Other > Zaginione holotaśmy

Zaawansowane techniki PvP i PK

<< < (12/26) > >>

TheRiot!:
Trzeba pamiętać o zasięgu. Jeżeli to minigun, to 35 hex , będąc snajperem najlepiej brać takiego z max range'a ( nie każdy BG ma 10 PE jak snajper, mają po 8 z jetem albo 6 ) więc oszołomi się, nie wie skąd dostaje itp.

Energy mają przekichane bo po strzale ich pozycja jest pokazana ( powolny lot gluta z plazmy jest jak strzałka " Patrz! Tu się schował ten palant! " ) tak samo rakieta.

Jack Torrance:
Okay, kolejny mały update, tym razem parę krótszych punktów:

1. Scoped hunting rifle

Sprawdziłem ten sprzęt i pomijając wyższość Assault rifle nad hunting rifle o której było wcześniej, to wersja Scoped jest NIE DO PRZYJĘCIA. Moja rada: NIGDY jej nie używajcie. Dlaczego? Bo co z tego, że daje spory bonus na odległość, skoro jak poinformowała nas już JovankaB "At a range of 7 or less hexes to hit chance drops to 5%". Coś z praktyki -  kampiłem na mapie powyżej NCR kiedy wszedł gość z laser rifle. Niestety zrespawnował się strasznie blisko mnie, chociaż stałem przy samym gridzie. Zaczęło się ostrzeliwanie i w trakcie stwierdziłem, że coś jest NIE HALO, mój metal armor mk2 się sprawdzał i dostałem parę śmiesznych hitów po 15-20 hp (gość miał pecha i nie wchodziły mu krytyki), za to ja nie trafiłem ANI RAZU (na jakieś 4-5 strzałów :P) a na końcu moja "weapon has broken". Dopiero leżąc na ziemi w kałuży krwi zorientowałem się, że byliśmy chyba właśnie na tych 7 heksach :/ Tak więc jak dla mnie wersja Scoped jest nie do przyjęcia bo nigdy nie możemy być pewni na jaki dystans będzie toczyć się walka, a zabijać trzeba efektywnie na każdym dystansie.

2. Okna

Było o drzwiach w poście wyżej, teraz o małych ślicznych okienkach ;) Jak widzimy otwarte drzwi w lokacji, zamiast wbiegać na pałę do środka warto zajrzeć (ale z bezpiecznej odległości) przez okienka, jeżeli jakieś są - np. w New Reno jest parę budynków ze sporą ilością okien. Snajper może w ten sposób "napocząć" ofiary, a potem wykończyć ich jak w panice będą wybiegać przez drzwi :D

Edit: znalazłem też okna przy wschodnim gridzie Broken Hills, z których przy dobrym ustawieniu widać cały grid, lub dalszą część miasta jak ktoś chce (pierwszy budynek u góry po prawej z ghulem w środku). Idealne miejsce na zasadzkę, biorąc pod uwagę to co zwykle dzieje się w tym szalonym mieście (czytaj: gang na gangu i gang pogania :P). Trzeba tylko pamiętać aby zamykać za sobą drzwi, żeby się nie pokapowali a potem można "w miarę bezpiecznie" kampić ;)

3. Milicja

Jak się często poluje w miastach gdzie jest Town Control NAPRAWDĘ warto kojarzyć nicki gangów, które najczęściej mają w tym mieście władzę. Bo naprawdę nie da się wygrać żadnego PvP z 1 czy 2 kolesiami jak na łeb wpada 5-6 milicjantów w trybie berserka :P :P :P Ewentualnie walkę zaplanować tak aby być na max dystans od ofiary I OD MILICJANTÓW JESZCZE DALEJ ;) Generalnie w 100% popieram opcję TC, bo jest dla mnie bardzo klimatyczna, RPG-owa i jest w tym nawet jakaś logika, ale w PvP to jest jakaś masakra jeśli nie dysponuje się liczną grupą zdolną do rozwalenia wroga I WSZYSTKICH MILICJANTÓW.

4. Dlaczego MUSIMY MORDOWAĆ każdego bluesuita? :P

Bo NIEKTÓRZY z nich noszą garść granatów i WIEDZĄ jak ich używać. I kropka :P Szczerze mówiąc to jak widzę bluesuita kilka pół ode mnie (bo wypadł zza rogu niespodziewanie lub szedł na sneaku) to boję się bardziej niż gdyby był to gość z wielką giwerą w metalu lub CA, bo to co dzieje się jak dostanie się pierwszym granatem (i kilkoma następnymi) to jakiś smutny żart :D Można tylko obserwować jak pikselowy ludzik śmiesznie podskakuje w górę i w dół a potem po prostu się wyparowuje, czy tam zamienia w kupkę parujących flaków :D Jak ktoś ma jakiś pomysł co da się zrobić PO dostaniu pierwszym granatem to chętnie wysłucham, ja jeszcze nie wymyśliłem :P

Edit: da się wstać i strzelić po pierwszym granacie, ale taka walka sprowadza się dalej do statystyki, czyli albo wejdzie krytyk albo nie. Mam pewien pomysł jak bronić się przed bluesuitem-sneakerem z granatami, ale muszę go dopiero przetestować... ;)

Tyle. Do następnego ;)

Floodnik:
Mówisz pewnie o efekcie knockdown Jacku Torrance, który posiadają jednak tylko Frag Grenades, a nie na przykład Plasma Grenades. Nawet jeśli sneaker-nader rzuca w Ciebie plazmówkami, nadal możesz się bronić, chociaż masz mało czasu, bo hp spada w tempie błyskawicznym ;) Najlepiej podbiec do niego tak, żeby on również tracił hp za sprawą własnych granatów, a wtedy ten zacznie uciekać. W tym momencie albo zaczynasz do niego strzelać, albo gonisz za nim dalej nie pozwalając mu się oddalić na optymalną odległość, albo uciekasz na taką odległość, żeby on nie mógł w Ciebie rzucić granatem. Jeśli ten jednak nie zacznie uciekać, musisz szybko go wykończyć, bo albo jest noobem, albo stwierdził, że Ty szybciej stracisz hp niż on.

Jack Torrance:

--- Quote from: Floodnik on July 26, 2010, 02:31:03 pm ---Mówisz pewnie o efekcie knockdown Jacku Torrance, który posiadają jednak tylko Frag Grenades, a nie na przykład Plasma Grenades. Nawet jeśli sneaker-nader rzuca w Ciebie plazmówkami, nadal możesz się bronić, chociaż masz mało czasu, bo hp spada w tempie błyskawicznym ;) Najlepiej podbiec do niego tak, żeby on również tracił hp za sprawą własnych granatów, a wtedy ten zacznie uciekać. W tym momencie albo zaczynasz do niego strzelać, albo gonisz za nim dalej nie pozwalając mu się oddalić na optymalną odległość, albo uciekasz na taką odległość, żeby on nie mógł w Ciebie rzucić granatem. Jeśli ten jednak nie zacznie uciekać, musisz szybko go wykończyć, bo albo jest noobem, albo stwierdził, że Ty szybciej stracisz hp niż on.

--- End quote ---

Tak mi się też wydawało, że jak dopadł mnie u Gunrunnersów niejaki "muchomor" to były Frag Grenades i nie wyglądało żeby dało się coś zrobić (najlepiej nie dać się trafić :P) bo był knockdawn i przy założeniu, że gość rzuca dalej w maksymalnym tempie wszystko rozgrywało się w trybie "powstań-leżeć" :P

A w Broken Hills trafiłem z kolei na sneakera z Plasma Grenades i tutaj gdyby zastosować opisaną przez Ciebie taktykę można by może wyjść z tego w jednym kawałku.

Tomowolf:
No tak widziałem cię jak leżałeś w kałuży - potem doapdliśmy tego sneakera :) - wystarczy we 2 biegać w koło i raz go strzelić - i zchodzi mu sneak - wtedy to już łatwiejsza sprawa - walisz aż pada :).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version