fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • December 23, 2024, 08:28:43 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 24

Author Topic: Mleko i ciastko.  (Read 43168 times)

Wichura

• High-Tech Troll
Re: Mleko i ciastko.
« Reply #165 on: August 09, 2012, 03:35:57 pm »

Heh, tylko te gałki, gałki, gałki . Tak, jak pisałem - na początku 2238 było świetne. Małe, swojskie, spokojne. Nikomu nie przeszkadzało, że coś tam nie zostało znerfione,a coś innego się sypie. Nie mi - przynajmniej.
Nikt nie broni uruchomić swojego zamkniętego serwera, małego, swojskiego i spokojnego. Można zaprosić e-piwoszy i uprawiać taki rolplej, że proszę siadać, bez dzieciarni, gimbazy i małp od Toilet Control. SDK zostało wypuszczone już jakiś czas temu, nic tylko wziąć i dłubać. Dłubałem przy tym i owym, dłubię nadal, choć już nie dla 2238, które wzgardziło moimi pomysłami. Widocznie były chujowe.

A jak się nie chce, nie wystarcza umiejętności technicznych lub zwyczajnie nie ma weny, to się nie wydaje na ten temat odgłosów paszczą, królewno, bo to nieeleganckie.

@Wredny, nie mów mi o epiwieniu itp. Dla was istnieje tylko - gracz rlp (e - piwek) albo ganker. I nic pośredniego. Taka jakaś wyobraźnia u was.... Ja też nie rolplejuje gdy nie trzeba, bo mi się nie chce. No bez przesady. Mam system pośredni, taki jak reszta community - czyli z przymrużeniem oka, ale z szacunkieim dla fanadomu. I o tym właśnie MÓWIŁEM. Czytaj ze zrozumieniem. Taki gracz nie zniży się do wykorzystania exploitów, nawet jesli je zna. Po co mu to? On przyszedł tutaj grać, nie chomikować i chomikować więcej stuffu.
To nie wyobraźnia, tylko smutna rzeczywistość tego serwera. Jak chcesz się pobawić w trv kvlt krieg RP, musisz robić to w zaufanym towarzystwie, bo wpadną ci randomowe małpiatki co szybko dużo mnóstwo klikają i udekorują otoczenie flakami twoich rolplejerskich postaci z 80 HP. Fight Cluby robiliśmy zazwyczaj po cichu z tego właśnie powodu. Do tej pory pamiętam jakiegoś zabłąkanego bolka, który wkitrał się nam do piwniczki, postał chwilę, popatrzył i spytał czemu jeszcze nikt nie zabił mu ludzika. Szybko się uczył, trzeba przyznać.

Exploity - a czemu nie? Gra ma dostarczać rozrywki, jeśli zaś można było uzyskać w niej ową rozrywkę szybciej i wygodniej za pomocą exploitu, to tak właśnie robiłem. Altować kiedyś też nie chciałem i nazywałem brzydko ludzi, którzy altowali, a po ostatnim wajpie wystartowałem od razu z trzema postaciami, potem było już ich tylko więcej.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #166 on: August 09, 2012, 03:36:48 pm »

Billy ja cie nie hejtuje tylko jak chcesz starego fonline to poproś kogoś aby taki zrobił (może jest, nie wiem) albo graj sobie na własnym serwerze i miej wyjebane na 2238 jak ci się nie podoba. Ja nie gram na 2238, sa ruskie serwery tla, na niektorych da się pograć a jak mi sie nudzi to odpalam wlasny i gram.

Kurwa 2238 to nie jest normalny serwer i nie porownuj go do starego tla. Chcesz wrocic do starych czasow? Zrob, popros kogos o serwer z stara wersja.

Billy Carter

• Nie strzelać do księdza !
« Reply #167 on: August 09, 2012, 03:48:13 pm »

@Wichura, wierz mi, ja mam królewiczu, dokładnie to samo, co ty ; ) A gram dla 2238 bo.. lubię grać po angielsku i ... hmm coś jestem tutaj komuś winien. Może to już nie są te same osoby (dwie), ale ja nie opuszczę tonącego statku. A może, wcale niepotrzebnie, bronię, nieatakowanej fortecy ;P

@White. Nie, nie chcę też TLA. :)  Nie chcę, by wróciły się stare czasy. To było straszne ;D. Bylismy tam, jak zaszczute zwierzęta. A jako, ze grało sporo Polaków i znaliśmy angielski, było nam raźniej. A nawet gdy spotkałeś naprawde dobrego Rosjanina, który pogadał, zmieniał język, itd. to i tak...

Czekam na coś :) Zabijam czas, tutaj, na forum. Tak jak wy.
Zawsze są jacyś żołnierze i poeci.
« Reply #168 on: August 09, 2012, 03:58:04 pm »

@Wredny, nie mów mi o epiwieniu itp. Dla was istnieje tylko - gracz rlp (e - piwek) albo ganker. I nic pośredniego. Taka jakaś wyobraźnia u was.... Ja też nie rolplejuje gdy nie trzeba, bo mi się nie chce. No bez przesady. Mam system pośredni, taki jak reszta community - czyli z przymrużeniem oka, ale z szacunkieim dla fanadomu. I o tym właśnie MÓWIŁEM. Czytaj ze zrozumieniem. Taki gracz nie zniży się do wykorzystania exploitów, nawet jesli je zna. Po co mu to? On przyszedł tutaj grać, nie chomikować i chomikować więcej stuffu.
Ja myślę, że ktoś te zwierzątka kiedyś bardzo zbił (nie mam nic przeciwko pvp, też zabijam, gdy widzę okazję, szanuje poważne walki w miastach) i oni teraz exploitują.
Nie o to chodzi. Jest różnica między klikaczem, a graczem - durnym dzieckiem, a w miarę dorosłą osobą, która odpowiada za swoje czyny.
Na które pytanie ci nie odpowiedziałem.. Ale może mi się po prostu nie chce. Zwróć na to swoją, niebywałą, uwagę.
Dla Was to znaczy dla kogo?
Nie widzę nic złego w wykorzystywaniu dziur w grze, bo niby dlaczego miałbym tego nie robić, szczególnie że to wersja beta? Tylko dlatego że lofciam F2? A co ma jedno z drugim wspólnego? W poprzednich edycjach nie podobał mi się ogranicznik czasu na relog 10min, to napisałem skrypt który to omijał i czy to znaczy że jestem zły?
Zgłaszałem niejednokrotnie bugi, tu na forum, luib bezpośrednio w grze (szczególnie w 2009), część z nich nie została załatana do dziś, więc skoro dev team ma to w dupie, to ja mam się tym przejmować?
I miło że doszedłeś sam do sedna sprawy... Nie chce Ci się. Czyli jesteś jak osoby na które narzekasz.

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #169 on: August 09, 2012, 04:11:37 pm »

@Wichura, wierz mi, ja mam królewiczu, dokładnie to samo, co ty ; ) A gram dla 2238 bo.. lubię grać po angielsku i ... hmm coś jestem tutaj komuś winien. Może to już nie są te same osoby (dwie), ale ja nie opuszczę tonącego statku. A może, wcale niepotrzebnie, bronię, nieatakowanej fortecy ;P
Długi honorowe, trudniejsze do spłacenia niż hipoteka?

Atakowana forteca, tonący statek - panie poeto, nie popadajmy w egzaltację. Nie podoba mi się pełna nawozu piaskownica, w jaką zmutowała moja swego czasu ulubiona gra, to w nią nie gram. Nie będę natomiast zakładał płaczliwych tematów w stylu "aj kłit!!!11", bo to po pierwsze głupie, a po drugie chuj kogo obchodzi, zaś nadzieję na zmiany już straciłem. Zostało tylko przyzwyczajenie do ludzi i foruma, z którymi spędziłem dużo wesołych chwil pełnych (jak to było?) szlochu, gniewu oraz przydupizmu.
Nie biegaj za stadem.

Billy Carter

« Reply #170 on: August 09, 2012, 04:15:25 pm »

Wredny. Ale ty jesteś zajebisty, bo piszesz sobie nowe, informatyczne skrypty dla siebie, zamiast połatać coś samemu,  a ja tylko - wrzucam pomysły, których nikt nie wykorzystuje. Doszliśmy do sedna sprawy?

Nie wykorzystuję exploitów, bo się tym brzydzę, tak czy owak.Nie będę campił gdzieś w Palermo jak bób przecież, zasłonięty interfacem. :DDD To jest jakaś gra na kanwie innej gry. I ma jakieś, zaimplementowane zasady. Więc gram według zasad. Bo są. Przecież. To nie jest bug. To zasada. A cała reszta to explot.
Hmm... ale jeden :p też wykorzystuję. Chociaż.. Nie, właściwie nie... Wykorzystuję fakt, że nikomu nie chce się na tym serwie crafcić i nie robicie dobrego outdr. A ja się nie wygłupiam, po prostu.

@ Wichura. No nie będę, po prostu, najeżdżał na Polaków w dev teamie. O ile jeszcze są... Napracowali się jednak, a zamiast złości i chamstwa, można zasugerować coś delikatniej. Cierpimy, no. :) Cierpimy.
« Last Edit: August 09, 2012, 04:29:03 pm by Billy Carter »
« Reply #171 on: August 09, 2012, 04:39:26 pm »

Wredny. Ale ty jesteś zajebisty, bo piszesz sobie nowe, informatyczne skrypty dla siebie, zamiast połatać coś samemu,  a ja tylko - wrzucam pomysły, których nikt nie wykorzystuje. Doszliśmy do sedna sprawy?

Nie wykorzystuję exploitów, bo się tym brzydzę, tak czy owak.Nie będę campił gdzieś w Palermo jak bób przecież, zasłonięty interfacem. :DDD To jest jakaś gra na kanwie innej gry. I ma jakieś, zaimplementowane zasady. Więc gram według zasad. Bo są. Przecież. To nie jest bug. To zasada. A cała reszta to explot.
Hmm... ale jeden :p też wykorzystuję. Chociaż.. Nie, właściwie nie... Wykorzystuję fakt, że nikomu nie chce się na tym serwie crafcić i nie robicie dobrego outdr. A ja się nie wygłupiam, po prostu.

Trudno połatać coś, nie mając dostępu do źródła.
O jakich zaimplementowanych zasadach mówisz? Jeszcze napisz że GM trzymają się zasad i że w grze FO 2238 obowiązuje regulamin.
Otóż to Billy, zgłaszasz coś, ale mają Cie w dupie. Mimo to narzekasz, a sam nie robisz nic innego w tym kierunku. Słowa klucz to "coś innego" teraz rozumiesz?

Billy Carter

« Reply #172 on: August 09, 2012, 04:46:51 pm »

Coś innego, mówisz? Ok, no to ja podrzucę ci tylko tonę pomysłów na scenariusze, dialogi, desing fabularny, bardziej skomplikowane, wymagające questy. A będzie ci się chciało pisać do tego wszystkiego skrypty? ;D Panie developer.

Hm? I sam widzisz.
« Reply #173 on: August 09, 2012, 04:53:13 pm »

Coś innego, mówisz? Ok, no to ja podrzucę ci tylko tonę pomysłów na scenariusze, dialogi, desing fabularny, bardziej skomplikowane, wymagające questy. A będzie ci się chciało pisać do tego wszystkiego skrypty? ;D Panie developer.
Śmiało, jak będą dobre, wrzucę je do fo2web.

Tylko że Ty potrafisz tylko pisać o tym jakie to masz świetne pomysły, a ni cholery żadnego nie zrealizować. Nie mówię że masz być od razu programistą czy mapperem, ale mógłbyś zrobić coś sam, bo napisać fabułę jednego questa to każdy głupi potrafi, ale nie, Ty wolisz tylko pisać posty na forum, o tym że lolpley 2238 jest zjebany i wszytko inne, łącznie z graczami bo zniszczyli coś "wspaniałego" ... to brzmi jak tekst "za komuny było lepiej" głoszony przez smutnych ludzi którzy nie tęsknią za komuną, a młodością.

Billy Carter

« Reply #174 on: August 09, 2012, 05:07:28 pm »

Ale ty masz osąd.. Jezu chryste...
I nie umiem programowac, koniec i kropka. Umiem pisać po polsku. A raz na milion lat uda mi się wymyslić coś out of box. Mówiłem ci - każdy ma swoją działkę, którą uprawia. Więc nie mów nam tu chłopie, że niby fajnie ale  jesteśmy jednak chujowi, bo nie znamy podstaw programowania. Bo to jest nasz  ból. Wszystkich ziomków na forum, tutaj. Twoich kolegów.
A teraz mówisz to mi.

Potrafisz programować, atakuj innych devów z 2338. I Nie truj mnie. Bo może ja sobie tutaj tylko chce o starych czasach popieprzyć, tak jak reszta. A ty mnie źle rozumiesz. I czepiasz.

A co do waszych projektów. Zapytam się tak - to ile już macie tej babci, żeby była dziadkiem? Chodzi już? Czy WYCHODZI wreszcie? 2238 też nie grzeszyło urodą na początku. Ale w tym momencie, nie ma żadnej alternatywy. Nie mówię, że 2238 złe, dobre. Gówno mnie to wszystko obchodzi. Wchodzę i bawię się, to tyle. Ale chodzi o to, że nie ma nic waszego. A 2238 - stare..... :)

« Last Edit: August 09, 2012, 05:12:08 pm by Billy Carter »

Billy Carter

« Reply #175 on: August 09, 2012, 05:16:30 pm »

Ale powiem ci Wredny od razu - jeśli robisz klienta pod pvp. to o moje wizyty na takim serwie nie musisz się martwić. Żadna strata, wiem. Po prostu ci to mówię.

manero

• FO:Reloaded
« Reply #176 on: August 09, 2012, 05:28:04 pm »

Ze 3 lata już to robisz. Pokaż jakiegoś screena  ;D
« Reply #177 on: August 09, 2012, 05:30:07 pm »

Więc nie mów nam tu chłopie, że niby fajnie ale  jesteśmy jednak chujowi, bo nie znamy podstaw programowania. Bo to jest nasz  ból. Wszystkich ziomków na forum, tutaj. Twoich kolegów.
A teraz mówisz to mi.
Pewnie że jesteście chujowi, tylko widzisz... Nawet chujowi ludzie coś robią, popatrz na takie FO:DE,
ba! popatrz na ludzi z SQ! Nawet fanatycy krafcenia łopat w NCR potrafią sklecić chociaż jedną mapę z kiblem, kawałek ścieżki dźwiękowej czy teksturę. A czasami pieprzą bardziej farmazony niż Ty tu teraz...
Ograniczasz się tylko programowania i pisania scenariuszy, łał na prawdę super. Skoro masz multum pomysłów to zacznij je realizować, przyłącz się do czegoś, ponoć FO:DE powstaje ponownie, masz okazje się wykazać, a nie tylko zrzędzić.
Dlaczego tego nie zrobisz? Bo Ci się nie chce? Łatwiej pierdolić że jest źle... Typowe.

Potrafisz programować, atakuj innych devów z 2338. I Nie truj mnie. Bo może ja sobie tutaj tylko chce o starych czasach popieprzyć, tak jak reszta. A ty mnie źle rozumiesz. I czepiasz.

A co do waszych projektów. Zapytam się tak - to ile już macie tej babci, żeby była dziadkiem? Chodzi już? Czy WYCHODZI wreszcie? 2238 też nie grzeszyło urodą na początku. Ale w tym momencie, nie ma żadnej alternatywy. Nie mówię, że 2238 złe, dobre. Gówno mnie to wszystko obchodzi. Wchodzę i bawię się, to tyle. Ale chodzi o to, że nie ma nic waszego. A 2238 - stare..... :)
Próbowałem pogadać z devami 2238... to dość trudne, są tacy co wstydzą się przyznać do tego że są Polakami/Polkami, a co dopiero dać możliwości rozwoju chociaż 20 linijek kodu.

Fo2web... będzie jak będzie, priorytetem nie jest powstanie gry, a wydajnego silnika.

@manero http://s18.postimage.org/r3zo11fop/ssedit.png i nawet więcej niż 3 ;) ale jest.
« Last Edit: August 09, 2012, 05:31:58 pm by wrednypiwosz »

Billy Carter

« Reply #178 on: August 09, 2012, 05:50:30 pm »

Już ci to powiedziałem. Porozmawiamy o pomocy wam, POLACY jak coś WYJDZIE. Niekoniecznie - WYSZŁO. A tak - zarzucimy was toną map, scenariuszy, a wy po prostu tego nie skończycie.
Gracie w tę Australię? Nie. A może... kto wie, co oni z tym zrobią.

I powiem ci drugą rzecz. Ja też robię pewien projekt. I wiem jak to wygląda - chcę zrobić wszystko sam. A potem wyjść z gotowym. Mógłbym pójść na forum jakieś, w związku z moim projektem, zaczepić tego i śmiego i powiedzieć mu - ty, a dlaczego ty nic nie robisz, a ja projekt? Nie chcesz pomóc, nic ci się nie chce?
Stary, prerogatywy ci się teraz pomieszały, czy jak? Ty ROBISZ, albo ty nie robisz nic. I wtedy nic nie ma. I też jest ok.

i

Będą. Ale w chwili, gdy ty decydujesz o czymś takim, może okazać się to złą drogą dla samego klienta. Ale widzisz... to jest twój projekt, nie sandbox, albo to wrzucisz, albo nie wrzucisz.
No to rób se te kible sam. Ale rób, rób. Jak mrówka.
« Reply #179 on: August 09, 2012, 06:03:04 pm »

Będą. Ale w chwili, gdy ty decydujesz o czymś takim, może okazać się to złą drogą dla samego klienta.
Czekam na  PM. I masz racje, ja o tym decyduje jak na razie, bo teamu jako takie nie chce mi się tworzyć, ot ktoś podeśle grafikę, inny ktoś zrobi ścieżkę dźwiękową i się kręci... Zresztą ktoś musi trzymać za jaja "team" i to palnikiem inaczej masz taki syf jak na 2238. A dobry pomysł sam się obroni, już to pisałem.

Porozmawiamy o pomocy wam, POLACY jak coś WYJDZIE. Niekoniecznie - WYSZŁO.
Pieprzenie kotka za pomocą młotka.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 24

Page created in 0.071 seconds with 22 queries.