fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 10, 2024, 09:47:42 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 28

Author Topic: Sad but true albo aktualny status FO2238  (Read 86714 times)

Tomowolf

• Cute Kittens and stuff.
Re: Sad but true albo aktualny status FO2238
« Reply #240 on: April 23, 2013, 05:31:07 pm »

Może powinno zostać stworzone jedno forum dla polskich weteranów fonline (do płakania), a drugie dla pozostałych graczy, którzy chcą skontaktować się z innymi Polakami (także nowymi graczami), którzy grają na serwerze? Płaczki-weterani sami sobie nie pójdą, za dużo życia poświęcili 2238 ;)

Obecna sytuacja jest komiczna, o co nie spytasz, natychmiast napiszą, że jesteś chory bo taka gra jak 2238 sprawia ci przyjemność.
Co Ty na to, biore aktywny udział w PVE, PVP a płacze ? :(
h
« Reply #241 on: April 23, 2013, 05:38:45 pm »

Weteranami nazwałem osoby, które po wielkim ciosie zadanym przez DEV team już nie grają w fonline. Mimo wszystko tak są zżyci z projektem, że nie pozwolą, żeby komuś gra jeszcze się podobała albo miał czelność przyznawania się do tego, że gra pisząc to na publicznym forum.
« Reply #242 on: April 23, 2013, 06:02:17 pm »

Tomowolf mowi dob... erm, ekhem... idz stad, przekupili cie, nie znasz sie, grasz tu od wczoraj i nie wiesz!!!1!111!! :'(

Senocular

• The Real Roleplayer
« Reply #243 on: April 23, 2013, 06:41:59 pm »

który stwierdził że nie ma co siedzieć w jednym miejscu jak jest chujoza, to tak jak z Polską - chcesz dobrze zarobić, ale wolisz narzekać, a nie lepiej wyjechać i dorobić sobie zamiast gaworzyć i gówno z tego mieć.
To tak jak ze Śląskiem - chcesz dobrze zarobić, ale wolisz narzekać i wpierdalać wodzionke, a nie lepiej wyjechać i dorobić sobie zamiast żreć węgiel i gówno z tego mieć.
Favorite forum posters:
Mike Crosser, the underground

Tomowolf

« Reply #244 on: April 23, 2013, 06:46:46 pm »

To tak jak ze Śląskiem - chcesz dobrze zarobić, ale wolisz narzekać i wpierdalać wodzionke, a nie lepiej wyjechać i dorobić sobie zamiast żreć węgiel i gówno z tego mieć.
Kto powiedział, że żre wodzionke, lub też wungiel.
Ani czy w ogóle zarabiam.  ;D
Wrzuta nieudana, próbuj dalej wojowniku internetu.
h
« Reply #245 on: April 23, 2013, 06:50:39 pm »

Pobiegałem nieco po okolicy, odniosę się trochę do niektórych zmian ostatnich miesięcy:
nowy Mining System - świetny IMO. Na pewno lepszy od tego, co było dotychczas
Idling - jeszcze nie uświadczyłem. Nie rozumiem jednak, jak bardzo może to przeszkadzać komuś, kto: wchodzi do gry; zbiera drużynę i sprzęt; idzie w miejsce mordu - całość powinna zająć około tyle, ile wynosi Idling Timer. Podejrzewam, że najmniej wygodne jest to dla ludzi, którzy nadużywali ficzera jakim jest Fast Relog itp. Jeśli rzeczywiście aż tak bardzo to przeszkadza, może rozwiązaniem byłoby usunięcie niektórych sytuacji podnoszących Timer lub zmniejszenie go?
Niebezpieczna mapa - wejście w encounter, z tego co widzę, zdarza się naprawdę rzadko! Nie wiem, o co tyle krzyku. Znów pada podejrzenie, że najbardziej to musi przeszkadzać dual logerom, wyobrażam sobie.

Jaki problem ma więc 2238 aktualnie? Mało graczy, bo większość tych, którzy byli zaznajomieni z grą z przeszłości, odeszło.
IMO to, czego serwer potrzebuje, to nowe pokolenie graczy. Nie znając wcześniejszych warunków(choćby to, jak łatwo było oszukiwać) przyjdą i nie będą narzekać, tylko cieszyć się grą.
Zgadzam się z poprzednikami w kwestii krzykaczy - przecież nic nie zmienicie, jedynie odstraszacie innych. Po co?
« Reply #246 on: April 23, 2013, 06:55:21 pm »

jedynie odstraszacie innych. Po co?
Jestem całkowicie za tym żeby ten serwer padł, razem z forum.
« Reply #247 on: April 23, 2013, 06:59:57 pm »

Pies ogrodnika?

Tomowolf

« Reply #248 on: April 23, 2013, 07:01:22 pm »

Floodnik poruszył ważną kwestię exploitów i babrania się w gównie.
Większość graczy nie jest uświadomiona że to po prostu beta, i powinno się raportować bugi i exploity na kasę.
Większość DEViantów nie jest uświadomiona że tacy gracze nie będą tego robić bez żadnej nagrody. (Wybacz JovankaB ciastko to nie żadna nagroda, mam już 4 ale leżą one w szafce, i w sumie nawet nie wiem po co)
I mamy błędne koło w którym dwie strony mają swoje racje "najswojsze" i każdego chuj obchodzi, kropka.

Nie to że nie doceniam czyjegoś wkładu albo coś, ale nawet na wczesnym TLA istniał system nagradzania graczy za zgłoszone bugi.
« Last Edit: April 23, 2013, 07:08:09 pm by Tomowolf »
h
« Reply #249 on: April 23, 2013, 07:10:22 pm »

Floodnik - życzliwy.

Tomowolf - te ciastka nadal dodają 1AP na 10min, czy to też wyłączyli?
O bugach i dodatkowym oprogramowaniu dla FO, mógłbym napisać sporo... ale jedyne co mi utkwiło w pamięci, to odpowiedzi DEVteamu, szczególnie te, że nie mają czasu lub że o bugach wiedzieli wcześniej i w nagrodę można zarobić ban na kilka dni...
Kilka błędów zgłoszonych przeze mnie w 2009, z pewnością działa do dziś.
« Reply #250 on: April 23, 2013, 07:27:26 pm »

Ja nie mam problemu z określeniem swojego stanowiska, to że nie podoba mi się co się ostatnio odpierdala w DEV teamie, a to że ich szanuje to dwie odrębne rzeczy, mam w dupie opinie czy ich lubię czy nie, bo to ludzie przez internet których nie widziałem, i chyba nigdy nie zobaczę, sądząc z ich bytu.
Są na 2238 fajne rzeczy, ale są też takie które się fizjologom nie śniły lub też robione na odpierdol, typu blueprinty, każdy kto chyba był na closed becie w tamtym roku w grudniu, wiedział co się będzie działo, tylko nikt się nie odważył pomyśleć, co by było gdyby była tylko chujowa możliwość uzyskania ich (nie mówiąc tu o Aresie i Glow w którym respi się pistolet 10mm, kurteczki i junk co pare minut, a naboje 2mm ec i blueprinty na stimpaki co 10 lat).
Tylko nie rozumiem tego waszego butthurtu, przecież oni nie obiecywali wam super zajebistego serwera na którym spędzicie reszte swojego życia, trochę racji miał tutejszy alt Hubert, który stwierdził że nie ma co siedzieć w jednym miejscu jak jest chujoza, to tak jak z Polską - chcesz dobrze zarobić, ale wolisz narzekać, a nie lepiej wyjechać i dorobić sobie zamiast gaworzyć i gówno z tego mieć.
Zastanówcie się, kurna ile wy macie lat? niektórzy nawet mają po 25+ a zachowują się gorzej niż przeciętny gimbazjalista, chociaż tam nie byli (trzeba nadrobić, co?)...
Jeżeli ktoś ma do mnie personalny problem, to polecam mu wypić meliskę i zjechać na ręcznym.

Wiesz nikt tutaj z obecnych nie gra w 2238 od dluzszego czasu, nie gram od 2011, ale nie chodzi o to zebym sie chwalil. Problemem jest fakt, ze ludzie odpowiedzialni za projekt nie potrafia wykorzystac jego pelnych mozliwosci i w sensowny sposob cos zrobic. Sa ludzie, sa opinie, sugestie, ale po co to wszystko jak *oni* nie chca zmian? Taka ekipa o.

Tomowolf

« Reply #251 on: April 23, 2013, 07:29:18 pm »

Wiesz nikt tutaj z obecnych nie gra w 2238 od dluzszego czasu, nie gram od 2011, ale nie chodzi o to zebym sie chwalil. Problemem jest fakt, ze ludzie odpowiedzialni za projekt nie potrafia wykorzystac jego pelnych mozliwosci i w sensowny sposob cos zrobic. Sa ludzie, sa opinie, sugestie, ale po co to wszystko jak *oni* nie chca zmian? Taka ekipa o.
Tylko po kiego to gadasz, wszyscy to już wiemy, nie chce rzucać tutaj argumentem pewnym, ale muszem:
- robią to za darmo
- bez jakiejkolwiek wizji, albo inaczej mówić, bez pewnego porozumienia z graczami
- jest to ich projekt
- od początku nie było powiedziane że będzie super zajebiste, i nie musi być
- nie podoba się, nie grasz.

Nie ukrywam, że można mieć swoją własną opinię, ale wyzwiska i sranie na ludzi którzy to robią, nie jest wyrażaniem opinii.
« Last Edit: April 23, 2013, 07:34:48 pm by Tomowolf »
h

xsarq

• You Can't Kill What's Already Dead
« Reply #252 on: April 23, 2013, 07:59:22 pm »

Jedyną zaletą ciastek jest to że jak je przekazujesz dalej to druga osoba zazwyczaj się cieszy :P
Scamers: Grimmi
Beware of trading with this person.
« Reply #253 on: April 23, 2013, 08:03:30 pm »

Wychodze z zalozenia, ze skoro jest to gra publiczna, musza liczyc sie z krytyka, hejtem, trollami i calym swinstwem internetu. Dodatkowo jak wspomniales, jest to beta - sugestie, zmiany sa mile widziane. Gracze od dluzszego czasu domagaja sie X, poniewaz przetestowali juz elementy Y i Z i wola powrotu do X.

Idzmy dalej, skoro gracze placza, hejtuja i kurwuja na lewo i prawo to wypadaloby cos z tym zrobic. W weekend ktos tam rozpoczal kilka ankiet, ktore nakieruja na pewna wizje gry - powrot do sprawdzonych rozwiazan.

Kwestia darmowy, czy nie to juz zupelnie inna bajka. Licencja na to nie pozwala, kiedys byl temat w ktorym poruszalismy to, ze fonline moze byc nielegalny, bo wykorzystuje content z innej gry, blablabla, zreszta kto sie bedzie przypierdalal do starej gierki, bo wielka B watpie - oni bardziej dbaja o swojego fallouta.

Bylo super, zakebiscie - bol jest przez to, ze ktos cos kiedys spierdolil, a nie musial. Projekt jest ich okej, okej ale jesli chca graczy i dobra opinie to niech cos robia w tym kierunku. Kiedys ktos wspominal, ze developerom nie zalezy na graczach, skoro tak to nie prosciel byloby stworzenie w takim wypadku gry singleplayer? Mowienie, ze nie zalezy nam na graczach to niefajna sprawa, gdybym byl developerom jakiejkolwiek gry, nie wiem serwisu, aplikacji nie mowilbym ze nie zalezy mi na moich graczach, czy klientach.

Okej i ostatnia kwestia, ktora mnie najbardziej wkurwia i to nie tylko tutaj. Skad sie wziela ta jebana moda na "nie podoba sie - nie graj, nie komentuj, nie ogladaj, nie sraj, nie hejtuj..." Tego nie rozumiem :P Owszem jak cos mi sie nie podoba to sie tym nie interesuje, ale zauwaz ze dawno, dawno temu serwer 2238 byl fajny i gdyby nie popelnione bledy kilku osob zapewne wiekszosc z nas gralaby nadal.

Dobra, eot. Isn zarzuc ciekawym filmem, bagno bylo calkiem smieszne, huehuehue.
« Reply #254 on: April 23, 2013, 08:04:19 pm »

W sumie smieszne spostrzezenie odnosnie listy developerow, tylko developerzy przedstawili sie na niej z imienia i nazwiska. Oba psuje nie przyznaly sie nawet do narodowosci, podejrzana sprawa, czyzby byly swiadome ze niszcza ten serwer i robia to z premedytacja?
« Last Edit: April 23, 2013, 08:06:31 pm by ISn2 »
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 28

Page created in 0.122 seconds with 22 queries.