fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 01, 2024, 01:06:01 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 55 56 [57] 58 59 60

Author Topic: Pytania i odpowiedzi  (Read 157462 times)

Senocular

• The Real Roleplayer
Re: Pytania i odpowiedzi
« Reply #840 on: March 15, 2013, 06:30:09 pm »

Nie będzie po kłopocie bo postać już jest założona z ruskim nickiem. Zostaje zrobienie nowej postaci.
Favorite forum posters:
Mike Crosser, the underground
« Reply #841 on: March 15, 2013, 06:37:31 pm »

Się mówi trudno, dzięki za odpowiedź.
Swoją drogą to jakaś kiepa, że przy rejestracji nie wiadomo dlaczego pojawiają się bukwy. Wydaje mi się, że w configu jest jako default angielski, co nie?

JovankaB

• Guest
« Reply #842 on: March 15, 2013, 08:00:34 pm »

Może niechcący nacisnąłeś Ctrl+Shift i przełączyłeś alfabet. Zdarza się.
« Reply #843 on: March 16, 2013, 10:14:41 am »

Hej, mam problem.
Nie mogę uzyskać iron ore.
Zgodnie z oradnikiem i wiki powinienem użyć primitive tool, jednak nie moge nim nic zrobić (nie wyswietla się łapka).
Próbowałem w kopalni przy junktown

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #844 on: March 16, 2013, 06:12:33 pm »

Próbujesz na niewłaściwych kamykach albo w niewłaściwy sposób. Kliknij i przytrzymaj lewym na kamykach z łapką, potem wybierz ikonę plecaka z rozwijanego menu, a potem primitive tool z ekwipunku. Albo przełóż tool do aktywnej ręki, wybierz i klikaj na kamykach z łapką.

Choć pewnie i tak złoża będą depleted i gówno się ukopie, hłe hłe. Solarowi nie szło wytłumaczyć, że nikogo nie interesuje global pool surowców, jeśli jeden koleś z krową potrafi osuszyć kopalnię do zera.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #845 on: March 18, 2013, 12:05:40 pm »

Cześć, mam pytanie odnośnie złodzieja. Czy ktoś mógłby podrzucić jakiś przykładowy build oraz kilka podstawowych informacji skad mozna krasć sprzęt? Na forum znalazłem strzępki informacji a właśnie planuje zrobić taką postać. Wiem ze z enco enclawa i BOS można coś od nich brać ale to wszystkie informacje jakie posiadam:) podobno mozna kraść z baz - ale wtedy trzeba przystąpić do którejś tak? do ktorej lepiej? czy ktoś mógłby poratować krótkim FAQ kilkuzdaniowym? z góry dziękuję.
« Last Edit: March 18, 2013, 01:16:08 pm by SoulRak3r »

Swiatowid

• Whens WIPE? ... Soon!
« Reply #846 on: March 18, 2013, 12:13:14 pm »

dla zlodzieja podstawa to 10 int i skilled a krasc mozesz od patroli takich jak hub partol ncr army i takie tam no i bos enclave oczywiscie tak na prawde to tylko na nich widac efekty kradnie sie glownie ammo na handellub do uzytku
« Reply #847 on: March 18, 2013, 02:45:02 pm »

Ok dzięki. a jak ominąć to że np. ncr army nie pozwala nikomu się do siebie zblizyć. Kiedys jak podszedłem na hexa i nie odszedlem przez 2 sekundy to zaczęli strzelać.

Swiatowid

• Whens WIPE? ... Soon!
« Reply #848 on: March 18, 2013, 05:40:19 pm »

musisz byc szybli jak wiatr xD
nie wiem po jakim czasie zaczynaja strzelac nigdy jakos nie mierzylem
« Last Edit: March 18, 2013, 07:43:02 pm by Swiatowid »
« Reply #849 on: March 18, 2013, 06:38:31 pm »

nie wiem po jakim czasie zaczynaja strzelac nigdy jakos nie miezylem
Trudno byłoby mierzyć miarą mieŻenia.

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #850 on: March 19, 2013, 08:30:36 am »

Ok dzięki. a jak ominąć to że np. ncr army nie pozwala nikomu się do siebie zblizyć. Kiedys jak podszedłem na hexa i nie odszedlem przez 2 sekundy to zaczęli strzelać.
Dawno dawno temu, jak miałem szwadron wysoko wyspecjalizowanych altów levelowanych na exploicie, używałem jednego o wdzięcznej ksywie Lepkie Mzimu do skubania patroli Enklawy z MFC i BoSu ze stimpaków. Crafcić tego nawet nie zamierzałem, gdzie samotnemu drwalowi biegać po Broken Hills między małpami. Crafting stimpaków - tak, spróbowałem tego raz, jak znalazłem terminal w Necropolis. It was bloody ineffective, więc dałem spokój.
Do rzeczy - wypatrywałem który Anklav dzierży Gatlinga, ustawiałem się w odpowiedniej bezpiecznej odległości tak, by kiedy podbiegnę krzyczał tylko ten jeden, wybierałem Steal i klikałem na niemilca. Mzimu podbiegało, skubałem MFC i chodu. Jakieś 3-4 sekundy na pewno na to były, z punktu widzenia Internetów jestem już plugawym starcem i klikam śmiesznie wolno, a dawałem sobie świetnie radę.
Steal 300%, wszystkie support perki złodziejskie z Hub, poza tym taki ludek latał nago, bo jednak nie zawsze się udawało i czasami skubany Anklav przetapiał go na serek homogenizowany.

Być może powyższy sposób już nie działa, to było jakoś rok temu. Jak ten czas zapierdala.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #851 on: March 19, 2013, 04:19:50 pm »

Wbiłem na swojego old rusty snajper, wale se dla zabawy w drugiego alta w oka, a tu mi z asfalta wchodzą mega kryty za 30. coś się pozmieniało z krytykami? Wiem że ok pół roku temu znerfili snajpera ale wtedy mi wchodziły tak czy owak 2x większe :/
« Reply #852 on: March 19, 2013, 06:00:39 pm »

Tak jak piszesz - z pół roku temu znerfili snajpera okrutnie. Chora decyzja, nie rozumiem jej zupełnie - może przeciwko bluesuitom istotnie był cholernie mocny, to już i wtedy wystarczył w miarę dobry hełm i snajper mógł się przy byle bursterze schować. Obecnie jest jeszcze gorzej, o ile SG jeszcze jakoś się broni, snajper EW (laserkowiec, plazma całkiem-całkiem - ale to nie do końca już snajper z jej zasięgiem) podczas TC właściwie już nie występuje.

Swiatowid

• Whens WIPE? ... Soon!
« Reply #853 on: March 19, 2013, 08:32:35 pm »

Wichura urzekła mnie Twoja historia lecz od tamtego czasu nic się nie zmieniło.
SoulRak3r jak się już ustawisz wciśnij 3 i kliknij na moba alt sam podbiegnie, a ty będziesz musiał jedynie prze rzucić itemki do inventory w cisnąć ESC i uciec.
Panie Wichura czy moja ortografia jest teraz zadowalająca? 
« Last Edit: March 19, 2013, 08:39:13 pm by Swiatowid »
« Reply #854 on: March 19, 2013, 08:59:27 pm »

[...] prze rzucić [...] w cisnąć [...]

Ciekawi mnie jak długo devsi będą udawać, że nie ma żadnego problemu w tym że, połowa populacji serwera zajmuje się idiotycznymi pierdołami jak ww. okradanie NPC'ów zamiast jakiejkolwiek interakcji z innymi graczami...
« Last Edit: March 19, 2013, 09:01:37 pm by Krupniok »
Pages: 1 ... 55 56 [57] 58 59 60

Page created in 0.172 seconds with 25 queries.