O, jeszcze temat nie zamknięty? To fajnie, można posejmikować.
W sumie smieszne spostrzezenie odnosnie listy developerow, tylko developerzy przedstawili sie na niej z imienia i nazwiska. Oba psuje nie przyznaly sie nawet do narodowosci, podejrzana sprawa, czyzby byly swiadome ze niszcza ten serwer i robia to z premedytacja?
A co, chciałeś się żenić czy tylko stalkować na fejsie?
Narodowość, zabawne. Jak nieraz widzę jaką oborę robi na lotniskach polactwo, to cyce opadają. Potem podbijasz do odprawy, pokazujesz polski paszport, a ziąs w mundurze robi wielkie oczy, bo nie masz popsutych zębów, wąsów ani nie wydzierasz mordy, jakbyś władał połową Emiratów Arabskich, a nie właśnie wrócił ze zbierania ogórków. Mi moja narodowość nie przeszkadza, przeszkadzają mi niektórzy rodacy. Ale cóż, jak mawiają Sowieci, wsiech nie zajebiosz.
- nie można nazwać gry która ciągnie się 4 lata i ma za sobą kilka bardzo poważnych patchy dotyczących mechaniki betą, po prostu nie spełnia definicji; definicja bety jest taka, że masz określony cel i listę rzeczy które chcesz sprawdzić - tutaj nie ma mowy o takim założeniu, bo te cele się wyraźnie z biegiem lat zmieniały;
Nadal nie wiem, co miało na celu ustawienie prędkości poruszania się na mapie na poziomie "ciężarny ślimak wlokący taczkę gruzu" i chyba już nigdy się nie dowiem. Trwało to rok, zrezygnowała z tego powodu z gry nieznana ilość osób (choć pamiętam co najmniej pięć jętek-jednodniówek, które zragequitowały przez to), a potem ni w dupę ni w oko bach!, prędkość jest znów sensowna więc teraz już będzie fajnie. Celowość my ass.
- "małpy" (i to my "obrażamy ludzi," heh) TC popchnęły metagame do przodu o lata świetlne... bo gdyby tak nie było, to mógłbyś ze swoimi kolegami podjąć rywalizację jak równy z równym - ale czegoś brakowało... i to coś to właśnie jest ten "nieistotny" wkład w balansowanie gry - to że devsi tego nie wykorzystali to już nie wina graczy; żeby nie być gołosłownym - ile buildów które były na tyle niezbalansowane, że spowodowały reakcję w postaci nerfa własnoręcznie wymyśliłeś (mam nadzieję że rozumiesz, że takie obnażenie braku balansu jest pomocne)? Iloma takimi buildami grałeś pomagając w sprawdzaniu, jak takie buildy działają w dużej skali? Bo ja wymyśliłem przynajmniej jeden, a grałem praktycznie każdym który był na topie - podobnie jak każda inna "małpa";
O TC nie wiem nic, ale zastanawiam się czy w jakiś sposób małpie wygłupy nie spowodowały, zapewne odwrotnie do oczekiwań małpiego plemienia, nerfienie BG, Fast Shota i takich tam, wliczając spacerowanie z M60. Efekt tych zmian był oczywiście żaden, małpy się dostosowały, a płaczki nadal ginęły i płakały na forum.
- myślę że taki np. SkyCast co najmniej spieprzył się z łóżka w momencie w którym napisałeś o wykrywaniu exploitów przez "anonimowych graczy";
O pardąsik, jedna z moich dziewcząt, nieznana bliżej tutejszemu sejmikowi (zapewne ma ciekawsze rzeczy do roboty albo nie nudzi się tak bardzo w wolnym czasie) wynalazła w Hub jabłkożernego dzieciaka i Świętą Nieskończoną Jabłonkę, dodała jedno do drugiego za pomocą autoklikera i poszło jak po maśle. Oczywiście nikomu ani słowa, wzięliśmy przykład z najlepszych.
- nikt tu nie szuka raczej pomocy, a gdyby szukał nikt nikomu nie broni mu jej udzielić - być może to wina was, wiernych Mad Maxów że nie jesteście w stanie zdominować dyskusji na tym forum... może jest was po prostu mniej, niż ludzi którzy chcą rozmawiać o procesie developmentu czy o mecie?
Czyli jednak miałem rację, 2238 jako niszowy serwer dla gromadki Mad Maxów, obchodzących ślad stopy innego gracza jak cuchnące albo zgniłe. To może się udać, całkiem poważnie, rolplejowania w Hub nie popsuje już żaden nieklimatyczny bałwan, na Fight Club nie wjadą nieproszeni goście, można zapewne ustawić alta w garażu w Nowym Reno, wyładować go milionem kapsli, wstać od komputera i pójść na wiosenny spacer, a po powrocie on nadal tam będzie nieruszony jako ta lelija.
Nie ma co komentować. Nie od dziś gracze 2238 odcinali się od pomyleńców z NCR.
Baby we wsi gadają, że obecnie pomyleńcy z NCR to istotna część całej liczby graczy.