fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 05:32:15 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 [2]

Author Topic: Wasza przygoda z FOnline.  (Read 5195 times)

Tomowolf

• Cute Kittens and stuff.
Re: Wasza przygoda z FOnline.
« Reply #15 on: September 07, 2010, 09:10:38 pm »

h
« Reply #16 on: September 09, 2010, 02:17:50 pm »

Gdzieś w drugiej połowie 2009 mój współlokator wygrzebał skądś informacje o FOnline, a że i ja i on gierkę wprost uwielbiamy zabraliśmy się za zasysanie clienta. Oczywiście najpierw zassałem taki klient że wszystko było po rusku ale szybko udało się sprawę rozwiązać. Cóż pierwsza postać była niedołężnym snajperem z max. 173 życia, ale pamiętam że dociągnąłem nią aż do wipa robiąc sobie chyba tylko alta do crafcenia (a może nawet i bez altów się obyło przed pierwszym wipem)

W każdym razie gra zaczęła się powoli, mój współlokator spotkał Wichurę w NCR właśnie mieli iść doedukować go w grze ale jakoś w ostatniej chwili się załapałem i ja. Wichur pokazał nam jak się kopie skałki, zbiera owoce, fibersy i całą resztę i zaprowadził do jaskini (wtedy była obok bunkra BoS, piękna lokalizacja skałki w kratce z bazą tak samo jak roślinki) i tak to się zaczęło. Po pierwszym wipe już trochę sprawniej sobie radziłem, oczywiście znowu zacząłem od niedołężnego snajpera ale dobrze mi się nim grało, a potem zaczęło się eksperymentowanie z bulidami, postacią do BG z miesiąć przed wipem ostatnim biegałem trochę na TC z Czosnkami.

Aktualnie przechodzę wkurw z powodu niemożności odpalenia gry po wczorajszym updacie i czekam na nowy który może to naprawi.
« Reply #17 on: September 17, 2010, 01:49:54 pm »

Coś tam o FO przesiąkało od dawna na różnych forach rolplejowych i MMO, namiary wyłapałem bodaj na orkonowym.

Fallouta wciągnąłem nosem dekadę temu, a gdy przyszedł czas na zachwyt grami MMO (i próbami roleplayowania w nich) wyniuchałem 2238.

Właśnie zaczynam.
Włóczę się tu i ówdzie, rozdaję faunie kuksańce, odliczam zmarnowane pestki, majsterkuję, rzucam mięsem za złodziejami.
Z braku capsów biorę się czasem za gównianą robotę.
"Peace, move, die" nie podnosi mi za bardzo ciśnienia, chyba, że zdarza się kilkanaście razy pod rząd.
Jak uzbieram na namiot, to się urządzę i zostanę Dobrą Wróżką. No chyba, że nie uzbieram. Shit happens.

---
Skatt czyli Draegg
« Reply #18 on: September 17, 2010, 02:42:25 pm »

Moja Przygoda..

Pierwsze Informacje nadeszły do mnie w roku 2008 , w grudniu.
Jednak aktywnie zaczołem grać w Sierpniu 2009.. TLA ,TLA.. Nic nie wiedzieliśmy o 2238... Pod koniec sierpnia wszyscy rzuciliśmy się do grania na 2238 .. Byłem zapisany do podforum o Falloucie i ktoś napisał temat , że wydano nie oficjalny Fallout Online w klimacie jedynki - dwójki... Wiec rzucilem sie do grania :)
« Last Edit: September 30, 2010, 09:10:02 pm by Dark Angel »
« Reply #19 on: September 19, 2010, 11:27:47 am »

Ja dowiedzialem sie o projekcie z wykopu bodajze pod koniec zeszlego roku. Zainstalowalem, zagralem z dwa razy, bo padanie serwera oraz zerowy ekwipunek + ruski nie zachecaly do giery :) pare dni jakos tak przypomnialem sobie o tym projekcie i zauwazylem, ze kurde w to juz da sie grac i ze jest naprawde spoko. gram od paru dni i zrobilem spartolonego samowystarczalnika z armor/weapon craftem biegajacym wokol z leather armorem i shotgunem... odinstalowalem falla wczoraj bo gdy przypadkowo dolaczylem do frakcji vault city nagle opadla mi chec na cokolwiek, mialem wrocic do swojej pracy (tej tej w zyciu), ale kurde nie moge no i zainstalowalem falla przed chwila z mysla, by zrobic dobra alt postac.

jest ktos chetny do wspolnej gry? jakies gangi potrzebuja ludzi? :)
« Reply #20 on: September 30, 2010, 06:25:29 pm »

określ się jaki styl gry preferujesz
Polskie forum Fonline http://forum.newfmc.pl/index.php
« Reply #21 on: September 30, 2010, 08:51:50 pm »

jest ktos chetny do wspolnej gry? jakies gangi potrzebuja ludzi? :)

to mnie rozjebało :D

koleś mówi ' odinstalowałem przed wczoraj i zaraz zainstalowałem, dostałem bułe od ruskiego to sie zdenerwowałem i odinstalowałem ale nastepnego dnia zainstalowalem bo nudzilo mi sie bo jestem bezrobotny hehehe, ale znudzilo mi sie to odinstalowalem i spowrotem zainstalowalem i jestem hej . '
« Reply #22 on: September 30, 2010, 10:42:37 pm »

Poprzekręcałeś.
"Zainstalowałem pod koniec zeszłego roku. Odinstalowałem bo było za ciężko. Niedawno zainstalowałem bo da się grać. Odinstalowałem wczoraj bo chcę wrócić do pracy. Nie mogę wrócić do pracy, więc zainstalowałem."

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #23 on: October 01, 2010, 01:35:03 pm »

Poprzekręcałeś.
"Zainstalowałem pod koniec zeszłego roku. Odinstalowałem bo było za ciężko. Niedawno zainstalowałem bo da się grać. Odinstalowałem wczoraj bo chcę wrócić do pracy. Nie mogę wrócić do pracy, więc zainstalowałem."

Potejto, potato ^^
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl
« Reply #24 on: November 14, 2010, 09:54:15 pm »

Po prostu przeglądając Fallout Corner zauważyłem wzmiankę o Fonline więc postanowiłem zobaczyć co to jest i zagrać
« Reply #25 on: November 15, 2010, 11:08:55 pm »

No ja z kolegą u mnie wyszukaliśmy info o 2238 no i nic ja gram dalej napalony od 3 dni :P a koledzy nie grają bo mają takie argumenty :
-Ale żałosna grafa Cs ma lepsze
-Głupie sterowanie bo nie umieli nic zrobić postacią pomijając żę stałem koło nich i mówiłem co i jak
-Po nieudanej kradzieży kolegę rozstrzelali i płakał że to jest ch***e bo zabili go za nic
« Reply #26 on: November 19, 2010, 03:47:28 pm »

No ja z kolegą u mnie wyszukaliśmy info o 2238 no i nic ja gram dalej napalony od 3 dni :P a koledzy nie grają bo mają takie argumenty :
-Ale żałosna grafa Cs ma lepsze
-Głupie sterowanie bo nie umieli nic zrobić postacią pomijając żę stałem koło nich i mówiłem co i jak
-Po nieudanej kradzieży kolegę rozstrzelali i płakał że to jest ch***e bo zabili go za nic
Ahahahaha chciałbym widzieć twojego kolegę ;) Widać, że to typowy nolife i dzieciak neo, który płacze, że zły pikselek go zajebał swoim mauserem za nic. Oj jak ta gra jest trudna... Developers powinni zrobić ogromny napis +18, bo dzieci się załamią psychicznie.

Ja o FOnline dowiedziałem się rok temu, zacząłem nawet pogrywać ze znajomymi, jednak po pewnym czasie przestałem. Niedawno zacząłem grać, zarejestrowałem się na tym nowym forum (kiedyś forum było na NMA) i przemierzam pustkowia w poszukiwaniu swojego miejsca  ;)
Pages: 1 [2]

Page created in 0.085 seconds with 22 queries.