w grze w 2238 zostali tylko gracze ktorzy stoją przy stoliku w barze w ncr i piszą teksty typu "drinking beer"
btw
Do tego różnego rodzaju gejobronie i high tierowy stuff. Na 2238 są cenne bo mają go nieliczne jednostki, w TLA high tier może mieć każdy przez co przestaję być on prawdziwie "high".
gram 1,5 tygodnia i i combat armorze moge sobie tylko pomarzyc, nie wspominajac i power armorze czy advanced power armorze, gdzie na 2238 kazdy nub moze zalozyc ca z encountera, przez co ca stracil jakakolwiek wartosc
wiec nie wypowiadaj sie jesli nie masz o czyms pojecia
na tla high tier stufu nie dostaniesz latwo wiec zapomnij, chyba ze to co z encounterow i sklepow
na tla jakos ani przez chwile sie nie nudzilem jest cala masa super "ficzerów" ktore sprawiaja przyjemnosc z gry, grajac w to mam jakis cel ktory probuje osiagnac, po prostu jest co robic
bardzo podoba mi sie pomysl , ze mozna grac 1 postacia, bez koniecznosci robienia 10 altów do czego innego jak na 2238 - otwieranie skrzynek 1 alt, do craftu drugi alt i tak dalej
owszem na tla taka postac " do wszystkiego" nie bedzie super wymiatac w pvp, bo trzeba inwestowac w perki typu mr fixit, salesman, ale do spokojnej gry wystarczy
Bardzo fajna lokacja Arroyo, w której można pracować jako guard caravany, raz z caravaną spotkalismy w enco innych graczy ktorzy nas zaatakowali, nie wiedzialem ze takie czegos moze dojsc, ale bylo zabawnie
rowniez moim zdaniem miasta sa bardzo fajnie zrobione, w klamath fajna lokacja dla poczatkujacych do polowan m.in na gekony
bardzo duzo mozliwosci craftu, duzo nowych itemow, moim zdaniem swietny balans tego, nie trzeba sie wkurwiac przesadzonymi cooldownami jak to jest na 2238
jeszcze co do questow, to jest ich naprawde cala masa, nie wiem ktorego robic, brakuje czasu xD jest tez duzo questow dla kilku osob, ktore sa wyzwaniem, np w redding jest kolez ktory mowi o jakiejs bazie wojskowej, quest dla 6 osób !!
gra jest żywa, pełno ludzi, jak sie chodzi po mpaie to co chwile można kogoś spotkać
do chodzenia w czasie walki juz sie przyzwyczailem, tak naprawde to jest jeszcze lepsze moim zdaniem, na 2238 ty biegniesz, i mob biegnie za toba , na tla ty idziesz i mob idzie, oczywiscie jesli cie zaatakuje najpierw, a ze czasu na reakcje jest troche to w 95% przypadkach mozna uciec biegnąc ( niektore moby po ataku chodza szybciej a wrecz biegają, ale na duzych enc mapach mozna i tak uciec, jeden z problemów stanowią m.in deathclawy, które jak juz zaatakują to dopadną jesli nie podejmie sie walki, no ale jak ktos chce to nigdy nie da sie im dać zaatakować )
to tak na szybko moje wrazenia z gry na tla jestem naprawde mega pozytywnie zaskoczony jak fajnie sie gra xD i oczywiscie nie wymienie tu wszystkiego co gra oferuje trzeba samemu spróbować