Other > Zaginione holotaśmy
Zaawansowane techniki PvP i PK
Kilgore:
Przecież to co napisał riot jest zupełnie bezużyteczne.
1. o tym ze nalezy uzyc preview wie kazdy bluesuit ktory robil questy chociaz raz na polnocy
2. uzycie dragow wynika z samego builda
3. jaki sneak? kurwa mac... strata 5 AP w razie jakby akurat ktos mu sie na plecy wpierdalal (bo akurat sobie kampil na WM tak jak nasz mistrz Riot i postanowil sie tuz za nim wjebac)
4. jaki hex od grida? co to zmienia w przypadku gdy i tak uaktywniasz strzalem combat timer?
5. co sie stalo z celem? co sie stalo z pozostalymi dwoma? nie wjebala sie ekipa bo akurat ci 3 mogli byc podstawieni na wabia?
czytajcie dalej tego typu pierdoły a będzie was jechał byle bluesuit z smg
pociesza mnie to że wiele osób będzie czytalo tutaj banialuki napisane przez stalych bywalcow NCR i lowcow skorpionow, po czym bogatsi o jakze cenna wiedze pojda na polnoc i beda popelniac dalej podstawowe bledy, co wiecej zwalajac wine na pecha/wieksza liczebnosc przeciwnikow/inne bzdety, a na pewno nie na swoj jakze wypracowany "skill".
czyli ogolnie chodzi o to co napisali tutaj gracze majacy duze doswiadczenie w pvp - nalezy grac, walczyc, zdobywac doswiadczenie, nie bac sie utraty pixelkow, zlapac jakas zorganizowana grupe, bo samemu to mozna sobie polowac na bluesuity i crafterow. kropka.
Jack Torrance:
Kilgore, nikt nie twierdzi, że przy pomocy Forum można się czegokolwiek praktycznego nauczyć, ale skoro Forum istnieje i piszemy na nim to można założyć taki topic, żeby odnosić się do niego w trakcie zdobywania doświadczenia (weryfikować bzdury, potwierdzać to co inni mówią że działa itd.). Gram w FOnline od jakiegoś miesiąca i mnie np. ciekawią opinie praktyków PvP. W tej chwili mam 20 lev sg snajperem i jedyne czym się zajmuje w grze to jak najszybsze dopicie do 21 a potem już tylko praktyka PvP, praktyka i praktyka. A że jestem w gangu, który się uczy (i nie jest jeszcze nastawiony na 100% PvP) a nie chce ich porzucać na rzecz doświadczonych rzeźników to zacznę sam, ew. z 1, 2 kumplami i stąd chęć zasięgnięcia rad doświadczonych graczy. A jak nam będzie szło - czas pokaże.
Co do Twoich uwag do TheRiot!-a to trudno mi je zweryfikować właśnie przez brak praktyki. Najlepiej byłoby żebyście wyjaśnili między sobą merytoryczne szczegóły :D przez PM (o ile to możliwe) i poinformowali nas tutaj jaki jest wynik. Kto wie, może się dogadacie ;) Dajmy wypowiedzieć się innym i zobaczymy jak to wszystko się rozwinie.
EDIT: mały update levelu, w wersji oryginalnej było 19, ale już jest 20, więc jeszcze tylko 1 i zaczynam radosną, niczym nie skrępowaną RZEŹ :D
manero:
To co napisał Maszrum odnośnie single player pvp mode to prawda. Teraz nikogo tak nie zabijesz, wszyscy mają co najmniej 5 gotowych spuścić Ci wpierdol kumpli nad miastem albo na taxówce. Zanim skończysz oprawiać swój cel, wyżej wspomniani wpadną Ci na plecy i po zabawie. A co do mojej porady? Ja uczyłem się pvp w New Reno na samotnych rajdach. Ustawiłem kratkę obok miasta namiot, zrzuciłem tam wszystkie swoje zapasy i chodziłem po mieście nie bawiąc się w żadne poglądy czy inne pizdowate taktyki. Wbiegałem przez wschodnią dzielnicę, biegłem do centrum, z centrum do głównego grida żeby rajd skończyć w new reno arms. Zaufaj mi w trakcie takiej przebieżki nie nudziłem się bo na ogół spotykałem samotnego lub dwóch kowboji chetnych do rozwałki ;) Ale z drugiej strony teraz w New Reno nie spotkasz już ludzi mojego pokroju na których ewentualnie inny grajek pvp mógłby wyłapać doświadczenie, a raczej cipki wypatrujące bluesuitów, wbijające na sneaku i ładujące im kule z miliona hexów. Wniosek jest tylko jeden, praktyka czyni mistrza, kolejna zadra na spluwie znaczy, że jesteś lepszy.
TheRiot!:
właśnie najgorsze jest to, że sam pk nie ogarniam lol, napisałem tylko jak ja reaguje na gościa w kuszącym armorze xd
Jack Torrance:
Okay, to teraz czas na kilka pytań ode mnie. Odnoszą się one do MECHANIKI i prawdopodobnie są BANALNE, ale najgłupszym błędem IMHO to nie potwierdzić podstawowych zasad jak coś działa, tylko po to, żeby potem boleśnie się zdziwić :P
1. Strzał w oczy. Dostałem kiedyś gonga od Death Clawa i jak wstałem to miałem "eye damage" a szansa KAŻDEGO celowanego strzału spadła dokładnie do 5 % (jeśli dobrze pamiętam). Czy komunikat że udało mi się uczynić kogoś "blinded" po strzale w oczy oznacza dokładnie to samo co mi się przydarzyło, czyli gość wstaje i ma 5% szans na oddanie mi (a jak jakimś cudem mi zwieje to tylko Doktor mu pomoże...)?
2. Strzały celowane. Usłyszałem/przeczytałem gdzieś że w oczy da się strzelić tylko jak je "widać" czyli gość stoi/biegnie do mnie przodem. Jeśli stoi bokiem/tyłem to strzał w oczy wejdzie automatycznie jako strzał w głowę, ALE nie będzie to krytyk. A jeśli strzelę do gościa stojącego bokiem/tyłem od razu w głowę to szansa na krytyk jest podobno normalna... Podobnie ze strzelaniem w oczy jak delikwent leży, da się (widać je?) czy strzelać w głowę? No i podobno przy strzale w jaja jest największa szansa na knockdown, większa niż przy strzale w oczy. Proszę o potwierdzenie/zdementowanie tych plotek ;)
3. Perk Sharpshooter. Daje + 2 PE na potrzeby używania broni palnej i mały bonus do strzelania. Czy dobrze rozumiem, że mając PE np. 7 i tego Perka daje mi to identyczne pole widzenia jak postaci z PE 9? Czy też działa to może w jakiś trochę inny sposób?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version