki PvP, ot co, do takich samotnych polowań. Muszę ci powiedzieć, że świetnie mi się czyta twoje porady i doświadczenia w sprawie PvP. Pewnie skorzystam z paru w najbliższym czasie. Dzięki za dzielenie się swoimi historiami o podbojach i porażkach. ;)

--- End quote ---

Miło mi :)

Jak zaczynałem topic sam dostałem spore wsparcie od doświadczonych graczy i naprawdę mi to pomogło! Wystarczy spojrzeć na niektóre wypowiedzi z pierwszej zakładki... nawet te POZORNIE ogólne rady były NA MAXA przydatne, bo nie mówię tu o szczegółowych których jest cała masa.

Tak więc nadszedł czas aby zwrócić zaciągnięty dług i tyle ;) Poza tym brakowało mi tu czegoś takiego, szczególnie dla ludzi lubiących PvP ale nie będących w jakimś gangu. Bo że gang wszystkiego nauczy swoich członków to doskonale wiemy (i mamy przecież zajebiście profesjonalne polskie gangi) ale jest też sporo ludzi którzy nie są (z różnych powodów) w gangu a nie mają ochoty lamić na maksa przy każdym pojedynczym starciu :D

No i cały czas czekam też na Wasze doświadczenia i przemyślenia odnośnie różnych form walki, ulubionych taktyk, lokalizacji i innych patentów, które mogą nam wszystkim się kiedyś przydać ;)

vilaz:
No dobra, nic testowanego ale wpadłem na to przed chwilą. Czasami w okolicach NCR da się znaleźć zwyczajnego ecountra, z takim niewielkim śmiesznym budyneczkiem, patrząc do góry. Taka niepozorna budka. Zakładam, że jeżeli się tam wpadnie w Real time, to rzucą się na ciebie crittersy. Wbiegasz do budynku, zatrzaskujesz drzwi za sobą i cierpliwie czekasz. Jak już ktoś się wpakuje do tej samej walki co ty i wystrzela crittersy w okolicy budki, z pewnością zajrzy do środka. Czemu? (nie wiem, ale) Ja tak często robię, ot co, z nudów! Wiem, że tam nic nie ma (i na szczęście, nie było do tej pory) ale jest to pewne uatrakcyjnienie. Ofiara otwiera drzwi i dostaje pierwszą serię, pełne zaskoczenie. Możliwe, że oponent nie zdążył nawet broni przeładować :].

Piszę to jako całkowity noobek PvP, absoultnie nie podparte, żadnymi naukowymi dowodami fabulacje. Będę to musiał kiedyś sprawdzić :P

TheRiot!:
polowanie na newbie :p

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version