fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 05:43:25 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19

Author Topic: Inicjatywa kreatywna  (Read 43099 times)

Re: Inicjatywa kreatywna
« Reply #75 on: January 31, 2010, 11:22:50 am »

Według mnie to ona się zwęża, zróbcie screeny z dwóch perspektyw. Nie mam FO obecnie.
« Reply #76 on: January 31, 2010, 11:49:34 am »

Macie racje rakietnica zawsze wydawała mi się dziwna, moglibyście zamiast oryginalnego modelu, użyć jako wzoru wyrzutni LAW(przemilczę ze jest jednorazowego użytku) albo klasycznego RPG(to takie coś co taliby lubią wykorzystywać xD). Ale to tylko taka moja propozycja bo ja sam się na 3D grafice nie znam.
« Reply #77 on: January 31, 2010, 11:52:59 am »

Rakietnica RPG 7 ? Bardzo Popularna :)
« Reply #78 on: January 31, 2010, 12:07:32 pm »

Napewno się nie zwęża. Każdy amator broni to wie :) Po prostu ten sprite ma jakąś dziwną perspektywę. Hmm... może se zainstaluje Blendera i też coś machnę. Jest gdzieś jakaś strona projektu gdzie można spojrzeć co ktoś robi a co jest już zrobione? I wogóle czy to ma aprobate dev'ów i jest potrzebne?

Bartosz

• Rotator
  • There'd better be a killer reason...
« Reply #79 on: January 31, 2010, 12:24:57 pm »

Przy zmniejszeniu i obróbce przez silnik graficzny i tak tego nie widać, to tylko element pokazujący "dokładność" programu.

To klocki lego mają instrukcje? :D Wersja druga:

Chyba za dużo poly... Ile dokładnie??
« Reply #80 on: January 31, 2010, 12:43:29 pm »

Macie racje rakietnica zawsze wydawała mi się dziwna, moglibyście zamiast oryginalnego modelu, użyć jako wzoru wyrzutni LAW(przemilczę ze jest jednorazowego użytku) albo klasycznego RPG(to takie coś co taliby lubią wykorzystywać xD). Ale to tylko taka moja propozycja bo ja sam się na 3D grafice nie znam.

"Rakietnica" w Falloucie jest desajnem wzorowana na M20 Super Bazooka

Rakietnica RPG 7 ? Bardzo Popularna :)

RPG-7 to granatnik a nie rakietnica (skrót od ręczny granatnik przeciwpancerny). W języku polskim termin rakietnica oznacza pistolet sygnałowy.
« Reply #81 on: January 31, 2010, 01:28:16 pm »

Nie sądzisz ,że brakuje to Granatników , jakiś min i np. granatów dymnych ? :)
« Reply #82 on: January 31, 2010, 01:38:02 pm »

ehm hmm a my łapiemy świat fallouta czy bardziej realny? bo jak realny to fallout 3 chyba w tym się mieści... mi brakuje kusz :P

« Last Edit: January 31, 2010, 01:41:00 pm by baaelSiljan »
no Wez no fun...
http://rudo-brody.pl/uploads/2011-12-24_0012.png
everyday my english loose 1point :/
« Reply #83 on: January 31, 2010, 01:53:47 pm »

Chyba za dużo poly... Ile dokładnie??

Dużo ;) Ale jakie to ma znaczenie? Aż tak bardzo w temacie nie jestem. Chodzi o teksturowanie? Dobry "grafik" sobie z tym na pewno poradzi.
« Reply #84 on: January 31, 2010, 02:00:54 pm »

Myślę że chodzi raczej o późniejsze wykorzystanie modelu w grze. No chyba że polegałoby to na robieniu animacji w 2d z użyciem modeli 3d, wtedy polygony nie będą miały jakiegokolwiek wpływu na dzialanie samego FOnline.

No bo ja to widzę na dwa sposoby.
a) Użycie modeli 3d, animacji + broni w samej grze, co może drastycznie zmniejszyć jej wydajność zważywszy na ilości polygonów
b) Użycie animacji owych modeli+broni i zwyczajne przerobienie ich na 2d. Więcej roboty ale znacznie większa wydajność (I nie musieli by pracować nad obsługą modeli 3d :P)

Z tym że patrzę z perspektywy czysto teoretycznej. Nie wiem jak to tak naprawdę miałoby wyglądać.
Don't call me your brother
'cause I ain't your fucking brother.
We fell from different cunts,
and your skins an ugly color!
« Reply #85 on: January 31, 2010, 02:04:10 pm »

Ogólnie w kliencie jest możliwość używania czystego 3d w formacie directx *.x z animacjami i teksturami. Tak właśnie testuje mój model, zwyczajnie w grze.

Im mniej poligonów, tym większa wydajność.

no Wez no fun...
http://rudo-brody.pl/uploads/2011-12-24_0012.png
everyday my english loose 1point :/
« Reply #86 on: January 31, 2010, 02:13:14 pm »

baaelSiljan przynajmniej masz gdzie to testować. Jedną z większych wad tego moda jest właśnie directx, słabo jeśli idzie o wieloplatformowość. Zresztą nie uważam aby np. 30 minigunów w takiej postaci jak teraz, zwiększyłoby wymagania zbliżone do F3 ;) I zresztą nie o to chodzi. Chyba że sam silnik ma jakieś ograniczenia.

Broń mogłaby zostać jako 2d i tak w zasadzie nie będzie wyświetlana inaczej, postacie i tak będą się obracać w 8 kierunkach, a nie o 360 stopni, więc broń razem z nimi w 8 rzutach.
« Last Edit: January 31, 2010, 02:16:22 pm by wrednypiwosz »
« Reply #87 on: January 31, 2010, 02:24:00 pm »

mysle ze lepiej bylo by wykorzystac te modele do zrobienia artow 2D poznieważ bedzie problem ze spojnoscia aktualnej zawartosci, chyba ze checie wszystkie aktualne postacie, przedmioty i inne rzeczy przerabiac na 3D, co mysle ze nie wyszlo by zbyt korzystnie i spowodowalo mase nowych bugow i problemow, pozatym w tym wypadku była ciągła walka z polygonami postaci i modeli zrobionych przez różnych ludzi.
zrobienie artow 2D z gotowych modeli 3D nie jest zadnym problemem a i zrobienie animacji ruchu postaci to 5 klatek + 1 klatka gdy stoi wiec tylko 6 roznych poz postaci trzeba przygotowac w 3D a pozniej tylko obracac kamere.
« Reply #88 on: January 31, 2010, 02:25:50 pm »

korzen83 znasz się na animacji 2d? Zrób jakiś przykład. Albo napisz co i jak dokładnie.

ps. dowiedźcie się jakie są plany związane z tym przerabianiem. Ktoś w końcu musi podjąć decyzję.
« Last Edit: January 31, 2010, 02:27:26 pm by wrednypiwosz »
« Reply #89 on: January 31, 2010, 03:03:13 pm »

http://i45.tinypic.com/2v2yz4j.jpg
HK G-11
130-150polygonów? Jakoś tak. Nie jestem zbytnio zadowolony ale zacząłem robić po ostatnim poście, także... Chwilka roboty.
Wzorowałem się zarówno na prawdziwej wersji jak i na tej falloutowej. Wbrew pozorom bardziej wymagający niż 10mm.

Fajnie się uczę do sesji, nie? ;]
« Last Edit: January 31, 2010, 03:17:41 pm by SmartCheetah »
Don't call me your brother
'cause I ain't your fucking brother.
We fell from different cunts,
and your skins an ugly color!
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19

Page created in 0.089 seconds with 21 queries.