Heh, tylko te gałki, gałki, gałki . Tak, jak pisałem - na początku 2238 było świetne. Małe, swojskie, spokojne. Nikomu nie przeszkadzało, że coś tam nie zostało znerfione,a coś innego się sypie. Nie mi - przynajmniej.
Nikt nie broni uruchomić swojego zamkniętego serwera, małego, swojskiego i spokojnego. Można zaprosić e-piwoszy i uprawiać taki rolplej, że proszę siadać, bez dzieciarni, gimbazy i małp od Toilet Control. SDK zostało wypuszczone już jakiś czas temu, nic tylko wziąć i dłubać. Dłubałem przy tym i owym, dłubię nadal, choć już nie dla 2238, które wzgardziło moimi pomysłami. Widocznie były chujowe.
A jak się nie chce, nie wystarcza umiejętności technicznych lub zwyczajnie nie ma weny, to się nie wydaje na ten temat odgłosów paszczą, królewno, bo to nieeleganckie.
@Wredny, nie mów mi o epiwieniu itp. Dla was istnieje tylko - gracz rlp (e - piwek) albo ganker. I nic pośredniego. Taka jakaś wyobraźnia u was.... Ja też nie rolplejuje gdy nie trzeba, bo mi się nie chce. No bez przesady. Mam system pośredni, taki jak reszta community - czyli z przymrużeniem oka, ale z szacunkieim dla fanadomu. I o tym właśnie MÓWIŁEM. Czytaj ze zrozumieniem. Taki gracz nie zniży się do wykorzystania exploitów, nawet jesli je zna. Po co mu to? On przyszedł tutaj grać, nie chomikować i chomikować więcej stuffu.
To nie wyobraźnia, tylko smutna rzeczywistość tego serwera. Jak chcesz się pobawić w trv kvlt krieg RP, musisz robić to w zaufanym towarzystwie, bo wpadną ci randomowe małpiatki co szybko dużo mnóstwo klikają i udekorują otoczenie flakami twoich rolplejerskich postaci z 80 HP. Fight Cluby robiliśmy zazwyczaj po cichu z tego właśnie powodu. Do tej pory pamiętam jakiegoś zabłąkanego bolka, który wkitrał się nam do piwniczki, postał chwilę, popatrzył i spytał czemu jeszcze nikt nie zabił mu ludzika. Szybko się uczył, trzeba przyznać.
Exploity - a czemu nie? Gra ma dostarczać rozrywki, jeśli zaś można było uzyskać w niej ową rozrywkę szybciej i wygodniej za pomocą exploitu, to tak właśnie robiłem. Altować kiedyś też nie chciałem i nazywałem brzydko ludzi, którzy altowali, a po ostatnim wajpie wystartowałem od razu z trzema postaciami, potem było już ich tylko więcej.