fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • January 16, 2026, 08:57:58 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 88 89 [90] 91 92 ... 132

Author Topic: Pytania początkujących  (Read 367745 times)

manero

• FO:Reloaded
Re: Pytania poczÄ…tkujÄ…cych
« Reply #1335 on: September 18, 2010, 01:12:18 AM »

TB od zawsze sprawiało problemy dlatego grając w tym trybie musisz się liczyć z takimi sytuacjami. Nic nie poradzisz pozostaje nauczyć szybciej klikać i zacząć grać w RT.

Daro

• Bang Bang Smash
« Reply #1336 on: September 18, 2010, 09:10:07 AM »

w junktown w scum pit(dobrze napisałem? :P) po 100 capsów
Skum Pit cały czas jest zamknięte czy można tam wejść bez lockpickera?

Kombajn

• CiÅ›nij pompki, paziu.
« Reply #1337 on: September 18, 2010, 09:29:37 AM »

Skum Pit cały czas jest zamknięte czy można tam wejść bez lockpickera?

Niestety tak.
Currently retired.
« Reply #1338 on: September 28, 2010, 07:05:49 PM »

Jak irca uzywac
« Reply #1339 on: September 28, 2010, 07:16:50 PM »

Elo musisz pobrać irca najpierw xd

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #1340 on: September 28, 2010, 08:37:44 PM »

Gówno musisz, i nie IRCa, bo to tak jakbyś napisał "pobrać Internet". IRC to sieć, mIRC to klient i jego możesz, ale nie musisz pobrać.

Możesz też używać Chatzilli, plugina do Firefoxa, albo czegoś tam do Opery.
Opis konfiguracji Opery.
Opis konfiguracji Chatzilli oraz IRC przez przeglÄ…darkÄ™.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #1341 on: September 28, 2010, 10:48:18 PM »

Witam, po ponad roku przerwy grania w Fonline stwierdziłem że strasznie mi tego tytułu brak, więc nie owijając w bawełnę stwierdziłem że czas najwyższy ponownie ściągnąć klienta i poexpić trochę na "kijaszkach" oraz "brahminich kupach" (o ile to nadal możliwe ;) ). Niestety przeszkodą na mej drodze ku pustkowi stanął ten o to komunikat.

Connecting to the update server...
Can't connect to the update server (94.23.237.127).

Problem o tyle dziwny ponieważ kolega który ściągnął klienta tego samego dnia, update zrobił bez problemu (więc to raczej nie jest wina serwera z poprawkami). Początkowo myślałem że to może wina anty wirusa/firewalla ale jak się okazało to nie ich sprawką.

Tak więc czy ktoś zna sposób na maunalny upgrade (paczka z brakującymi plikami zajmuje około 100mg, co dla mojego kumpla jest nie do uplołdniecia przy jego prędkości neta) ewentualnie jak się dobrać inaczej do updejtu?

p.s na forum jestem nowy i niestety nie zaznajomiłem się z nim na tyle aby samemu znaleźć ewentualny topic poruszający ten problem, zatem przepraszam ;p

Z góry dziękuję za odpowiedz oraz pozdrawiam! :)
« Reply #1343 on: September 28, 2010, 11:00:53 PM »

moze zle ip w uploaderze podajesz?

Używam tego automatycznego updejtera, nie ma w nim możliwości zmiany czegokolwiek (chyba że jestem ślepy). Próbowałem użyć jakiejś wcześniejszej wersji jednak pomimo wpisania (jak mi się wydaje) dobrych danych, problem jest ten sam.

Bo o ile dobrze kminie ip serwera skąd powinienem ściągnąć update to 94.23.237.127?

jan0s1k

• If it bleeds we can kill it...
    • Chosen Soldiers
« Reply #1344 on: September 28, 2010, 11:02:15 PM »

moze zle ip w uploaderze podajesz?

Witam, po ponad roku przerwy grania w Fonline stwierdziłem że strasznie mi tego tytułu brak, więc nie owijając w bawełnę stwierdziłem że czas najwyższy ponownie ściągnąć klienta i poexpić trochę na "kijaszkach" oraz "brahminich kupach" (o ile to nadal możliwe ;) ). Niestety przeszkodą na mej drodze ku pustkowi stanął ten o to komunikat.

Connecting to the update server...
Can't connect to the update server (94.23.237.127).

Problem o tyle dziwny ponieważ kolega który ściągnął klienta tego samego dnia, update zrobił bez problemu (więc to raczej nie jest wina serwera z poprawkami). Początkowo myślałem że to może wina anty wirusa/firewalla ale jak się okazało to nie ich sprawką.

Tak więc czy ktoś zna sposób na maunalny upgrade (paczka z brakującymi plikami zajmuje około 100mg, co dla mojego kumpla jest nie do uplołdniecia przy jego prędkości neta) ewentualnie jak się dobrać inaczej do updejtu?

p.s na forum jestem nowy i niestety nie zaznajomiłem się z nim na tyle aby samemu znaleźć ewentualny topic poruszający ten problem, zatem przepraszam ;p

Z góry dziękuję za odpowiedz oraz pozdrawiam! :)

raczej nie..
http://jan0s1k.tk/fonline/current/client_current/
trzymaj ;) wszystkie twoje pliki jesli sa starsze to je zassaj i podmien

ps. pliczki cache się jeszcze uploadują ;p po 5 mb zajmują a też się zmieniały (tak to są defaultowe cache, nie jestem taki glupi)

EDIT: o0 fajny 5 megabitowy internet masz ;o ^^
EDIT2: cache się wrzuciły
« Last Edit: September 28, 2010, 11:19:05 PM by jan0s1k »

« Reply #1345 on: September 28, 2010, 11:19:32 PM »

Wielkie dzięki :) Po tych plikach już widać poprawę (nie ma spamu z prośba o update), jednak teraz piszę o problemach z połączeniem z serwerem (chyba że serwer obecnie ma dc). Poczekam jeszcze na te pliki do folderu data może to pomoże :) Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc :)

jan0s1k

• Chosen Soldiers
« Reply #1346 on: September 28, 2010, 11:24:44 PM »

hmm serwer teraz chodzi...
może coś upc poblokowało? ;o (ściągnij ten default.cache to sie przekonamy ;) )

« Reply #1347 on: September 28, 2010, 11:37:11 PM »

No i na to mi właśnie wygląda, pliki od TheRiot'a pomogły ominąć problem z updatem, jednak chyba coś po prostu blokuje mój dostęp na to ip.

Ale co mam zrobić z upc? Nie mam pojęcia :P

jan0s1k

• Chosen Soldiers
« Reply #1348 on: September 28, 2010, 11:59:15 PM »

No i na to mi właśnie wygląda, pliki od TheRiot'a pomogły ominąć problem z updatem, jednak chyba coś po prostu blokuje mój dostęp na to ip.

Ale co mam zrobić z upc? Nie mam pojęcia :P
od TheRiota??? ;p
o ile masz taki dostęp to skorzystaj z komórki lub internetu sąsiada ;)

« Reply #1349 on: September 29, 2010, 12:07:00 AM »

Aj wybacz w pośpiechu źle spojrzałem. No cóż jeszcze raz thx za pomoc, jutro tam do nich podzwonię, może coś się da z tym zrobić.

@Edit, i rzeczywiÅ›cie szukaÅ‚em przyczyn owych niedogodnoÅ›ci w miejscach gdzie ich nie byÅ‚o  ;D Przepraszam za zawracanie gÅ‚owy, ale najnormalniej w Å›wiecie wyleciaÅ‚o mi z gÅ‚owy fakt że za czasów mojej kadencji w Fonline miaÅ‚em innego operatora sieciowego, który mimo swojej niekompetencji nie miaÅ‚ w zwyczaju blokować żadnych portów etc. :)

Jeszcze raz wszystkim dziÄ™kuje za pomoc, do zobaczenia na pustkowiach  8)
« Last Edit: September 29, 2010, 08:30:50 AM by Morbid »
Pages: 1 ... 88 89 [90] 91 92 ... 132

Page created in 0.029 seconds with 21 queries.