OpenTTD jest darmowe (od wersji 1.x.x już całkiem legalnie, mają własne grafiki) i ani trochę chujowe, choć trudno tam o dynamikę i widowiskowe strzelaniny.
Przeglądałem dział z pomysłami na tym forum, i muszę przyznać że są naprawdę fajne, jak by to ktoś... ehhh
Moim ostatnim pomysłem, który ośmieliłem się przedstawić w "Sugestiach", było
turboprzedszkole na Ghost Farmie. Żadnych wad, wszystko przemyślane jak trzeba, nawet jakąś mapkę w wersji prealpha ulepiłem. Temat ociekający seksem i zajebistością, dzięki któremu można by utrzymać więcej nowych graczy niż tę garstkę, wyłowioną losowo spod śmietnika w NCR. Lud się wypowiedział, pochwalił, achał i ochał, istne cycki z masłem.
Zostało to zignorowane z góry na dół, jak znakomita większość tego działu. Może dlatego, że nie proponowałem, by coś znerfić lub zlikwidować.
Szkoda że każdy ma właśnie tylko jakieś tam swoje zdanie, czy przemyślenia , a nigdzie nie ma konkretnych informacji od teamu. Po mojemu wygląda to tak:
-Ojciec zginął (Fallout 2238)
-Matka zwariowała i straciła kontakt z rzeczywistością (dev-team)
-Dzieci siedzą w pokoju i nie wiedzą co się dzieje, nikt im nic nie chce powiedzieć , domyślają się różnych rzeczy, starsze rodzeństwo dba o młodsze, dodaje mu otuchy , bo jednak czują że coś jest nie tak (gracze)
...
Konkretna informacja od dev teamu to mit, odkąd pamiętam (koniec 2009 roku) była to komunikacja mocno jednostronna. I teraz się to mści w dość przykry sposób.
Fragment o dzieciach rozpierdolił mi szyszynkę na kawałki, śmiałem się bardzo. Szacun.