Już zostało poprawione, wczoraj lub dzisiaj.Na evencie, przy ok 60 osobach walczących ze sobą, nie było żadnego laga.Chyba ciężko w tej chwili stworzyć, bardziej wymagające okoliczności
A ja z innej beczki, sprawa rozchodzi się o samochody. Jest ich kilka rodzajów każdy ma inne staty jednak jak pewnie wszyscy wiemy wszystkie wrastają w glebę na przy bazowych parkingach. Powody są 2-łatwo można stracić a cena nowego auta jest bardzo duża więc lepiej nie wyjeżdzać(), drugi powód to taki że kolega z gangu z dobrze rozwiniętym outdorem porusza się dużo szybciej niż auto. Macie jakieś pomysły jak pobudzić do życia jazdę samochodem w tej grze?, dla mnie np. w f2 pierwsze co robiłem to starałem się mieć auto. Ja mam jeden dotyczący prędkośći: prędkość auta+prędkość postaci i będzie ok. Zostaje problem łatwej straty auta.
predkosc na "stopach" = predkosc najwolniejszej postaci z grupy
Pierwsze słyszę.Regularnie transportuję jakieś dziewczęta po mapie i wszyscy są zadowoleni z moich 2x Pathfinderów. Biegając samemu nie widzę różnicy.
z tego co mi wiadomo to auta będą przerabiane - chodzi o mechanikę w grze - ale kiedy to nie wiem tak szczerze to wiele rzeczy prosi się tutaj o przerobienie... kurde w wielu momentach tęskno mi za tym co było przed wipem (i to pierwszym). Teraz pograłem na TLA i musze przyznać, że choć przeginają czasem w drugą stronę, to gra się jakoś milej, tu i ówdzie w encounterach i na mapce pojawiają się domki, farmy, śmiecie, jakoś widać że ten świat nie jest taki sztampowy - pojawiają się nowe mapki typu pipidówka, baz i miejsc jest więcej (w sensie rodzajów mapek). Takie szczegóły które dodają pieprzyka. Do tego kraftowanie czy zaczynanie to nie taka mordęga, gdzieniegdzie udaje znaleźć się jakiś badziew, to nóż to apteczke, czasem coś ciekawszego. Dostaje się wpierd na każdym rogu, ale spotkania w encounterach to nie szaleńcze wianie gdzie popadnie (2238 co idę z krową to mi ją ktoś zabija - pozdro Xoen) i wiele innych drobiazgów. Myślę że tego brakuje najbardziej, rozwinięcia i sprawienia że świat jest ciekawy dla zaczynającego i mroczny i niebezpieczny dla nieco bardziej zaawansowanego, urozmaicenia w wyglądzie i działaniu, no i rozwinięcia w wielu miejscach pod MMO. Nie mogę się oprzeć wrażeniu że obecnie 2238 to nie wiele zmieniający się świat, gdzie tak naprawdę regulowane są jakieś dziwne opcje typu cooldowny i encountery przy czym czasem komuś pokrętło regulacji objedzie i przedobrzy, a główny wątek i sens się zmutował i chowa się po kątach. ehh.